Onzekerheid!

  • #1

    Hallo,

    Ik heb 4 jaar een spiraal gehad die inmiddels 10 juli jl. eruit is ivm kinderwens. Ik heb daarna op 16 juli mijn eerste menstruatie gehad. Mijn tweede menstruatie was op 22 augustus (een week overtijd). Mijn laatste menstruatie was op 20 september.

    Op 1 oktober had ik 3 dagen bloeding waarvan de eerstedag heftig en 2 dagen beetje bruinig. Ik heb mijn huisarts gebeld en hij zei dat het een eisprong kan zijn wat verkeerd was. Ik gaf aan dat ik eerder aan een miskraam dacht omdat de eerste bloeding er eng uit zag. Op zijn advies heb ik een zwangerschapstest gedaan die positief was (hij gaf aan dat er bij een miskraam het hcg hormoon paar dagen aanhoudt in de urine).

    Nadat mijn test positief was heb ik gebeld naar een gynaecoloog. Ze heeft gekeken met een inwendige echo maar was niets te zien. Heb ook bloed geprikt. Mijn hcg hormoon was 450.
    Ze zei het kan een miskraam zijn geweest maar ook een nieuwe zwangerschap. Na 4 dagen wilde ze mij weer zien.

    Na 4 dagen heb ik weer bloed afgegeven en mijn hcg hormoon was gestegen naar 690. Maar weer niets te zien met de echo. Ze zeiden dat het wellicht een buitenbaarmoederlijke zwangerschap is, uitgaande van mijn ene laatste menstruatie (22 aug). Ze wilde mij weer na een week terug zien.

    Weer bloed geprikt, hcg gestegen naar 1100 en nog steeds niets te zien. Ze gaven aan dat ik nooit in verwachting kan raken van mijn laatste menstruatie (20 sept) dus dat ik nu 8 weken zwanger ben maar dat de baby te zien moest zijn met de echo. Weer na een week een afspraak.

    Nu is mijn hcg hormoon 1500, dus niet echt verhoogd maar nog steeds niets te zien. Nu hebben ze een heel klein cirkeltje in mijn baarmoeder gezien wat eigenlijk niet op een vruchtje lijkt. Het was 2mm groot, dus ze weten niet wat het is.

    Nu heb ik volgende week weer een afspraak. Weer zelfde verhaal, bloed prikken en echo.
    Heb vandaag wel een bloeding gehad.

    Kan het een beginsel zijn van een miskraam? Of moet ik denken dat ik weer een menstruatie heb (gezien het weer tijd is)?

    Wie heeft er ervaring hiermee. Ik heb wel al 3 weken pijn in mijn onderbuik en voornamelijk recht met steken.

    Kan iemand svp hierover mee praten???

    Reageer
    #2

    ik vertrouw het niet helemaal, anders maar wat eerder die echo vragen!
    die steken in je rechterkant, zitten die ongeveer bij je rechte eierstok?
    als je erge pijn krijgt, niet doorlopen maar naar de dokter! al is het midden in de nacht. goed aangeven hoe je je voelt.
    het kan inderdaad een zwangerschap zijn die niet doorzet, een beginnende miskraam omdat het vruchtje niet levensvatbaar is, anders was het groter en klopte het hartje, of buitenbaarmoederlijk, dat kan ook nog.
    veel sterkte! Brenda

    Reageer
    #3

    Hoi Brenda,

    Bedankt voor je reactie. Ik ben inmiddels naar het ziekenhuis gegaan. Vanochtend had ik een heftig bloeding en erg pijn. Ze hebben gekeken met de echo, cirkeltje wat ze hadden gezien maandag is er niet meer. Ze gaven aan dat het waarschijnlijk een vruchtje was en dat ik nu een miskraam heb. Toch kunnen ze buitenbaarmoedelijkzwangerschap niet uitsluiten. Morgen moet ik bloed afgeven. Vrijdag gaan ze kijken of mijn hcg hormoon is gezakt of gestegen. Als het is gedaald heb ik inderdaad een miskraam gehad, als het gelijk is of het is gestegen dan moet ik geopereerd worden en gaan ze opzoek naar de baby en gaan ze dat weg halen.

    dus ik moet weer een paar dagen in onzekerheid leven 🙁

    Reageer
    #4

    hoi noelle
    ik zou graag met iemand over willen praten.
    ook buitenbaarmoedlijkzwangerschap heeft gehad.

    Reageer
    #5

    Ik zit de laatste weken een beetje te piekeren. Ik heb namelijk in 2001 een buitenbaarmoederlijke zwangerschap gehad. Ik ben totaal 4 keer zwanger geweest heb 2 kinderen en 1 x was het gestopt met groeien in de 10e week en 1 x was het dus buitenbaarmoederlijk. Ik was er toen gelukkig heel vroeg bij ongeveer 4 a 6 weken. Het is allemaal goed gegaan en voor mij gelukkig lang geleden maar nu...Ik ben alweer 1 jaar aan de pil gegaan omdat ik nu op dit moment geen kindje meer wilde. Allemaal geen probleem en mij lichaam reageerd prima. Maar de laatste weken had ik als ik nu terugreken. 1 keer de pil iets later ingenomen binnen 36 uur en een aantal keer lichte diarree gehad. Kben 3 weken geleden gewoon in de tussenstop van 7 dagen ongeveer 2 a 3 dagen ongesteld geweest. Kben weer begonnen met de pil echter heb er eentje de 2e dag al (stom)niet vrijdagavond ingenomen maar zaterdagmiddag pas (t kon niet anders want ik had de strip vergeten mee te nemen) Op zich volgens mij nog net wel voldoende toch optijd. zaterdag nacht pas die van zaterdagavond omdat ik anders zo misselijk zou worden dat ik hem uitkots. en zondagavond weer gewoon verder gegaan. In die zelfde dagen heb ik 2 keer erge diarree gehad... Nu vraag ik mij af.. nu ik op de 14e dag zit van deze strip en binnen deze laatste week ongeveer 8 kwalen heb gekregen die ik alleen maar tijdens zwangerschap kreeg of ik zwanger kan zijn en of dit al vanaf de vorige maand al mogelijk is of dat ik dan absoluut geen bloeding zou hebben gehad.
    Gisteren kreeg ik er namelijk ook erge hoofdpijn bij en die had ik alleen bij die 4de buitenbaarmoederlijke zwangerschap en in geen vanalle anderen. IK ga vandaag zo wie zo een test halen maar vraag mij af. Kan die test ook negatief aangeven als het buitenbaarmoederlijk is (van de vorige maand want dan is het al veel verder en het vervelendste is dat ik nu zaterdag op vakantie wil gaan naar Turkije en daar wil ik liever geen verrassingen krijgen.....Ik maak me echt zorgen.
    Kan iemand mij wat meer uitleg geven.
    Roos

    Reageer
    #6

    NAAR DE HUISARTS!!!!!!!!!!!!!! Vooral als je nog p vakantie gaat!!!!!!!!!!!!!!

    Reageer
    #7

    hallo

    ik heb je bericht gelezen.
    ik heb nu ongeveer 3 weken geleden een miskraam gehad was erg pijnlijk maar ik bleef maar last van me borsten houden dus moest van me huisarts bloed laten prikken,volgende dag gebeld was nog hcg 650 hormoon in mijn bloed moest een week later weer bloed laten prikken daar kwam uit dat mijn hcg hormoon was gestegen naar 1100 nu moet ik morgen naar de gyn ben wel zenuwachtig ik loop er nu al een paar weken mee en ik heb ook constant bloed verlies dus weet nie wat ik kan verwachten

    Reageer
    #8

    Ik denk dat er weefsel is achtergebleven, en dat dat misschien nog verwijderd moet worden. Soms heet dat curretage (http://nl.wikipedia.org/wiki/Curettage)

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Het verloop van een miskraam kan erg verschillen:

    Soms weet een vrouw nog niet dat de vrucht in haar buik is overleden. Vaak komt zij erachter bij de eerste echo, die vanaf 2007 tussen de 8ste en 11e week van de zwangerschap wordt gemaakt door de verloskundige of de gynaecoloog. Het hartje van de foetus klopt dan niet, en soms is de foetus niet eens waar te nemen en ziet men enkel een lege vruchtzak. Vaak is in dit soort gevallen de foetus al een aantal weken dood. Men spreekt dan van een missed abortion. Er zijn dan verschillende mogelijkheden: afwachten tot de miskraam op natuurlijke wijze op gang komt; met behulp van medicijnen de uitstoting van het overleden vruchtje opwekken; een curettage laten doen door de gynaecoloog in het ziekenhuis.

    Soms komt een miskraam spontaan op gang. De mogelijke eerste tekenen van een spontane miskraam zijn het afnemen van zwangerschapsverschijnselen (zoals misselijkheid en gespannen borsten), bloedverlies of menstruatie-achtige krampen. Men spreekt van een 'abortus imminens' (dreigende abortus). Enkel bloedverlies is lang niet altijd de voorbode van een spontane abortus: 50% van deze zwangerschappen wordt dan toch nog succesvol uitgedragen. Als echter de baarmoederhals zich opent en/of de vrucht bij echografie reeds overleden blijkt, spreekt men van een 'abortus incipiens' (onvermijdelijke abortus) en is het optreden van de abortus zeker geworden. Het bloedverlies en de krampen zullen aanhouden tot de vrucht uit de baarmoeder is verdreven. Tot 13 weken zwangerschap verlaat de vrucht meestal tegelijkertijd met de vliezen en de placenta de baarmoeder.

    Na het eerste trimester (na 16 weken) van de zwangerschap is eigenlijk sprake van een bevalling, mits de foetus ook die termijn heeft gehaald. Er kunnen voorweeën optreden. Ook breken de vliezen en krijgt de vrouw hevige weeën. De foetus en de placenta verlaten meestal na elkaar de baarmoeder. Als de foetus nog leefde, overlijdt die meestal tijdens de bevalling. Als een foetus al overleden is en de miskraam komt niet spontaan op gang, dan moet de bevalling ingeleid worden. Als de placenta niet komt, is alsnog een curettage nodig.

    Na een week of twee is de vrouw doorgaans fysiek volledig hersteld van een miskraam. Drie tot acht weken is een normale termijn waarbinnen de eerste menstruatie weer kan volgen. Ook is het mogelijk dat een vrouw meteen weer zwanger wordt. Een zwangerschapstest is op zo'n moment onbetrouwbaar, omdat het hormoon hCG nog van de vorige zwangerschap in het bloed kan zitten.

    Reageer
Reageer op: Onzekerheid!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief