Extreem moe en hoofdpijn

  • #1

    Sinds twee weken heb ik last van toenemende (extreme!!) vermoeidheidsklachten en hoofdpijn (rond mijn werkbrauwen). Daarbij is mijn temperatuur heel ligt verhoogd, heb ik wat last van hardkloppingen en is mijn concentratie weg. Mijn klieren zijn ook ligt gezwollen volgens mijn huisarts. Nu denkt mijn huisarts dat mijn lichaam tegen de griep vecht. Maar ik heb mijn twijfels, gezien ik geen last heb van slijm ed en de klachten eerder toenemen dan afnemen. Ik ben benieuwd naar uw mening.

    Reageer
    #2

    Slijm heeft niets met griep te maken. Wel met verkoudheid. Maar dat is niet hetzelfde. De griep is dus heel goed mogelijk.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor uw reactie, weer wat geleerd! En dat mijn klachten na twee weken niet afnemen, eerder toenemen, is dat ook niet gek? Voor mijn gevoel duur thet al veel te lang. Maar goed, elke dag met deze klachten is er één teveel.

    Reageer
    #4

    De griep die op dit moment heerst is een heel vervelende en heeft een lange aanloopperiode voordat ze echt doorbreekt. Helaas.

    Reageer
    #5

    Bedankt voor u reactie weer.
    Het is dus niet gek als dit nog twee weken aanhoud?
    Vind het gewoon zo gek dat ik verder geen klacht heb die je vaak bij de griep hoort.

    Reageer
    #6

    Bij de huidige griep zou me dat helemaal niet verbazen. Helaas
    Als de klachten de komende week niet veranderen, dus erger worden (griep) of in ieder geval afnemen, neem dan nog even contact op met de huisarts.

    Reageer
    #7

    Bedankt voo uw advies Tandor, hopelijk voel ik mij snel weer fit(ter)!

    Reageer
    #8

    Hallo allemaal,

    Helaas ben ik nog niet beter. Ik ben nog steeds erg moe, vaak last van hoofdpijn en bij inspanningen regelmatig hardkloppingen. Ook heb ik al jaren last van mijn darmen, ik lees dat bijv coeliakie ook vermoeidheid kan geven?

    Inmiddels heb ik algeheel bloedonderzoek gehad en dat was allemaal goed. Mooi natuurlijk, maar helaas dus niet echt een uitslag waar ik iets mee kan. Mijn huisarts wil nu een ecg en hartfoto voor de zekerheid. Maar ik verwacht daar niet echt wat bijzonders uit te komen. Goed natuurlijk, maar weer weet ik dan niet wat het wel is.

    Mijn huisarts zei dat stress dan nog de enige oorzaak kon zijn..? Echt ?? Is er dan echt niets anders waardoor het kan komen?!
    Ik heb zelf namelijk niet het idee dat ik erg gestresst ben. Natuurlijk heb ik wel eens wat stress voor tentamens bijv, maar niet extreem en dat is momenteel ook even niet aan de orde. Je zou denken dat het dan met een paar dagen rusten over moet zijn? Maar helaas dus niet... Ook zou je bij stress denknen dat slapen slecht zou gaan, maar ik slaap eigenlijk juist goed (9 uur per nacht gemiddeld). En je zou denken dat ik dan nergens zin in zou hebben?? Maar als ik even wat energie heb (wat helaas nooit lang aanhoud), dan heb ik wel zin in dingen. En ook wordt er voor stress geadviseerd te gaan hardlopen ivm cortisol productie. Ik vond hardlopen leuk om te doen, maar momenteel ben ik fysiek te vermoeid. Als ik ga rennen wordt ik extreem duizelig, zie ik zwart, nog vermoeider, hardkloppingen, hoofdpijn en moet ik na hrt rennen weer op de bank gaan liggen om bij te komen (ik ren dan absoluut niet lang). Kan hrt dan wel stress zijn.....?

    Ik lees dus dat glutenallergie ook vermoeidheid kan brengen of andere darmklachren. Mijn dokter wilde er niet echt op in gaan en leek het onwaarschijnlijk. Maar het schijnt ook wel iets te zijn wat doktoren vaak over het hoofd zien??

    Hopelijk weet iemand hier mee!! Wordt ene beetje radeloos. Ben nu een maand beperkt en wil niet zo maanden aanmodderen...

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Langere periodes van stress kunnen dergelijke klachten ook veroorzaken. Met een paar dagen rust gaan die niet over. Ook slecht slapen hoeft niet aan de orde te zijn. Je huisarts heeft wel een punt wat dat betreft.

    Wacht eerst een even de onderzoeken af. Als daar niets uit de bus komt kun je een verwijzing naar de MDL arts vragen. maar ik vind je klachten ook niet passen bij Coeliakie of een gluten intolerantie.

    Reageer
    #10

    Hallo,
    De klachten van oververmoeidheid, duizeligheid, zwart zien en tot niets in staat zijn, zijn voor mij heel herkenbaar. Ook het feit dat het hardlopen niet meer lukt zoals voorheen. Bij mij werd tevens direct gezegd dat het lange blootstelling aan stress zou zijn, "een burn-out", puur doordat ze in een uitgebreid bloedonderzoek niets vonden. Ik ben er zelf na een lange tijd van ziekte/oververmoeidheid en onderzoeken achtergekomen dat ik een heftige allergie voor huisstofmijt en andere stoffen heb ontwikkeld dit jaar. Omdat het lichaam daar constant tegen vecht, wordt het doodmoe en ben je tot weinig in staat. Misschien een uitgebreide allergietest in het ziekenhuis? Hopelijk gaat het gauw beter met je!

    Reageer
    #11

    Hallo allemaal,

    Bedankt voor jullie reacties! Ik heb al een keer een allergietest gehad, deze was negatief. Verder heb ik weinig stress op het moment. We gehad, maar dat is echt al een paar maanden geleden..

    Ik heb nog een paar weken aangesukkeld met vermoeidheid en hoofdpijn en last van mijn buik. Soms had ik goede dagen ertussen gelukkig. Maar helaas ben ik sinds gister zieker geworden. Ik ben erg misselijk geworden, kan slecht eten. Ik had gister extreme hoofdpijn, moe, ijskoud, koorts, en alles deed pijn. Nu is de dag nog maar net begonne, maar ben alweer erg misselijk + koorts... Ik heb geen last van mijn luchtwegen. En ik weet niet of het ermee te maken heeft, maar er is ook een adertje in mijn oog gesprongen twee weken geleden en deze klopt steeds, heel irritant.

    Groetjes, ...

    Reageer
    #12

    [quote]Ik had gister extreme hoofdpijn, moe, ijskoud, koorts, en alles deed pijn. Nu is de dag nog maar net begonne, maar ben alweer erg misselijk + koorts... Ik [/quote] Dit lijkt toch op een griep.

    Reageer
    #13

    Dat dacht ik ook. Alleen is vandaag mijn temperatuur alweer een stuk lager + veel minder hoofdpijn. Ben alleen nog heel erg misselijk, kan nog heel slecht eten (ik heb al geen reserves, dus dat maakt mij ook meteen erg moe). Kan dit dan ook de griep zijn met zo'n lange aanloop?!:)

    Reageer
    #14

    Dat zou heel goed kunnen. De griep die nu heerst staat bekend om de lange aanloop.

    Reageer
    #15

    Oke, bedankt:)

    Reageer
Reageer op: Extreem moe en hoofdpijn


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief