Zwak, weinig energie, kortademigheid en altijd moe.

  • #1

    Hoi,

    Sinds kort voel ik me erg zwak en heb totaal geen energie. Ik heb al een aantal keer eerder bloedarmoede gehad en dit voelt precies hetzelfde. Daarom heb ik vorige week bloed laten prikken, maar hier kwam uit dat ik geen bloedarmoede heb (ook werd er getest op B12 tekort en andere dingen, maar ook dit was allemaal goed.) Er is dus niks met mij aan de hand volgens mijn dokter.

    Toch voel ik mij nog steeds zeer zwak, en ik vind het erg vervelend dat ik niet eens mijn werk af kan maken. Na een kwartier staan ben ik al buiten adem en moet ik echt even zitten, anders heb ik het gevoel dat ik flauw ga vallen. Daarnaast ben ik ook kortademig, als ik diep inhaleer, kan ik op een gegeven moment niet verder, lijkt het of er gewoon niet genoeg ruimte is om even diep adem te halen. Ook als ik uitadem heb ik het gevoel dat nog niet alle lucht eruit is, maar het lukt gewoon niet verder. Ook ben ik altijd moe, als ik weinig slaap, veel slaap, normaal slaap. Het maakt niet uit. Ik ben de hele dag door moe en als ik bijvoorbeeld om 11 uur wakker word ben ik ’s avonds om half 10 al zo moe dat ik amper mijn ogen open kan houden.

    Nou heb ik ook al een poosje heel erg veel jeuk op mijn hele lichaam (ik weet niet of dit in verband staat met dat zwakke gevoel wat ik heb). Ik heb verder een hele fijne huid, niet droog en zeker geen eczeem (dit herken ik wel), maar zo af en toe krijg ik rare plekken. Ik heb hier foto's van gemaakt. Deze plekjes trekken wel gelijk weer weg na ongeveer 10 minuten en dan zie je er niks meer van. Misschien dat deze symptomen samen hangen met het zwakke/slappe gevoel.

    De foto’s van de plekjes op mijn huid:
    http://i49.tinypic.com/ump6r.jpg
    http://i48.tinypic.com/245n09x.jpg
    http://i50.tinypic.com/24w5z7d.jpg

    Ik hoop van harte dat jullie misschien een idee hebben wat er met mij zou kunnen zijn. De dokter zegt er is niks aan de hand. Ik voel me daardoor erg hopeloos, er moet toch een oorzaak zijn waardoor ik mij zo voel. Ik wil me niet zo blijven voelen. Ik moet straks 5 maanden stage lopen, maar hoe moet ik dit doen als ik niet eens normaal 15 minuten kan staan 🙁 ik voel me hier echt ... om. Ik wil net zoals anderen gewoon mijn werk normaal kunnen doen, zonder dat mensen rekening met mij hoeven te houden, want dat vind ik echt super vervelend.

    Reageer
    #2

    Hallo Manu,
    Ik ben geen dokter, maar heb je deze foto's wel eens aan je huisarts laten zien? Ik zou om een verwijzing naar een dermatoloog vragen. Ik krijg dit soort nare uitslag als ik katten heb geaaid, maar daar hoor ik jou niet over. Je zou ook kunnen vragen om een allergietest. Is er recent iets veranderd in je leven (voedsel, huisdieren, omgeving) wat dit zou kunnen veroorzaken? Ik probeer mee te denken...

    Groetjes Kimmie

    Reageer
    #3

    Hoi Kimmie,

    Het enige wat ik mij kan bedenken is de zon of gras. Alleen die laatste 2 foto's waren 's nachts en vandaag. Ik heb vandaag nog niet buiten gezeten, dus geen contact gehad met de zon en ook niet met de gras.

    Heb je verder geen idee waar die zwakheid etc. vandaan kan komen, of denk je dat dat te maken heeft met die rare plekken?

    Groetjes Manu

    Reageer
    #4

    Oh en ik heb deze foto's nog niet aan mijn dokter laten zien. Volgende week donderdag ga ik weer naar de dokter. Ook om mij verder te laten onderzoeken voor die zwakheid. Dan zal ik ook gelijk die foto's laten zien en ik maak nu elke keer foto's mocht ik weer rare plekken krijgen.

    Reageer
    #5

    Hai Manu, heb je je al eens laten controleren op parasieten? En ik zou ook zeker die foto's aan je huisarts laten zien. Maar 's-nachts word je dus ook belaagd... Lucht je wel goed je kamer, stofzuigen en regelmatig beddengoed verschonen?

    Laat je weten wat de huisarts van de foto's vindt? Hoop dat anderen hier op het forum iets herkennen...

    Neem wat extra vitaminesupplementen en misschien wat meer ijzer. Eet en leef je verder wel gezond?

    Groetjes

    Reageer
    #6

    Beste Manu,
    De vlekjes lijken een beetje op Urticaria (netelroos), met galbulten vergezeld.
    Ik herken de plekjes vanwege eerdere uitslag op mijn eigen huid die er precies zo uitzagen..
    Wel aan je huisarts voorleggen hoor, het lijkt namelijk erg op een allergsiche reactie!
    Foto's blijven maken is een heel goed idee.
    Vooral blijven doen.
    Succes!

    Reageer
    #7

    Hoi Emma,

    Parasieten.. Nee, daar had ik nog niet aan gedacht. Toevallig heb ik vandaag alles buiten even uithangen en ook de was gedaan. Kan ik mij hierop ook laten testen?

    Mijn vader dacht bij mijn zwakte enzo, dat het misschien ook wel een allergie kan zijn. Glutenallergie of iets in die richting. Ik hoop dat de dokter mij volgende week wel verder wil onderzoeken, want er mag dan niks uit die bloedtest zijn gekomen. Mijn klachten zijn er helaas nog steeds.

    En Maria,
    Ik zal het inderdaad even laten zien aan de dokter, ik had net weer zo'n nieuw plekje. Ben benieuwd of het ook met elkaar te maken heeft.

    Beide bedankt voor het meedenken! Ik hou jullie op de hoogte.

    Reageer
    #8

    Nou, die plekjes zeggen toch wel wat... Er is iets niet in de haak...

    Groetjes

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Er is me nu nog steeds vrij weinig duidelijk geworden. Ik weet nu gelukkig wel dat die plekjes worden veroorzaakt door mijn zonneallergie (nooit eerder gehad)

    Maar dan nog steeds al die klachten: zwakheid, vermoeid, weinig energie etc etc.
    Ik heb onderhand een bloedtest laten afnemen, want ik zat te denken aan bloedarmoede. Het resultaat daarvan was "goed". Deze uitslag heb ik nog besproken met mijn dokter en alles zat onder het gemiddelde, maar toch boven het minimale van wat het mag zijn. Omdat deze test goed is heb ik een vervolg afspraak gemaakt en toen ging ze mijn bloeddruk testen en luisteren naar mijn hart. Ook dit was prima dus weet nog steeds niet wat er aan de hand is. Gisteren heb ik een longfunctie test gehad, en ook deze zat onder het gemiddelde van mijn leeftijdsgenoten, maar ik had geen astma.
    Er is dus nog steeds helemaal niks uitgekomen en ik loop nog steeds met de klachten, ik word er hopeloos van...

    Nu vraag ik mij dus af, omdat bij mijn bloedtest bijna alles aan de lagere kant was (ook al was het boven het minimum) kan het niet zo zijn dat ik mij toch slapjes voel doordat ik bijvoorbeeld toch weinig ijzer heb?
    Bijvoorbeeld, ijzer moet tussen de 350 - 700 zijn (ik weet de echte waarden niet meer). Dat mijn uitslag dus 400 is (boven het minimale) maar dat ik daardoor toch wel de klachten heb?

    Donderdag ga ik voor 5 maanden op stage en dat wordt hard werken. Ik houd het gewoon niet vol op deze manier en ik weet gewoon niet meer wat ik ermee moet doen....

    Reageer
    #10

    Mag ik je een keer gratis en vrijblijvend een advies geven op het gebied van lifestyle en voeding. Zelf en inmiddels heel veel van mijn klanten hebben veel meer energie gekregen....zie mijn website...www.welzijnspraktijkbewustleven.nl.

    Stuur mij gerust een mail, ik weet zeker dat ik heel veel voor je kan betekenen. Wij werken wetenschappelijk onderbouwd en we zijn wereldleider in meer dan 80 landen op het gebied van voedingswetenschap. Echt doen! It's just for the information, nothing more nothing less.

    Reageer
    #11

    Hoi Manu
    Ik was ook zo ontzettend moe en kortademig.
    osteopaat geweest en is echt heel apart.
    Bij mij bleek mijn lever (je brandstoftank) helemaal leeg te zijn. Wie weet is het wat ik vind het heel apart. sterkte!!!

    Reageer
    #12

    Best Manu,

    Bizar, maar jouw verhaal is mijn verhaal. Gevoel van uitgeput te zijn een winterslaap te willen doen, kortademig bij de minste inspanning, geen energie en af te toe rode jeuken bultjes (galbulten). Ook mijn bloedwaardes zijn 2 keer gescheckt. Bloedarmoede is uitgesloten en een vitaminetekort ook. Dokter zegt dus dat er niets aan hand is, maar mijn brandstoftank is leeg en ik weet niet waar en hoe ik moet tanken....

    Ik ben benieuwd of jij als iets wijzer bent geworden.

    Groet Roosje

    Reageer
    #13

    Hoi Manu, je schrijft dat alles bij jou aan de lage kant is. Is dat ook zo met je b12-waarde. Waarschijnlijk heb je dan nl. wel een tekort aan b12, maar ligt je waarde nog net wel in het referentie gebied.

    Reageer
    #14

    Beste manu,

    Ik ben de laatste tijd ook heel moe en zwak, smorgen's kan ik mijn bed amper uitkomen omdat ik bijna geen kracht heb. dit vind ik heel vreemd omdat ik de weken hiervoor nog gewoon aan fitness deed en nergens last van heb. ook voetbal ik maar dat kan ik ook niet meer doen omdat ik zo zwak ben.
    Heb jij mischien tips om dit te verminderen?

    Reageer
    #15

    Het beste wat je kan doen is 2/3 eetlepel honing eten zodra je moe voel en drink veel wortelsap is ook goed.

    sterkte

    Reageer
Reageer op: Zwak, weinig energie, kortademigheid en altijd moe.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief