vitamine d of meer?

  • #1

    Hallo allemaal.
    Sinds 2 jaar heb ik vitamine d tekort. Hiervoor krijg ik d cura ampullen elke keer een andere dosis maar het blijft laag het is zelfs onder de 20 geweest. Mijn huisarts geeft aan dat dit niet specifiek ergens door kan komen gewoon veel in de zon zegt ze. Sinds een paar maanden voel ik me helemaal niet geweldig, zo moe het gevoel van uitgeput zijn . Heledag in tranen en heel erg honger. Iemand enig idee? Ik maak me hier best zorgen over maar weet niet wat ik moet doen. Aangezien mijn huisarts het ook niet weet?!

    Reageer
    #2

    De vraag is of de vitamine D dan wel wordt opgenomen.
    langdurige diarree of darmproblemen kunnen ervoor zorgen dat er onvoldoende vit D (ook andere vitamines) worden opgenomen. Dan zal er ondanks voldoende inname toch een tekort blijven bestaan.
    Vraag om een bloedonderzoek waarbij ook naar vit B12 wordt gekeken. Vraag een verwijzing naar een MDL arts

    Reageer
    #3

    Idd, ben onlangs nog 2 weken naar de zon geweest en dat deed ook niks. B12 en b11 en hb worden ook altijd getest maar dat is maar 1x in de paar maanden dat die laag zijn

    Reageer
    #4

    Ben je aan het dieeten? Heb je darmklachten?

    Reageer
    #5

    Nee ook niet, werk in een groene winkel dus eet veel groeten fruit probeer veel buiten te zijn in de zon en heb geen darm klachten vroeger gehad maar dat is al meer dan 5 jaar geleden

    Reageer
    #6

    Vraag dan aan de huisarts toch een verwijskaart voorn de internist (MDL arts)

    Reageer
    #7

    Ja, dat lijkt me een goed idee. Heb morgen een afspraak ben er nu ook wel een beetje klaar mee na 2 jaar.

    Reageer
    #8

    Hallo,
    Ik heb precies dezelfde klachten, mijn vitamine D was 17 maar die is nou omhoog, echter ben ik nog steeds verschrikkelijk moe maar heb ook hartkloppingen en ben vaak misselijk. Ben doorverwezen naar een internist maar dat duurt nog een tijd.
    Weet u toevallig al wat het is?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Gebruik zelf liever elke dag een redelijke dosis vitamine D in de vorm van olie, een spray of tabletten. Ook weleens gehoord van iemand dat zo'n shot vrij snel was uitgewerkt.
    Zelf heb ik ook zeker te weinig aan een beetje zon, ook al kom ik vaak buiten. Wat trouwens kan ondersteunen zijn bijvoorbeeld speciale zonnebanken met bluelite, die helpen vitamine D aan te maken. Ook daglichtlampen (soort spaarlamp) schijnt ook enig effect te kunnen hebben.

    Reageer
    #10

    Ik heb in 2010 een leververgiftiging gekregen door mijn pijnstillers. (Te lang geslikt) Mijn darmen gingen in de stress en ik ging 14-16 X per dag naar de WC met heftige diarree. Na 3 jaar heb ik eindelijk van de MDL arts een poeder gekregen en dat is nu weer normaal zolang ik de zakjes neem. Volgens hem als bijkomend voordeel, het is een middel tegen cholesterol.
    Nu 2 jaar verder en iedere dag vermoeidheid en spierklachten gaat mijn huisarts een test doen voor de vitamine D. Ik slik al vitamine D in verhoogde dosis (1000 IE) en mijn meting kwam uit op 57. Volgens hem voldoende maar krijg nu tabletten van hem met een dosis van 800 IE.
    Bij navraag zei de apotheker dat het inderdaad kan liggen aan de cholesterol medicijnen. Hierdoor wordt de opname van de vitamine D verminderd.
    Ben benieuwd wat er uit de volgende uitslagen komt.

    Reageer
Reageer op: vitamine d of meer?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief