Vraagtekens??

  • #1

    hallo,

    ik had even een vraagje ik heb een Primolut kuur gekregen van de dokter op 2 dec omdat ik onregelmatig ongesteld was.. ik heb 10 dagen lang 3 tabletten geslikt, 11 dec was ik er mee klaar, en 14 dec ben ik beginnen met bloeden, dat duurde tot 18 dec. Nu is het zo dat ik tussen die tijd wel onveilig sex heb gehad met me vriend. Gister heb ik wat bruine afscheiding gehad.. vamdaag ook weer ik had een hele sliert er uit getrokken zeg maar. Ik vraag me af wat dan kan zijn, en wanneer ben ik nou precies het meest vruchtbaar, heb ik een kans dat ik zwanger ben? Of wat is het precies.. wanneer kan ik mezelf het best testen? En zou er een mogelijkheid zijn dat ik zwanger ben?

     

    Hoop van u te horen.

     

    Reageer
    #2

    wat of wanneer is "tussen die tijd"?

    De bruine afscheiding is nog een restant van de eerdere bloeding die je hebt gehad. Je vruchtbare periode zou nu ongeveer moeten zijn.

    Testen kan 2 -2,5 weken na de onbeschermde seks

    Reageer
    #3

    Dat ik onbeschermd sex heb gehad de periode van mijn Primolut kuur alleen tijdens die bloedingen niet.. alleen heb ik nu ook bruine afscheiding en het voelt glibberig aan...

    Reageer
    #4

    Dat was dan erg onverstandig. In de bijsluiter staat duidelijk dat je er voor moet zorgen dat je NIET zanger raakt en andere voorbehoedsmiddelen moet gebruiken, tijdens het gebruik van de Primolut. Als het goed is, heeft ook de huisarts en/of de apotheker daar ook iets over gezegd.

    De bruine afscheiding heb ik al uitgelegd..

    Reageer
    #5

    maar als je dat gebruikt dan kan je toch niet zwanger raken?

    Reageer
    #6

    dat las ik teminste dat het onmogelijk is.

    Reageer
    #7

    uit de bijsluiter:

    Tijdens behandeling is een ovulatie niet geheel uit te sluiten; gebruik van een niet-hormonaal voorbehoedmiddel (bv. condoom) is aangewezen.

    Reageer
    #8

    Oke, maar ik denk dat ik niet zwanfer ben hoor want ik heb niet echt bijwerkingen gehad, maar als k nu waarschijnlijk in me vruchtbare periode zit dan moet ik over 2,5 ongeveer een test doen mits ik niet ongesteld ben geworden zegt u..

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Het ging erom of je nu zwanger zou kunnen zijn...dat was volgens mij je vraag. Testen kan dus 2 - 2,5 weken na de onbeschermde seks.

    Zwanger raken als je de Primolut gebruikt heeft niks met bijwerkingen te maken, maar met het feit of een eisprong is geweest.

    Reageer
    #10

    Ben nog steeds niet ongesteld.. en zwangerschap test geeft negatief aan.. ik ben wel vaak heftig misselijk. Pijn in onderbuik.. en extreme witte afscheiding wat kan dit dan zijn..

    Reageer
    #11

    Je was op 14 december ongesteld. Bij een normale cyclus, zou je dus rond 12-13 januari weer ongesteld moeten worden. Omdat je cycli sowieso onregelmatig waren, weet je nu niet hoe lang je cyclus gaat duren. Dat 28 dagen zijn, maar ook 33 dagen of nog anders. Dus van overtijd is eigenlijk geen sprake. De klachten die je nu hebt zouden wel van een aankomende menstruatie kunnen  zijn. Gewoon nog even afwachten dus.

    Reageer
Reageer op: Vraagtekens??


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief