huisarts dossiers

  • #1

    Bij geen huisarts wat gebeurt er met de dossiers. Wordt dat dan geblokkeerd bij oude huisarts. Hoe lang moet hij dat bewaard houden. Mag hij eventueel gegevens door geven aan andere artsen. Ik ben wel bij een andere huisarts geweest heb hem wel mijn gegevens voor inschrijving gegeven. Wat tot op heden niet is gebeurd. Ik ben een paar keer daar voor consult geweest. Maar de declaraties worden niet in rekening gebracht bij de verzekering. Hij heeft ook al mijn medische gegevens.

    Reageer
    #2

    De wettelijke bewaartermijn voor patiëntendossiers bedraagt in de regel 15 jaar. Gegevens uit het patiëntendossier worden in de regel met toestemming van de patiënt aan derden verstrekt, behoudens de gevallen waarbij meerdere zorgverleners in een specifiek geval/behandeling betrokken zijn. Dat geldt dan alleen voor gegevens over het specifieke geval/behandeling. Dat kan du/s ook aan de orde zijn wanneer een huisarts een collega of specialist raadpleegt in een speciaal geval.
    De consulten van de huisarts vallen onder de basisdekking van de verzekering. Het kan zijn dat er periodiek wordt gedeclareerd, dan kan het zo zijn dat consulten niet meteen zichtbaar zijn in het zorgoverzicht van de verzekering.

    Reageer
Reageer op: huisarts dossiers


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief