mogelijk zwanger?

  • #1

    Hallo!

    Ik vroeg me af wat jullie van deze situatie denken.. ik weet het namelijk echt niet!

    Ik ben na mijn stopweek de 1e pil van de strip vergeten (dat was een woensdag), daar kwam ik pas gister achter.. het is nu 2 weken geleden. Ik ben dus per ongeluk op de 2e dag van mijn 1e week met de pil begonnen. Ik de week erna op woensdag sex gehad.. dat zou dan officieel de 1e dag van mijn 2e week zijn.. maar heb dus in de 1e week maar 6 x de pil geslikt.

    Nu las ik dat als je bijv. woensdag 1 had moeten nemen.. je die alsnog donderdag moet innemen (niet gedaan) en dan 7 dagen aanvullend voorbehoedsmiddelen gebruiken. Dat zou dus zijn tot de donderdag erna. Maar nu heb ik dus die wonesdagavond (6 dagen erna) sex gehad.. zonder extra bescherming.

    Pff beetje ingewikkeld.. maar wat denken jullie?

    Reageer
    #2

    Hoi Claire,

    Ik denk zelf dat je je niet zo heel veel zorgen hoeft te maken. Je zegt dat je de 1e pil vergeten bent en dus op de eigenlijk 2e dag pas begonnen bent met je pilstrip. Feitelijk heb je dus een stopweek gehad van 8 dagen in plaas van 7.
    Als je verder keurig je pillen hebt ingenomen, dan is er niet veel aan de hand.

    Ik begrijp wel dat je onveilig hebt gevreeën. Ik weet je persoonlijke situatie natuurlijk niet (of je en vaste partner hebt of niet), maar de meest veilige manier van vrijen is met pil én met condoom. Niet alleen tegen (ongewenste) zwangerschap, maar ook tegen de diverse geslachtsziektes.
    Mijn partner en ik zijn pas onveilig gaan vrijen (zonder condoom) nadat we een SOA-test hadden gedaan...
    Maar goed, dat terzijde.

    Ik hoop dat je enigszins gerustgesteld bent?

    Mocht je menstruatie toch uitblijven in je volgende stopweek, doe dan aan het einde van de stopweek een zwangerschapstest.

    Succes!

    Reageer
    #3

    He Zonnetje!

    Bedankt voor je reactie 🙂

    Ik heb al van meerdere mensen begrepen dat de kans heel erg klein is dat ik zwanger ben geworden. Ik wacht rustig af of ik ongesteld word, zo niet dan doe ik een test.

    Degene om wie het gaat is mijn vriend, we zijn al een aantal jaren samen en het is allemaal vertrouwd! Nou ja we zien wel, in ieder geval bedankt en fijne kerst alvast !

    Reageer
    #4

    ik heb onveilig sex gehad op 3 en 6 juni ben wel ongesteld geweest op 10 juni nu op 21 juni heb ik al gedurende 3 dagen hoofdpijn misselijk maagzuur overmoe en s nachts niet echt kunnen slapen en vaker plassen zou ik zwanger kunnen zijn thx

    Reageer
    #5

    Ik dit soort gevallen is het altijd verstandig een zwangerschapstest te doen? Heb je die al gedaan? En wat was de uitslag? Misschien was de bloeding die jij aangezien hebt voor een menstruele bloeding wel een innestelingsbloeding. Gewoon even testen, dan weet je het in ieder geval zeker.

    Reageer
Reageer op: mogelijk zwanger?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief