Doorgaande vermoeidheid, slechtere motoriek en meer.

  • #1

    Hallo mensen!
    Ik zal eerst even wat vertellen over mijzelf, ik ben een man van 22 en heb mijn hele leven al last van een slechte, voornamelijk fijne, motoriek en ook al bijna 10 jaar van ongewild urine verlies verder heb ik weinig ervaringen met ziek zijn buiten een jaarlijks griepje. Ook heb ik zoals de meesten wel wat gedronken van mijn 16e tot mijn 20e maar nu helemaal gestopt omdat ik het niet prettig vond.

    Nu heb al een paar jaar last van vermoeidheid die altijd aanwezig is, in periodes wordt het erger en minder. Nu is het zo’n anderhalf jaar geleden dat deze vermoeidheid echt erger is geworden (hiervoor had ik er niet direct hinder aan), zo erg dat ik erdoor moeite heb met werken en studeren.
    Deze vermoeidheid gaat gecombineerd met vergeetachtigheid (korte termijn), gebrek aan concentratievermogen (kan me maar kort focussen en als ik heb moeten opletten ben ik de rest van de dag veel vermoeider).
    Ook heb ik snel hoofdpijn bij irriterende omstandigheden zoals felle lichten/geluid bij uitgaan of in plaatsen waar veel geluid is zoals in de aula op school.

    Ook merk ik dat tegelijk met het erger worden van de vermoeidheid anderhalf jaar geleden mijn grove motoriek ook in vlagen wat achteruit ga, ik betrap mezelf erop dat ik niet recht loop en dat als ik buk ik regelmatig bijna omval.

    Nu heb ik sinds een half jaar ook last van af en toe wazig zicht wat in de loop van de tijd steeds vaker voorkomt. In deze zelfde periode heb ik soms na inspanning of bij gewone vermoeidheid ’s avonds last van de linkerhelft van mijn gezicht en knipper ik vaak met mijn oog wat ik niet kan tegenhouden.
    Mijn vrienden hebben laatst ook de opmerking gemaakt dat mijn mond scheef stond maar ik was mij hier zelf niet van bewust, hoewel ik achteraf wel opmerkte dat ik rond die tijd me weinig bewust was van wat er om me heen gebeurde. Dit laatste ben ik helaas vergeten te melden toen ik bij de neuroloog was, het ging nogal gehaast omdat ze ver achter lag op schema.

    Ik ben hiermee een jaar geleden voor het eerst naar de huisarts geweest en de psycholoog bezoekt. Uit mijn bezoeken aan de psycholoog kwam dat ik in goede staat ben. Mijn bezoeken aan de huisarts leverden alleen een bloedonderzoek op waar niets uitkwam, hierna had ik een tijdje minder last van mijn vermoeidheid en ben ik niet bezig geweest met verder onderzoeken. Toch kwamen de klachten terug en heb ik nog een keer een bloedonderzoek gehad waar opnieuw niets werd gevonden. De huisarts heeft me toen doorverwezen naar de internist die mij een aanvullend bloedonderzoek liet doen, een urineonderzoek, speekselonderzoek (cortisol) en een hartfilmpje. Uit al deze onderzoeken kwamen ook geen resultaten en de internist stuurde mij door naar de neuroloog waar ik tweemaal een MRI-scan heb gehad waar ook niks interessants is gevonden en dat brengt mij bij het heden waar ik door de neuroloog terug ben gestuurd naar de huisarts.

    Nu ben ik dus weer bij af en ik heb niet het idee dat er nog snel wat gevonden gaat worden. Toen ik de neuroloog vroeg wat ik nu moest gaan doen adviseerde ze om zelf ook op internet te kijken of ik aandoeningen kon vinden waar ik mij in kon herkennen. Ik heb al wat gezocht en nu vraag ik mij dus af of er mensen zijn die zich in deze situatie herkennen of suggesties hebben waar ik bij de huisarts naar kan vragen.

    Excuses voor het mega bericht maar ik probeerde het goed te beschrijven!

    Met vriendelijke groet,

    Alex

    Reageer
    #2

    Beste Alex,
    Het is goed om een uitgebreid bericht te schrijven als je klachten duidelijk in beeld wilt brengen.
    De klachten die je beschrijft passen bij een CVA
    een cerebrale vasculaire aandoening. Een aandoening van de bloedvaten in je hersenen dus. maar hebben ook andere onduidelijke kenmerken. Zoals ongewild urineverlies.

    Het is mogelijk dat er in de bloedtoevoer naar je hersenen verstoringen zijn. Dat zou kunnen verklaren waarom er een negatieve MRI is.
    Indien er sprake zou zijn geweest van een infarct(hersenen) of bijvoorbeeld dementie dan zou dat op de MRI te zien zijn geweest. Een verstoring in de bloedtoevoer zou TIA´s tot gevolg kunnen hebben. Ook deze TIA´s kunnen je klachten veroorzaken.

    Blijft alleen de vraag waardoor die verstoringen optreden.
    Er zijn een aantal mogelijkheden:
    Vernauwingen in bloedvaten
    Longfunctieproblemen
    Slaapapneu
    Hart problemen

    Voor de vernauwing in bloedvaten kan er een duplex/doppler onderzoek worden gedaan.

    Bij de longarts kan er getest worden of je longfunctie goed is en of er genoeg zuurstof in je bloed is.

    Slaapapneu.
    Om slaapapneu te kunnen uitsluiten kan er slaaptest worden gedaan in de slaappoli.

    Hartproblemen.
    Atrium fibrilaties kunnen TIA´s veroorzaken.
    Een holteronderzoek kan worden gedaan om dat te controleren.

    De klachten die je beschrijft zijn niet normaal voor een jonge man van 22 jaar. Er moet dus iets aan de hand zijn.

    Wat betreft het urineverlies:
    Ik zou hiervoor een verwijzing vragen voor de uroloog. Het is mogelijk dat er een probleem met de sluitspier van de blaas is.

    Ik raad je in ieder geval aan om er werk van te maken. Je bent te jong voor zulke klachten. En ja er zijn dan nog wat onderzoeken te doen maar ik zou er in ieder geval voor gaan!

    Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust.

    Groet
    Tandor

    Reageer
    #3

    Beste Tandor,

    Dank je voor de reactie! Ik zal dit meenemen naar de huisarts.
    Ik had begrepen dat TIA's vooral voorkwamen bij mensen die een ongezonde leefstijl hebben zoals roken, slecht eten of weinig sporten maar dus ook als je gezond leeft?

    Groeten,
    Alex

    Reageer
    #4

    Alex,
    Mensen met een ongezonde leefstijl hebben meer kans op hart en vaataandoeningen. Maar ook "gezond" levende mensen kunnen hiermee te maken krijgen. Vaak zijn hart en vaataandoeningen erfelijk.

    Laat even weten als je naar de arts bent geweest.

    Groet
    Tandor

    Reageer
    #5

    Een beetje late reactie, maar hierbij mijn huidige situatie. De huisarts is van mening dat verder zoeken in het medisch gebied waarschijnlijk geen voordelen zal hebben voor mij. En om deze reden dat ik in de groep met chronische vermoeidheid pas, ik kan minder prikkels (stress, geluid, licht etc.) hebben dan andere mensen. Dit heeft als resultaat mijn vermoeidheid en andere klachten. En deze conclusie accepteer ik ook.

    Omdat er geen medische oplossing is voor deze klachten is dus het advies om mijn leven zo aan te passen dat ik zoveel mogelijk wel goed kan functioneren en me prettig voel.

    Momenteel ben ik bezig met nadenken over het vervolg van mijn studie en eventueel werken. Ik hoop dat ik een nieuwe route kan vinden die mij past.

    Reageer
    #6

    Ik wens je in ieder geval heel veel succes!
    Ik hoop dat je een nieuwe "route" zult vinden.

    Groet
    Tandor

    Reageer
    #7

    is je vitamine b12 waarde wel eens bepaald. Je klachten kunnen er nl mee te maken hebben en omdat alcohol je ook niet bevalt. Is erg belangrijk te weten of je geen tekort hebt, ziekte kan ernstige gevolgen hebben wanneer te laat wordt behandeld.

    Reageer
Reageer op: Doorgaande vermoeidheid, slechtere motoriek en meer.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief