Duizelig, sureel, misselijk, vermoeidheid, pijn darmen

  • #1

    Ik ben een wielrenner die in competitie fietst, vorig jaar amateur, dit jaar elite. In 2012 meer gaan trainen t.o.v. voorgaande jaren. Van 10 naar 20 uur in de week. Begin seizoen ging lastig, niveau lag toch erg hoog, maar kon nog meekomen.

    In de maand April meerdaagse wedstrijd gehad, maar ging erg slecht, geen enkele wedstrijd gefinisht. Daarna werd ik ziek: steken op de linkerborst, extreem vermoeid, kortademig. Als ik de trap op liep was ik al vermoeid en kortademig. Steken op mijn borst namen dan ook toe. Naar de huisarts geweest en tegelijkertijd rust gehouden. Meerdere onderzoeken gehad, 3x bloedonderzoek, ECG, echo van mijn hart, fietsttest met zuurstofmeting en ECG, toraxfoto, longfunctie test.. alles was goed, maar geen oorzaak gevonden. Na 4 weken rust (geen sport) was 'van de een op de andere dag' mijn energie weer terug, heel vreemd. Dus weer gaan trainen.

    Nu zijn we 2 maanden verder en heb ik weer klachten, maar nu andere. Tijdens mijn vakantie werd ik ineens heel duizelig tijdens het avondeten. Voelde alsof ik ging flauwvallen, mijn beeld was raar, sureel, alsof je door een aquarium keek. Het was geen echte draaiduizeligheid, maar het voelde alsof je op een boot zat. Vond het ook erg benauwd. Naar buiten gegaan, maar klachten gingen niet weg door de buitenlucht. De benauwde lucht benen deed de klachten wel weer versterken. Na 1,5 uur trokken deze klachten weg, maar mijn horizon bleef beetje schommelen voor m'n gevoel. Ik dacht, wellicht lag het aan de benauwde ruimte. Dagen erna voelde ik de klachten ook opkomen tijdens het eten, maar in mindere mate.

    Paar dagen later dacht ik me goed te voelen en ging een stukje wielrennen. Na 15 minuten merkte ik dat ik 'raar' werd in mijn hoofd, soort 'sureel' gevoel opkomen, ik zag alles wel, maar het voelde anders. Minder direct, minder goed gevoel, (geen tintelingen in ledenmaten of rond mond). Op minuut 20 van de rit besloot ik terug te gaan en voelde dat mijn kracht aan het wegvloeien was. Op de pedalen staan voelde niet goed, omdat mijn balans/positie ledenmaten niet helemaal helder voor me was. Terugweg kostte me 45 minuten.. Rust (thuis zijn) deed de klachten weer wegebben.

    Dagen erna bleef m'n horizon nog steeds schommelen en het surele gevoel bleef op de achtergrond.

    Paar dagen later in een stad geweest, liep een winkel in en kreeg weer een duizeligheidsaanval. Zo erg dat ik gelijk naar buiten moest gaan en daar 60 minuten op de grond heb gezeten met mijn hoofd omlaag. Na 30 minuten voelde ik me iets beter, zwaarste gehad, van minuut 30-60 ging het al wat beter, maar niet voldoende om te lopen. Het duurde uiteindelijk 4 uur voor mijn horizon weer 'normaal' aan het schommelen was. Toen durfde ik pas weer goed te wandelen. Al die tijd op het gras gezeten.

    Laatste dagen van de vakantie vooral rust gehouden, niks gedaan. Veel last van mijn dikke darm richting het einde van de vakantie. Steken in rechter onderbuik/lies. Vooral met liggen. Doet pijn als er eten doorheen gaat. Kan alleen op mijn rug liggen in bed. Zijdelings liggen doet pijn. Terugweg in auto ook veel last van gehad met zitten. Voelt als een steek, zeurdig gevoel. Obstipatie gevoel. Schuine buikspier voelt dikker/stugger aan t.o.v. linker kant. Moest ook vaak uit bed om te plassen of voor ontlasting. Ontlasting kleinere diameter, kleinere lengte. Telkens kleine beetjes. Normaal ga ik 1x per dag voor ontlasting, toen soms 4x per dag.

    ===============================

    Samengevat:

    • Constant gevoel van duizeligheid en licht zijn in hoofd
    • felle aanvallen van ernstige duizeligheid van ca 60 minuten
    1. duizeligheid - horizon is niet stabiel, alsof je op een boot zit
    2. zware ledenmaten wanneer de klachten net beginnen
    3. verhoogde hartslag wanneer de klachten net beginnen
    • droom gevoel > sureel gevoel, je ziet alles wel, maar het klopt niet / je bent er niet / diepte gevoel is ook anders
    • misselijk gevoel in de maag (beetje) wel normale eetlust
    • steken in rechter lies/onder buik, zwelling van darm/buik in die regio
    • Stoelgang:
    1. Vaak uit bed om te plassen (bijv. rond 4.30 uur), als je in bed ligt nog 3x naar de wc te moeten.
    2. vaak poepen (in de avond) soms 4 op een dag ipv 1x – ontlasting normaal, geen diaree of bloed, wel kleinere diameter en korter.
    • Vermoeidheid
    1. Na 15 minuten fietsen totaal uitgeput

    ===============================
    Huisarts:
    - Telefonisch contact gehad, hij denkt hyperventilatie.
    - Maandag langs geweest, maar daar kwam ik ook nog niet verder mee..

    Waarom ik denk dat het geen hyperventilatie is:
    - CO2 rijke ruimtes versterken de klachten. Hyperventilerende patiënten hebben juist baat bij CO2, ik niet.
    - Sport/Beweging zorgt er voor dat je de normale ademhaling weer oppakt en uit je hyperventilatie komt. Bij mij is sport juist niet bevorderend.

    Opmerkingen
    ===============================
    • geen suiker of zout tekort
    • geen te kort/ overschot aan voedingsinname
    • voldoende groente en fruit gegeten
    • geen medicatie gebruik
    • geen last van bril of lenzen
    • periode van rust gehad, niet stress vol (recent)
    • geen claustrofobie, nooit gehad
    • altijd al last gehad van 'zwart worden voor de ogen' bij snel opstaan
    • Sinds 3 maanden steken in rechter lies/onderbuik
    • niemand anders in het huis heeft last van deze klachten
    • draag graag zonnebril, gevoelig voor licht
    • fysiekestress aanwezig door veel fietstrainingen en verhuizen
    • lager libido

    ===============================

    Vraag:
    - Iemand een idee wat ik kan hebben? Theorieën?

    Reageer
    #2

    Hallo, een heel verhaal. Ben je al eens getest op parasiet genaamd Dientamoebe fragilis?

    Reageer
    #4

    ik herken de klachten.. heb zelf 2 dagen in het ziekenhuis gelegen, de pijn was zo heftig dat ze dachten aan n blindedarmontsteking. gelukkig was dit het niet. uiteindelijk een inwendige echo toegepast, het kwam er op neer dat het vocht en lucht was wat mijn darmen zo van streek maakte. ik heb er regel
    matig last van. ene keer heftiger dan de ander. vaak is het na n dag wel weer over. duizeligheid en misselijkheid kan ik ook niet plaatsen..

    Reageer
    #5

    Het zou candida kunnen zijn!

    http://www.candida.nl/

    Reageer
    #6

    hoi iedereen ik heb een vraag en hoop dat iemand dit kan beantwoorden.ik heb net voor de kerst prikkels gehad over me hele lichaam wat ik nooit eerder heb gehad was zo ziek geworden daarna precies rond de kerst het begon met koorts zwakte buikklachten gerommel continue in maag en darmen dacht heb misschien een buikgriep maar moest niet overgeven en geen diaree dit bleef zeker 1 maand aanhouden was ook heel erg moe kon niks meer verhoogde hartslag me lichaam deed maar van alles en wat kreeg het heel warm in mijn buik en maag beroerd maar verder kwam er niks uit paar keer naar de dokter geweest verder medisch helemaal niks aan de hand belde me vriendin hulpeloos en huilend op want wist niet wat dit was ik viel elke dan een kilo af ben zeker in 1 week 7 kilo afgevallen had geen eetlust en als ik at leek het alsof ik moest spugen alleen dat gebeurde niet ik zag ook als ik smorgens opstond witte kleine vlekjes zweven voor mijn zicht mijn vriendin zei dat dit wel leek op een burn out zou dat mogelijk kunnen zijn?na een tijd weer opgeknapt nu krijg ik weer last van temperatuurverhoging nog net geen koorts ongeveer 38 en prikkels over me hersens en lichaam me benen en armen buik en oorsuizen ook nooit gehad ik vroeg me af als dit zou kunnen komen door een tekort aan slaap hoop dat iemand dit kunt beantwoorden want ben echt hulpeloos en raak hier psygisch moe van

    Reageer
    #7

    Zou het misschien kunnen dat je zwanger bent?
    Ik herken veel van deze klachten tijdens mijn zwangerschap.

    Reageer
    #8

    @Sammy, laat eens bloed controleren.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    nee ik ben niet zwanger sorry voor late reactie ben gewoon suf maar de klachten zijn er nog steeds ben langs me huisarts geweest bloedonderzoek gehad,niks kunnen vinden.Ben doodmoe iedere morgen als ik opsta en savonds heb ik weer energie savonds kan ik niet slapen me lichaam wilt niet meerwerken voel me als een zombie die niks kan helemaal uitgeput zo uitgeput dat ik soms zit te huilen wil weer gaan werken maar ik kan het niet:( door mijn lichaam die zo doet heb iedere middag temperatuurverhoging nog net geen koorts maar wel koorstig gevoel dit begon allemaal in dec en nog steeds niet over:( ben al 3 maanden aan het frustreren wil weer gaan werken ben niet iemand die thuis zit daarnaast slaap ik ook heel slecht mijn hoofd lichaam ord gloeiend heet komt in aanvallen met verhoging en dan gaat het weer weg dokter kan niks doen want geen afwijking in me bloed alles is in orde weet het ook niet enigste wat ik me kan voorstellen is een burn out?of slaaptekort heeft iemand dit wel eens meegemaakt?ik wil echt weer aan het werk:(

    Reageer
    #10

    hmmm vreemd geen burn out?als de dokter niks kan vinden

    Reageer
    #11

    of misschien stress

    Reageer
    #12

    Chronisch vermoeid

    Reageer
    #13
    Reageer
    #14

    Denk toch echt dat je chronische hyperventilatie hebt.heb het zelf een aantal jaren gehad en had echt een groot aantal klachten ben naar reventacare ademhalingstherapie geweest en ben na al die jaren van al mijn klachten af...het proberen waard toch

    Reageer
    #15

    sinds zondag heb ik last van kijn buik voel me erg opgezwollen en denk aldoor dat ik gewoon moet gaan plassen . ook borrelt me maag de hele tijd. ben af en toe hardstikke misselijk.moet ik bang zijn voor een zwangerschap of voor iets anders want heb vorige week on veilige seks gehad.

    alvast bedankt!

    Reageer
Reageer op: Duizelig, sureel, misselijk, vermoeidheid, pijn darmen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief