baarmoederfoto

  • #1

    Wij zijn ruim een jaar bezig om zwanger te worden en nu met onderzoekjes bezig.
    om de paar dagen een echo en een samenlevingstest. (heb een onregelmatige cyclus)

    Als het deze maand niet raak is, staat er volgende maand een baarmoederfot met contrastvloeistof (HSG) op het programma.
    heeft iemand dit ook gehad en hoe heb je dit ervaren? Al die onderzoekjes heb ik niet zo'n moeite mee, maar tegen dit onderzoek zie ik toch wel behoorlijk op.

    Reageer
    #2

    Ook wij hebben al die onderzoeken door lopen wachten momenteel op onze 3 Icsi poging hebben ook al 7 keer IUI gedaan.
    Die foto is volgens mijn vrouw het pijnlijkste wat ze tot nu toe heeft gedaan.
    maar kijk eens op de site http://www.fertimagazine.nl daar zijn mijn vrouw bij wie het niet wil slagen

    Reageer
    #3

    Onderstaande info heb ik uit de website van bronovo gehaald. Misschien geeft het je de juiste informatie.

    Pijnstilling
    Het inspuiten van contrastvloeistof in de baarmoeder kan pijnlijke krampen veroorzaken. U kunt eventueel één uur voor het onderzoek 2 tabletten naproxen (250 mg) innemen voor het onderzoek. Contrastvloeistof Voor het zichtbaar maken van de baarmoederholte en eileiders wordt contrastvloeistof gebruikt. De contrastvloeistof is jodiumhoudend. Op die manier kunnen afwijkingen in de baarmoederholte en eventuele obstructies in de eileider zichtbaar worden gemaakt. Als u overgevoelig bent voor jodiumhoudende stoffen dan moet u dat melden bij uw arts.

    http://www.bronovo.nl/Bronovo/nl-NL/bronovo/Patienten+en+bezoekers/Pati%C3%ABntenvoorlichting/Pati%C3%ABntenfolders/baarmoederfoto.htm

    Reageer
    #4

    Ik heb het onderzoek zelf gehad en het was inderdaad niet het leukste onderzoek dat ik moest ondergaan. Een uurtje van tevoren pijnstillers nemen wordt ook vaak al aangegeven in een ziekenhuisfolder over dit onderzoek en ik heb dat ook gedaan.

    Achteraf is het me meegevallen. Op het moment dat de contrastvloeistof wordt ingespoten voelde ik wel pijn, maar omdat bij mij de eileiders open waren ging de vloeistof snel verder en was de pijn ook weer snel weg. Het schijnt bij verstopte eileiders pijnlijker te zijn omdat er dan grote druk ontstaat.
    Zodra het onderzoek stopt is de pijn ook weer weg, dat scheelt wel.

    Tip: neem een nat washandje en maandverband mee, want er blijft na het onderzoek wel eens wat vloeistof lekken.

    Reageer
    #5

    Hoi,
    Ik heb het onderzoek ook gehad, je bereidt je voor op erge pijnen omdat je dat overal leest. Maar echt, het is me 100% meegevallen, ik zou het zo weer doen als het zou moeten. Je ligt op een tafel , benen hoeven niet in beugels, gewoon gebogen, ze zetten een zuignapje op je baarmoedermond, ik voelde er niks van, je moet even hoesten en dan zit het vast. Daarna spuiten ze langzaam vloeistof in, dat voelt als menstruatiekrampen, op het moment dat je denkt, ok, stop! dan is het ook klaar.
    Je kan direct meekijken op een scherm, bij mij was alles goed doorgankelijk. Ik kreeg een doekje en maandverband na afloop.
    Na het onderzoek kun je meteen weer naar huis, gewoon proberen te ontspannen, dan valt het mee.
    Succes!

    Reageer
    #6

    Hoi allemaal

    Ik ben manuela ben 28 jaar jong en samen met mijn vriend nu 14 maanden bezig zwanger te raken.
    We hebben bij een fertiliteitsarts verschillende onderzoeken gehad, waaronder ook de hsg!
    Gisteren heeft dat onderzoek plaats gevonden, van te voren kreeg ik medicatie die ik de avond ervoor moest innemen helaas bleek ik er overgevoelig voor en heb die nacht gebraakt en diarree ervan gekregen.
    De volgende dag gebeld of het onderzoek nog door kon gaan omdat er een grote kans was dat ik alles had uitgespuugt, na overleg mochten we toch komen.

    Helse pijn deed het bij mij ook nooit zal ik het nog eens laten doen, alles was goed heb ik begrepen maar wat er precies gezegt werd heb ik niet gehoord omdat ik tolde in mijn hoofd. In de auto zakte alles weer weg en was ik enorm opgelucht dat ik het had doorstaan, en was blij dat het weer over was, dacht ik die middag 2 uur later kreeg ik steken en krampen heel mijn buik zwol op, het was te laat om het zkhuis te bellen dat was gesloten en ik was alleen thuis kon niet op of neer om de telefoon te pakken ik was helemaal verkrampt, die nacht geen oog dicht gedaan, vandaag veel geslapen en net wakker het is nu minder maar nog steeds aanwezig. Het gekke is wel dat mijn baarmoeder geen pijn doet maar wel heel mijn buikholte, ik hoop dat het morgen voorbij is dan bel ik naar het zkhuis om te vragen wat te doen, ik houd het zo niet uit.

    Reageer
    #7

    Als het goed is, ben je gewaarschuwd voor wat bloedverlies en last van je buik gedurende enkele dagen na de diagnostische hysteroscopie.

    Als je vindt dat het echt veel erger is dan je had verwacht of dat je was verteld, neem dan zeker contact op met de dokter die de diagnostische hysteroscopie heeft uitgevoerd.

    In enkele gevallen gaat het niet helemaal goed en kunnen er complicaties ontstaan. Nogmaals, als het goed is, ben je hierover geïnformeerd en is je verteld wat je dan moet doen.

    Eén van de mogelijke complicaties is uitgebreid bloedverlies dat niet stopt. Als het zoveel is als een flinke menstruatie is dat normaal, is het meer dan is dat mogelijk afwijkend en rden om de gynaecoloog te raadplegen.

    Een andere mogelijkheid is dat de pijn steeds erger wordt en dat je koorts krijgt. Ook dan moet je de gynaecoloog vragen wat je moet doen want dan kan er een ontsteking ontstaan zijn als gevolg van een infectie tijdens de hysteroscopie. Het is zeldzaam maar het komt voor.

    Zoals je zelf al beschreef kun je overgevoelig zijn voor bepaalde stoffen. Als gevolg hiervan kan een overgevoeligheidsreactie optreden die gepaard kan gaan met duizeligheid, hartkloppingen en een gevoel van ziek-zijn. Als dit gebeurt moet je ook met de afdeling van het ziekehuis bellen waar het onderzoek gedaan is.

    Als je pech hebt gehad, kan de gynaecoloog iets beschadigd hebben aan de baarmoederwand waardoor er bijvoorbeeld een gaatje is ontstaan. Gelukkig geneest dat meestal weer vanzelf, maar dat kan wel je klachten verklaren.

    Al met al toch best wat waar je op moet letten en nogmaals dit zou je uitgelegd moeten zijn geworden door de behandelend gynaecoloog, of in een folder staan die je hebt meegekregen na het onderzoek.

    In ieder geval als je je zorgen maakt of er iets aan de hand is dat je niet goed kunt verklaren of een van bovenstaande symptomen optreedt, wees dan verstandig en bel even met de afdeling gynaecologie van het ziekenhuis waar je geweest bent.

    Ik hoop dat het onderzoek uiteindelijk oplevert waarvoor je het gedaan hebt. We zullen duimen voor je, heel veel sterkte en succes gewenst!

    Reageer
    #8

    hallo,

    Ik heb ik 2008 een miskraam gehad.
    En na de miskraam wil het ons maar niet lukken om zwanger te worden.
    Ik ben wel onder behandeling van de gynaecoloog.
    De dokter wou een kijkoperatie doen maar ik zit er echt tegenop te kijken.
    Maar uiteindelijk laat ik het toch doen
    Kan iemand mij daarover vertellen hoe zij dit hebben ervaren.
    Want ik hoorde ook dat de eendenklem trouwens ook ontzettend pijn doet is dat waar, want ik heb het nooit gehad.
    Ik ben trouwens ook heel onregelmatig ongesteld wat heel erg vervelend is.

    Hoop dat een iemand mij hierbij wat kan vertellen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Zo'n eendenbek is alleen lastig als je erg gespannen en nerveus bent. Als je de rust en het vertrouwen kunt opbrengen het over je heen te laten komen, valt het alleszins mee.

    Het is heel gebruikelijk dat er iemand 'je handje' vasthoudt, maak daar gebruik van als je angstig bent, bijvoorbeeld een goede vriendin, niets om je voor te schamen.

    Reageer
    #10

    Ik ben mama geworden in 2007 van een druk mannetje (die zich tijdens antconceptie nuvaring door is gezwommen) en nu we willen graag een tweede.Eind 2008 gestopt met de pil en na 4 maanden was ik zwanger helaas na elf weken zwangerschap een miskraam gehad en we zijn nu precies vandaag 9 maanden verder en ook ik ben nog niet zwanger. Bloedtesten gehad en had gelukkig nog wel een goede eisprong (wordt 35 dit jaar) en nu krijg ik die foto en als alles goed is zijn de meeste vrouwen binnen 3 maanden zwanger is mij gezegd heeft iemand daar ervaring mee?

    Marijke, ik vroeg me af waarom je gelijk een kijkoperatie krijgt, is dat om gelijk alles schoon te maken? Of heb je die foto al gehad en hebben ze wat gezien?

    Eendenbek is net heel erg pijnlijk als je maar ontspannen ben, dus gewoon op je af laten komen.
    Dan zal het 100% meevallen.

    Reageer
    #11

    hoi hoi

    ik heb ook een hcg gehad..vond het niet echt een pretje.maar goed je doet het ergens voor.

    ik heb de hcg gehad in februari en helaas in mei eenmiskraam gehad.dus het zou heel goed kunnen.
    wij zijn inmiddels al 3,5 jaar bezig en nu nog steeds niet.

    dus houd moed

    Reageer
    #12

    Vandaag de baarmoederfoto gehad, ik was best zenuwachtig.Maar het was zo gebeurt, het was niet aangenaam maar ook niet pijnlijk! Volgens de Gyn kan het wel pijnlijk zijn, als de eileiders verstopt zitten, of je kan niet tegen de vloeistof die ingespoten wordt. Er zijn geen afwijkingen bij mij te zien. Mijn onderzoeken eindigen nu, omdat ik al een kind heb en ze geen reden hebben waarom ik niet vanzelf zwanger wordt. Voor alle vrouwen die graag moeder willen worden. Heel veel sterkte met de onderzoeken.

    Reageer
    #13

    Gefeliciteerd met de uitslag en dapper dat je hebt doorgezet. Nu weet je het zeker! Ik hoop dat we je binnenkort mogen feliciteren met je zwangerschap!

    Reageer
    #14

    Nou de baarmoederfoto heeft bij mij heeeeel goed zijn werk gedaan, in dezelfde cyclus zwanger, nu 14 weken en 2 dagen......

    Reageer
    #15

    Ik heb vandaag een baarmoeder foto gehad en ik zag er vreselijk tegen op door alles wat ik gehoord en gelezen heb. Een goede voorbereiding is t halve werk! Ik heb twee anti biotica tabletten gekregen de avond van te voren moest ik die innemen, , gisteravond dus. Toen heb ik ook een oxazepam ingenomen om de zenuwen weg te nemen en goed te slapen. Vanmorgen een paracetamol 1000mg ingebracht. En anderhalf uur voor het onderzoek de diclofenac zetpil die ze voor hadden geschreven en nog een paracetamol zetpil en een oxazepam. Desondanks nog nerveus wel maar de grootste angst was weg. Eendenbek word ingebracht dan een dun catheter slangetje.het ballonnetje blazen ze op tot het pijnlijk word.dat is ff een stekende pijn. Ze spuiten de vloeistof in daar heb ik niks van gevoeld. Stond zo weer buiten. Nu hopen dat ik snel zwanger wordt! Het valt echt mee als je ontspant en pijnstillers neemt.

    Reageer
Reageer op: baarmoederfoto


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief