Moe door tekenbeet van 2 maanden geleden?

  • #1

    Hallo,

    Half mei heb ik een tekenbeet opgelopen in het bos, dit was de eerste teek die ik ooit had. Ik heb hem dezelfde dag ontdekt en verwijderd. Ik heb elke dag de plek gecontroleerd en zeker geen witte kring er omheen gehad.
    Wel heeft de plek 1 a 2 dagen flink gejeukt, maar ik was in de veronderstelling dat dit normaal was.

    Nu is het zo dat ik nu erg veel last heb van rug+nek+schouders en echt extreem moe ben. Ook heb ik sinds toen een week onder de wol gelegen met een griep.

    Heeft dit verband met elkaar? Of kan hier nooit iets mee zijn omdat ik geen kring heb gehad. Op internet vind ik erg tegenstrijdige informatie hierover. Alvast bedankt……

    Reageer
    #2

    Aangezien je geen kring hebt gehad... als je je ongerust maakt kan je altijd even langs de huisarts gaan.

    Reageer
    #3

    Niet elke besmetting met Lyme geeft zo'n kring rondom de beet. Bij ELKE klacht die je krijgt na een tekenbeet: direct naar de dokter! Omdat Nederland helaas een eigen protocol hanteert bij Lyme (CBO) kan je je beter laten behandelen in Duitsland waar ze het ILADS protocol hanteren. Bij een Lyme besmetting dien je een cocktail van antibiotica te krijgen voor de duur van MINSTENS 6 weken. Waarom een cocktail en niet uitsluitend doxycycline? Omdat de borrelia bacterie zo slim is om van vorm te veranderen waardoor het de antibiotica kan ontwijken. En na een kuurtje van 14 dagen ben je er nog niet van af!

    Reageer
Reageer op: Moe door tekenbeet van 2 maanden geleden?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief