kan een burn-out op jonge leeftijd?

  • #1

    ik heb hier op het forum al heel wat geschreven, maar ik denk dat alles een beetje aan elkaar hangt, even uitleggen: ik ben 23jaar heb 2 jonge drukke kindjes en heel veel stress. ik ben de laatste 3 jaar gewoon maar doorgegaan met mijn leven, terwijl er al wat dieptepunten zijn geweest. mijn oma en opa zijn gestorven met wie ik een goede band had, ik en mijn vriend zijn 2 keer uit elkaar geweest, dus de papa van mijn kindjes, we zijn nu wel terug bij elkaar, ik ben opnieuw naar school geweest en ben nu zorgkundige op een heel drukke en zware dienst. heb veel last van migraine, mijn nek zit af en toe vast en pijn aan mijn rug. ook heb ik dagen dat ik totaal niets wil doen, dat alles te veel is, en andere dagen ben ik tegen de middag al doodop. ik kruip meestal tegen 9 uur in bed, soms slaap ik niet goed soms wel, en toch ben ik altijd moe.
    ook doe ik niets anders of roepen tegen alles en iedereen en ik wil dit helemaal niet! zelfs tegen mijn kindjes. er moet echt iets veranderen maar ik weet niet wat.
    ook mijn zin in sex is totaal in elkaar gezakt, maar ik wil mijn vriend niet teleurstellen en geef ik dan toch maar toe.
    alles word mij gewoon te veel, ik heb nauwelijks tijd voor mezelf, want de tijd slorpt mij gewoon op. ik moet nog dit en dat doen, ...
    pff op de duur is dit echt niet meer leuk, en het wordt alleen maar erger.
    herkent er iemand dit?

    Reageer
    #2

    Hai meis, ik heb inderdaad al een paar van je berichten hier op het forum gelezen. In mijn ogen (maar ik ben geen arts) ben je hard op weg overspannen te raken en misschien wel een burn-out. Hoe helpt jouw vriend in het gezin? Verdelen jullie de taken enigszins 50/50? Het hoeft niet elke dag 50/50 te zijn, maar financieel, zorgverdeling/aandacht aan de kindertjes, schoonmaken van het huis, boodschappen doen en vooral: samen iets doen en individueel iets ondernemen. Dat kan zijn twee uur (ik zeg maar wat) met een goed boek in bad of in bed zonder dat je gestoord wordt, of met een vriendin lekker een cafeetje in of naar de film of de sauna of hammam, skeeleren, wandelen? Ik weet dat je vriend heel vroeg op staat, of op moet staan, maar dan hoef jij toch niet óók op te staan midden in de nacht? Enfin, voor ik ook maar met verdere adviezen of ideeën kom, zou ik je willen vragen of je misschien eens wilt vertellen hoe een gemiddelde week er bij jullie uitziet, als je dat wilt. Wat jij doet, wat hij doet, wat jij niet doet, wat hij niet doet, wat je van jezelf vind dat je wilt doen, en wat hij graag wilt doen, en wat jullie eventueel samen niet doen maar wel graag zouden willen doen. Misschien heel verhaal van mijn kant, maar ik denk dat je dan meer respons krijgt waar je/jullie wellicht wat mee kunnen veranderen aan de situatie waar je/jullie nu in zitten, want echt happy ben je niet maar ik voel wel dat je een vechter bent... Enfin, ben benieuwd.

    Liefs

    Reageer
Reageer op: kan een burn-out op jonge leeftijd?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief