vermoeidheid, acné , gewichtstoename na een mola zwangerschap

  • #1

    Hallo,

    Ik heb een mola-zwangerschap achter de rug, curretage was 4 maart. Mijn lichaam hersteld goed, en de hcg waarden zijn sedert vorige week ook negatief.
    Ik had diverse symptomen die ik destijds toeschreef aan de zwangerschap, maar die blijven aanhouden.
    Ik ben sedert vorige zomer bv 12 kg bijgekomen, en blijf bijkomen vooral op buikhoogte. Ik heb ook last van hardnekkige acné, vooral op mijn nek, en rug. Iets waar ik vroeger geen last mee had. En vooral , ik ben heel moe, futloos. Ik krijg sinds kort vit b12-injecties, gezien mijn bloedwaarden op een tekort wezen en hoop dat hierbij alles is opgelost. Maar ik vraag me af , of ik hier eventueel een schildklierprobleem heb, mijn tsh waarden waren normaal?

    Reageer
    #2

    Wat is een mola zwangerschap? (sorry)

    Reageer
    #3

    een mola zwangerschap is een soort miskraam (bij mij ontdekt na 8 weken) waarbij een lege of defecte eicel bevrucht wordt door een of meerdere zaadcellen. Die zaadcellen beginnen zich te zeer snel te splitsen, en vormen een soort blaasjes.Symptomen zijn extreme zwangerschapskwaaltjes wegens hogere hcg waarden dan normaal (extreem misselijk, pijnlijke borsten, etc), soms bloedverlies, pijnlijke steken. In mijn geval was het een complete mola, wat wil zeggen dat er nooit geen foetus werd gevormd, enkel placentacellen. Behandeling bestaat uit een curretage en indien er cellen actief blijven een chemokuur. Gezien in mijn geval op de echo niks te zien was, werd er ook een kijkoperatie uitgevoerd. De resten werden onderzocht in een labo, en daar werd de mola bevestigd. In het slechtste geval kan dit kwaadaardig worden . Er wordt bloed getrokken tot je hcg waarden negatief zijn, en eenmaal zo, mag je een tijdje niet zwanger worden, om alle risico's te vermijden.
    De HCG waarden zijn in dit geval een indicator dat er een tumor of eventueel restjes overblijven.

    Reageer
    #4

    Hallo,
    Ik wil heel graag even reageren... ik heb ook onlangs een curretage ondergaan na een miskraam bij 10 weken. Er is in het lab vastgesteld dat ik een mola had. Ook dat ik twee vruchtjes had...dus een tweeling. Ik mag nu een half jaar niet zwanger worden omdat de mola dan kan terugkomen, dus ik zit nu in de zogeheten wachtperiode. Mijn HCG is gelukkig binnen 6 weken naar 0 gedaald. Nu heb ik het idee dat het bij mij om een partiele mola moet gaan... omdat ik wel twee vruchtjes had die ook even gegroeid hebben (dat legde de gyneacoloog uit). Weet iemand toevallig of je bij een complete mola dan toch een vruchtje kan hebben? Bedankt alvast!

    Reageer
    #5

    tegen mij is verteld dat er bij een volledige mola geen vruchtje is en een partiële mola wel

    Reageer
Reageer op: vermoeidheid, acné , gewichtstoename na een mola zwangerschap


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief