extreem moe, misselijk, duizelig, darmproblemen en meer…

  • #1

    Hallo,
    ik ben de ong. de laatse 4 maanden ontzettend moe. Bijslapen lukt eigenlijk niet en ik heb zo nu en dan zelfs problemen met slapen. Ik kan dan niet in slaap komen terwijl ik juist ontzettend moe ben. Ook ben ik constant misselijk. Ik heb ook erge last van mijn darmen. de ene dag heb ik obstipatie en de andere juist diarree.Daarnaast heb ik ook steeds een onbestemd gevoel. Ook ben ik zo nu en dan duizelig. ook hoofdpijn maar dit heb ik al heel lang, dus ik weet niet of dat hier wat mee te maken heeft. (ook heb ik psychische klachten, ik weet niet of het er mee te maken heeft)

    Buiten dit alles heb ik ook amandel steentjes (een soort wit/gelige steentjes die uit me amandelen komen en niet bepaald fris ruiken) ik weet ook niet wat ik hier mee moet, misschien maakt dit me wel moe?

    de huisarts heeft mijn ijzergehalte gestest, dat was goed. ik ben geprikt op bloedarmoede en pfeiffer maar ook dat was negatief..

    weet iemand misschien wat ik heb en/of wat ik moet doen, ik wordt hier namelijk helemaal gek van.

    Reageer
    #2

    De huisarts kan nog kijken naar een andere lichamelijke oorzaak, namelijk de schildklier, maar het lijkt erop dat jouw klachten worden veroorzaakt door zorgen, spanning en stress, een psychische oorzaak dus.
    Wat voor psychische klachten heb je? En weet je waar het door komt? Herken je je in de mogelijke oorzaak, zoals angsten en stress? Kun je er wat meer over vertellen?

    Reageer
    #3

    hallo, ik heb inderdaad veel stress en zorgen. Meestal door mijn thuis situatie maar juist doordat ik mij nu ziek voel wordt dit gevoel versterkt, want nu kan ik mij bijv. niet concentreren op mij school en daardoor ben ik bang om achter te raken of zelfs niet over te gaan... ook ben ik hierdoor erg prikkelbaar en dus zijn er ook veel spanningen in mij relatie ook dit helpt niet bepaald.

    en psychische klachten kunnen er toch niet voor zorgen dat ik mij dagelijks misselijk voel en problemen heb met mij darmen?

    Reageer
    #4

    Je klachten zouden kunnen wijzen op coeliakie ( glutenintolerantie) of een andere intolerantie ( b.v. voor lactose.)
    Vraag aan je huisarts of hij onderzoek wil doen naar intoleranties.
    Ja klachten zouden natuurlijk ook door iets anders veroorzaakt kunnen worden, maar aangezien je naast de vermoeidheid ook veel last hebt van buikklachten, zou ik eens in die richting kijken.
    Zorg ervoor dat je huisarts je echt goed onderzoekt, want hier wil je niet te lang mee rond blijven lopen.

    Reageer
    #5

    Nog even dit: je zou ook een dietiste kunnen bezoeken die verstand heeft van voeidingsintoleranties. Dit laatste is heel belangrijk, omdat niet elke dietiste hier verstand van heeft. Zij kan je dan een dieet voorschrijven of er voor zorgen ( in samenspraak met je huisarts) om verder onderzoek te doen.

    Reageer
    #6

    okee, bedankt voor je reactie ik zal er is naar kijken 🙂

    Reageer
    #7

    ik had deze symptomen al een hele tijd en er kwamen steeds meer klachten bij .
    de huisarts heb mijn bloed laten prikken op vit b12 en vit d ,en deze waren heel laag ,toen vielen bij mij de puzzel stukjes van mijn klachten .allemaal symptomen waren bekend bij deze vitaminen te kort .ik heb ook gelijk spuiten gekregen ,en ben voorlopig nog niet klaar .
    ik zou je aanraden om ook om bloed test te doen ,vitaminen te kort kunnen heel veel problemen veroorzaken.

    Reageer
    #8

    hoi Milou,

    heel herkenbaar!
    misschien je keelamandelen laten verwijderen!!!
    ik heb het ook gedaan, echt helemaaal super!

    denk er eens over na, 't is absoluut de moeite waard!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dit lijkt me eerder op spstisch colon van de dikke darm. stress kan heel veel symptomen veroorzaken,men noemt dit psychosomatische klachten.

    buikkrampen,maagzuur,hoofdpijn,steken in de zijkant van je buik( omwille van je darm die een spasme heeft). bij langdurige stress kan je immuunsysteem verminder dan ben je vatbaarder voor bv verkoudheden ,ontstekingen enz.

    Reageer
    #10

    Hallo
    Ik herken me hier onmiddelijk in !
    Net of ik het zelf geschreven heb.
    Ik maak maandag weer een spraak bij de huisarts.
    Ik heb geen psychische klachten.
    Maar de rest is treffend.
    Ik zelf ben 2 keer flauwgevallen..
    Ik word nu een beetje radeloos. En daardoor nog meer moe. Weet jij al wat het is/ kan zijn ?
    En weet iemand wat die kleine gele/witte brokjes zijn die bij je amandelen weg komen ?
    liefs

    Reageer
    #11

    Ik heb dat ook gehad die stinkende stukjes uit me amandelen, dat zijn dode cellen..ik zag ook echt een gat in mijn amandel waar ze uitkwamen! Mijn amandelen zijn er toen uitgehaald en nu geen problemen meer..

    Reageer
    #12

    Hoi alle,
    Ik heb 2 weken geleden voor het eerst hyperventilatie aanval gehad, en vanaf dat moment voel ik me misselijk heel erg vermoeit hoofdpijn. Vooral als ik naar bed ga voel ik me zo misselijk en maagzuur. Herkent iemand dit meschien???

    Reageer
    #13

    Ik denk dat je klachten dus worden veroorzaakt door spanningen/stress en hyperventilatie.

    Ben je hiermee wel eens bij de huisarts geweest?

    Reageer
    #14

    Hey, ik weet niet hoelang geleden het is dat je dit gepost hebt. Maar jou klachten klinken exact hetzelfde als mij.

    Ik heb een trage schildklier en prikkelbaar darm syndoom. Deze beide ziektes kunnen erg opspelen wanneer je onder stress staat. Van wat voor oorzaak dan ook.

    Stress zorgt voor veel vervelende kleine dingetjes. Maar wanneer je er in je dagelijks leven moeilijk mee kan omgaan moet je toch een huisarts bezoeken.

    Reageer
    #15

    Hoi die groengele brokjes is restjes voedsel wat ah verteren is, t blijft achter in je keel bij je amandelen of je huig steken. Na t poetsen even gorgelen met je laatste tandpasta & beetje water dat helpt!

    Reageer
Reageer op: extreem moe, misselijk, duizelig, darmproblemen en meer…


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief