Ik voel me altijd slap, last van licht, benauwd, veel migraine

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik heb sinds mijn 15e steeds vaker last van migraine aanvallen, en vooral van de voor symptomen zoals halo's voor de ogen tot ik bijna niks meer zie, zweten en het gevoel alsof ik opgeblazen word, zenuw tinteling en vaak ook dat mijn linker hand en gezicht gevoelloos word. Daarna trekken die symptomen weg en heb ik last van hoofdpijn en vaak word ik daar ook misselijk van. Na de migraine heb ik 3 dagen last tot soms wel een week of 2 van extreme vermoeidheid en ben ik altijd slap. Ik kan niet langer dan 10 minuten achter een tekstverwerking programma zitten omdat het licht van de computer te intens is zodat ik de tekst niet meer kan lezen en ik licht in mijn hoofd word en ook duizelig.

    Dit is allemaal lastig en heel irritant maar niet waar ik het meest mee zit.

    Ik word alsmaar gevoeliger voor het licht en ben altijd vermoeid, futloos en slap. Ik heb het snel benauwd, als het bewolkt is kan ik dit bij wijs van spreken voelen aan mijn lichaam zelfs binnen in huis. Vorig jaar kreeg ik (waarschijnlijk door de stres en drukte)last van paniekaanvallen volgens de dokter, dit gebeurde als er veel mensen in dezelfde ruimte waren. Dit heb ik redelijk onder controle nu maar het word nog steeds af en toe getriggerd.

    Nu had ik last van mijn nek en heb ik een professioneel kussen gekocht omdat ik dacht dat dit alles misschien daardoor werd geactiveerd maar helaas is dit niet het geval, hoewel ik wel minder last heb van een stijve nek.

    Het grootste probleem is voor mij dat ik mij elke dag slap voel, geen energie om iets te doen en altijd maar last van het licht en benauwdheid, en alsof mijn bloeddruk heel hoog is. Het vreemde is dat de dokter zegt dat ik gewoon gezond ben, ik heb bloedonderzoek gehad op vermoeidheid, de dokter zegt dat mijn ademhaling gewoon goed is en mijn bloeddruk is ook in orde volgens de dokter.

    Heeft iemand misschien dezelfde symptomen of een idee wat de oorzaak zou kunnen zijn? Ik ben het helemaal zat ermee. Deze zomer ga ik trouwen en het enige waar ik aan kan denken is dat ik misschien een migraine aanval krijg die dag.

    In ieder geval bedankt voor het lezen en meedenken,

    Frank

    Reageer
    #2

    Hai Frank, van migraine heb ik geen verstand, maar als je je zo futloos voelt, eet eens een suikerklontje of een Dextro Energy. Ik herken je gevoeligheid voor licht, want ik heb geen ronde pupillen waardoor ik veel meer licht vang (al sinds mijn geboorte) en ik draag dan ook altijd een zonnebril die ik soms ook opzet achter mijn computer. Misschien dat het jou ook helpt? Gefeliciteerd dat je gaat trouwen, en probeer gewoon van die dag te genieten. Hoe meer je nu al begint met piekeren, dan trigger je jezelf te veel. Ik hoop dat anderen hier op het forum ook nog suggesties hebben.

    Groetjes, Marieke

    Reageer
    #3

    Oja, je kunt acupunctuur proberen... Dat schijnt te helpen. Is het proberen waard, toch?

    Reageer
    #4

    Dank je voor je reactie! Ja ik neem wel wat zoets enzo een snicker werkt ook wel eventjes soms. Maar het helpt niet echt voor de rest van de dag. Ik heb een bril nu sinds 5 jaar en dat heeft dit alles nog wat erger gemaakt heb ik het idee... En als ik een bril op heb kan ik geen zonnebril op, ik heb wel altijd een pet op dat helpt wel een beetje. Een zonnebril op sterkte werkte niet voor mij, ze zijn duur en ik werd er duizelig van als ik het op had. Ik ben nu wel lenzen aan het proberen daar zou ik dan wel een normale zonnebril bij op kunnen, alleen kan ik nog niet scherp zien met lenzen vooral bij het lezen. Maar wie weet dat het iets word. Maar een zonnebril en een pet helpen wel een beetje maar lossen het probleem niet op helaas...

    Reageer
    #5

    Er bestaan ook zonnelenzen. Misschien handiger dan een bril en pet? Fijne huwelijksdag gewenst!

    Nanne

    Reageer
Reageer op: Ik voel me altijd slap, last van licht, benauwd, veel migraine


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief