pijnlijke spieren en vermoeid

  • #1

    Ik ben al een paar maanden aan het emmeren met m'n lichaam en de klachten die ik ervaar nemen alleen maar toe. Het begon met een lichte druk OP het borstbeen waar heel goed mee te leven was. Het begon ook nadat ik was begonnen met therapie om van mijn angststoornis/hypochondrie af te komen dus hoewel ik angstig was dat het m'n hart was, lag de verklaring duidelijk voor de hand.
    Sinds enkele weken begint de pijn echter te veranderen en zich te verspreiden. Behalve dat ik doodmoe ben (kon altijd teren op 6 uurtjes slaap, nu 9 en ben nog moe), heb ik vreselijk veel last van mijn spieren. Het is een constante zeurende (spier)pijn in mijn nek, gehele rug, borst, armen en benen. Mijn armen voelen eigenlijk gewoon heel zwaar aan.

    Er is al uitgebreid bloedonderzoek gedaan waar niets uit is gekomen en ook twee hartfilmpjes waarop niets te zien was.

    Hoewel ik volop met therapie bezig ben, ven ik voor nu helaas nog steeds een angstpatiënt en zijn deze pijntjes en vermoeidheid mijn leven gaan beheersen omdat ik ondanks alle onderzoeken maar blijf denken dat ik iets ernstigs onder de leden heb. Zo vervelend!

    Zijn er mensen die zich hierin herkennen?

    Ik ga overigens vaak in bad, op tijd naar bed, ontspanningsoefeningen etc maar niets lijkt het te verlichten, behalve in bed liggen. Dan heb ik weinig tot geen last. Maar zodra ik opsta, begint de stijfheid en spierpijn weer.

    Reageer
    #2

    Het is heel goed mogelijk dat je hyperventileert. Dat past wel bij een angststoornis/hypochondrie.

    Doe eens de test op:
    http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest

    Reageer
    #3

    Ik ben helaas al jaren bekend met angst en ook op de hyperventilatietest scoor ik heel erg hoog, wat me niet verbaast.

    Maar deze klachten heb ik nooit eerder gehad. Vooral het algehele gevoel van malaise, grieperigheid en dat elke inspanning eigenlijk al te veel is. Vandaar ook dat bij mij de angst blijft dat ik iets ernstigs heb, zoals iets aan mijn hart. Mijn verstand zegt dat twee hartfilmpjes en drie artsen die menen dat ik niets mankeer wel degelijk iets moeten betekenen, maar mijn gevoel roept iets heel anders omdat ik mij lichamelijk echt ellendig voel.

    Reageer
    #4

    Het zijn toch klachten die bij hyperventilatie passen.
    http://www.chronischehyperventilatie.nl/index.php?page=symptomen

    Je zou naast ontspanningsoefeningen ook ademhalingsoefeningen moeten doen.
    Je kunt ze hier vinden:
    http://www.dokter.nl/dossiers/angsten

    Reageer
    #5

    Lijkt op stralingsgevoeligheid. Ik zou eens serieus op deze pagina gaan kijken!!! https://stichtingehs.nl/aanpak-ehs/diagnose

    Hoeft het niet te zijn maar kans is groot van wel als ik de klachten lees!
    Doe er je voordeel mee!

    Reageer
Reageer op: pijnlijke spieren en vermoeid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief