kan je al zwanger raken?

  • #1

    Ik ben een paar dagen geleden gestopt met de pil aan het begin van een strip. Nu ben ik ongesteld geworden net zoals in een gewone stopweek. Kan ik nu al zwanger raken of zijn?? Is dat uberhaubt mogelijk?

    Liefs.

    Reageer
    #2

    Als je een paar dagen geleden bent gestopt met de pil en nu ongesteld bent, dan is de kans dat je nu zwanger bent nihil.

    Grote kans ook dat je lichaam nog moet 'ontpillen'. Dit houdt in dat je lichaam moet gaan wennen aan het niet toedienen van hormomen. Je kunt dan verschijnselen krijgen die lijken op een prille zwangerschap. Bijv. zere borsten, lage buikpijn, meer afscheiding, veranderde spijsvertering, pukkeltjes, vermoeidheid of juist extra energie. Het kan in het begin best verwarrend zijn.

    Denk je eraan om foliumzuur te slikken? Dit wordt geadviseerd ivm het verkleinen van de kans op een open ruggetje.

    Reageer
    #3

    Ja, in principe kun je zwanger worden als je geen betrouwbare anticonceptie gebruikt.

    Reageer
    #4

    Even ter aanvulling; als je na je stopweek niet meer start met de pil, kun je daarna zwanger raken ja. Bij de een duurt het 1 maand, bij de ander 9 maanden. Het heeft met verschillende factoren te maken.

    Reageer
    #5

    Zonnetje, dit geldt als je de strip afmaakt. Als je tijdens de strip stopt, geldt dat volgens mij als bij een vergeten pil.

    Reageer
    #6

    Dus na je zogenaamde onttrekkingsbloedind kan je pas zwanger raken als ik het goed begrijp?

    Reageer
    #7

    Zwanger raken is van verschillende factoren afhankelijk; sommige vrouwen raken door de pil heen al zwanger of als ze 1 pil vergeten.

    Je geeft aan dat je ongesteld bent geworden; dan zou je vanaf nu (als je niet meer start met anticonceptie) in principe zwanger kunnen raken.

    Reageer
Reageer op: kan je al zwanger raken?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief