Extreme moeheid, duizelig en heel veel verschillende vage klachten

  • #1

    Dag allemaal,
    Om maar bij het begin te beginnen. Ik heb ongeveer sinds 2 maanden last van extreme vermoeidheid en allemaal verschillende klachten, hier volgt mijn klachtenlijstje:
    - extreem moe (een beetje bewegen en je voelen alsof je keihard gesport heb)
    - duizeligheid (gewoon als je opstaat en je aan het lopen bent, voelen alsof je om valt)
    - Hevige hoofdpijn (niet altijd maar vrij regelmatig bonkend)
    - Hartkloppingen/bonzen (zonder enige reden plotseling, bijv. Als ik op sta, heel hard bonken)
    - Vreemd gevoel op borst (ik omschrijf het als een weeïg, misselijkmakend gevoel)
    - Misselijk (vaak na het eten)
    - Steken op borst (rond hart)
    - Heel de dag verlangen naar bed (maar in bed niet in slaap kunnen komen)
    - Paniekaanvallen (maak ik me heel erg zorgen omdat ik me helemaal niet lekker voel, ben bang dood te gaan of hartaanval te krijgen)
    - Benauwdheid (moeite ademhalen goed onder controle te houden)
    Dit is het wel ongeveer, tuurlijk heb ik niet alles tegelijk, maar deze dingen wisselen zich af, wat wel eigenlijk altijd is, is de moeheid en de duizeligheid. Ik maak me grote zorgen, omdat ik nog heel jong ben (14) en weet dat dit echt niet goed is. Hoop dat iemand van jullie, dit herkent en hier een oplossing voor weet..
    Bij voorbaat dank

    Reageer
    #2

    Anoniem, het kan dat je hyperventilleert. Dat zou al je klachten verklaren en is lastig, maar wel op te lossen. Er kan ook iets anders aan de hand zijn en alleen een bezoek aan een dokter 'in het echt' kan je verder helpen. Maak je niet te druk en ga naar de huisarts. Niet teveel internetten, want op google krijg je bij elk symptoom een diagnose waarbij je amper een maand te leven hebt en dat helpt niet!

    Reageer
    #3

    Inderdaad, ga eerst eens langs de huisarts met jouw klachten. Alleen hij kan je lichamelijk onderzoeken en een diagnose stellen. Laat je weten hoe het verder gaat met je?

    Sanne

    Reageer
    #4

    Hoe is je bloeddruk?!

    Reageer
    #5

    Dag beste mensen,
    Allereerst bedankt voor jullie reacties! Zoek inderdaad heel veel op internet, wat me in nog grotere zorgen brengt, bloeddruk is pas opgemeten, ben het getal vergeten, maar er werd toen gezegd dat het wat aan de lage kant was. Zal binnenkort maar een afspraakje bij de dokter plannen. In ieder geval al bedankt voor jullie reacties en ik laat nog van me horen.

    Reageer
    #6

    Klinkt als hyperventilatie.

    Reageer
    #8

    Heb jij soms de hpv vaccinatie gehad en zijn daarna de klachten begonnen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Veel vage klachten kunnen ontstaan doordat je schildklier is ontregeld. De schildklier geeft aan het lichaam T3 en T4 hormonen af welke vele goede werkingen hebben. Laat je bloed ook op schildklierhormonen controleren. Het kan zijn dat de schildklier is vergroeid of niet goed werkt. In dat geval moet je Thyrax gaan slikken op recept van de behandelend arts.

    Wat voor invloed heeft een schildklierhormoon tekort?
    http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/98967-wat-voor-invloed-heeft-een-schildklierhormoon-tekort.html

    Reageer
    #10

    Moeheid en duizeligheid kan duiden op bijvoorbeeld bloedarmoede of pfeiffer. Maar hyperventilatie zou ook heel goed kunnen.

    Veel meisjes van onze leeftijd (ik ben 16) hebben last van veel moeheid en alles wat daarbij komt en vaak is daar geen oorzaak voor.
    Ik heb pas bloed laten prikken en bij mij kwam er ook geen oorzaak uit.
    Ga in ieder geval even naar de huisarts om bloed te laten prikken. En als het hyperventilatie is zijn daar ook miss wel medicijnen voor (iets wat je rustig maakt zodat je niet in een te snelle ademhaling valt)

    Laat zeker horen of er wat uitkomt!

    Reageer
    #11

    jodium tekort

    Reageer
Reageer op: Extreme moeheid, duizelig en heel veel verschillende vage klachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief