Vermoeidheid, trillen en last van ogen

  • #1

    Hallo,

    Sinds enkele maanden loop ik rond met vervelende klachten: ik ben vaak moe, suf en heb een gejaagd gevoel. Dit merk ik ook aan mijn ogen: ik heb last van fel licht, moeite met concentreren bij bijv. de krant lezen, accommoderen gaat trager en door de sufheid lijkt alles om me heen moeilijker binnen te komen. Als ik 's ochtends in bed wakker word, merk ik vaak de gejaagdheid al op aan de hartslag. Als ik me wil ontspannen, lukt dat ook lastig.

    Dit alles zorgt ervoor dat ik me redelijk gek loop te maken en al verschillende keren naar de dokter ben geweest, zonder resultaat. De laatste keer werd er algemeen onderzoek gedaan en gekeken naar o.a. schildklier, maar dit leverde niks op. Ook het bloedonderzoek toonde niets aan. De dokter zei dat het vermoeidheid zou kunnen zijn die in de vorm van deze klachten eruit kwam.

    De afgelopen maand had ik het relatief rustig en kon ik goed uitrusten. Ik hoopte dus dat in geval van oververmoeidheid de klachten zouden verdwijnen. Dit gebeurde echter niet, het werd juist erger.

    Ik heb verschillende dingen oorzaken proberen te zoeken voor (een deel van) de klachten:
    - Hooikoorts/bijwerkingen van medicijnen, nee dat was het niet. Het maakte geen verschil of het een hooikoortsdag was en of ik de medicijnen wel of niet innam.
    - Gevoeligheid voor beeldschermen van laptop of telefoon, ook niet. Als ik een dag buiten was zonder telefoon e.d. maakte het geen verschil.

    Ik weet het inmiddels niet meer zo goed, denk dat ik nog maar eens langs ga bij de huisarts om te zien of die nog raad weet.

    Heeft iemand hier een idee? De sufheid en de oogproblemen zijn redelijk frustrerend en beperkend, dus ik ben hard op zoek naar een oplossing.

    Alvast ontzettend bedankt!

    Reageer
    #2

    Oververmoeidheid zou natuurlijk wel kunnen.
    Als je langere tijd een stressvolle periode hebt gehad of door omstandigheden echt oververmoeid bent geraakt, wil dat niet zeggen dat je er binnen een mand dan ook vanaf bent.
    Er is ook nog een andere mogelijkheid. Hyperventilatie die zou je klachten ook kunnen veroorzaken.
    Doe eens de test op:
    http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest

    Reageer
    #3

    Ik heb de test gedaan:

    Uw score is: 41

    Indien de score hoger is dan 42, zijn er aanwijzingen voor hyperventilatie.

    Reageer
    #4

    Dan acht ik dus hyperventilatie niet voor uitgesloten. Het scheelt namelijk maar 1 puntje..het zou je klachten in ieder geval wel verklaren.
    Bespreek het met je huisarts...

    Je zou ademhalingsoefeningen en spierontspanningsoefeningen kunnen doen..
    Je kunt ze vinden op:
    http://www.dokter.nl/dossiers/angsten
    de oefeningen staan beschreven in de columns over angst.

    Reageer
Reageer op: Vermoeidheid, trillen en last van ogen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief