Vermoeidheid, hoofdpijn, buikpijn (combinatie)

  • #1

    Hoi allemaal,

    Mij vriendin (18 jaar) heeft al enige tijd (een aantal maanden) last van de volgende symptomen:
    vermoeidheid en verlies van concenttratie
    Buikpijn, hoofdpijn
    diarree na warm eten
    benauwdheid met het gevoel van bijna flauwvallen.

    Ik kan haar helaas niet overhalen om naar een arts te gaan (ze is erg bang voor artsen) maar misschien dat jullie een idee hebben.

    Groetjes, Thotje.

    Reageer
    #2

    Ga naar de huisarts. De huisarts kent jouw vriendin en kan jouw vriendin onderzoeken en zo vaststellen wat er aan de hand kan zijn.

    Reageer
    #3

    Het lijkt me heel verstandig als jouw vriendin toch even haar bloed laat controleren. Probeer een afspraak te maken met de huisarts zodat jij erbij kunt zijn. Dat zal haar vast geruststellen!

    Reageer
    #4

    Haha, het bloed prikken is niet zo'n probleem, dat doe ik zelf (da's mn werk) maar ik krijg dr met geen mogenlijkheid naar de huisarts toe.
    Ik denk zelf dat ze een hoge bloeddruk heeft, maar ik kan zelf geen bloeddruk meten. en het verklaart ook niet alle symptomen.

    Reageer
    #5

    Omdat de klachten al zo lang duren en er geen verbetering optreedt vind ik het eigenlijk vreemd dat ze hier niet mee naar de huisarts gaat. Welke reden geeft ze hiervoor aan? Kun je haar niet overtuigen van het nut en de zin van het huisartsenbezoek?

    Reageer
    #6

    Hallo Thotje, kun je uitleggen waarom jouw vriendin zo'n angst heeft voor (huis)artsen? Ze voelt zich wel vertrouwd met jou, en jij kunt bloed prikken! Bloeddruk meten doet geen pijn.

    Reageer
    #7

    Hallo mensen,

    De laatste maanden ben ik moe. Een paar maanden terug ging de kleine rond 7 uur in de avond slapen en ik was zo moe en lusteloos dus ging ik ook maar in bed liggen. Ik ben daarbij ook misselijk en duizelig, vaag gevoel in mijn hoofd, soort vage hoofdpijn en een beetje benauwd.Nu ben ik een maand geleden naar de huisarts geweest. Die kon bij lichamelijk onderzoek niks vinden (viel ook voor eigen huisarts in). Bloedonderzoek gedaan op vit. B12, nierfunctie, glucose nuchter, algeheel bloedbeeld, kwam niks uit. Hierna ging het wel weer beter eigenlijk geen klachten meer.

    Nu sinds gisteren heb ik de hele dag gewerkt en vandaag heb ik die symptomen weer. Misselijk, moe, duizelig, vage hoofdpijn. Weet niet echt wat ik hier mee aan moet? Nogmaals naar de huisarts gaan?

    wat denken jullie?

    Groetjes,

    Linda

    Reageer
    #8

    Stress is een bekende sluipende oorzaak van langzaam toenemende klachten die niet verklaard kunnen worden door een ziekte of afwijking. De klachten die het lichaam ervaart bij stress worden veroorzaakt door een verhoogde activiteit van het immuunsysteem als reactie op stresshormonen zoals cortisol. Als je zelf al aan stress denkt dan is de kans dat dit de oorzaak is volgens mij wel 99%. Weet je wat je aan stress kunt doen, en weet je ook hoe lang het duurt voordat je echt weer helemaal in evenwicht bent?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Halloo ik ben een meisje van 14 jaar, en ik heb al 2 dagen (+nachten) last van een continu stekende buikpijn onder mijn ribben. Hierbij ben ik ook nog last van mijn keel, duizeligheid en misselijkheid. Ook heb ik af en toe last van hoofdpijn. Ik heb geen koorts ofzo. Weet een van jullie misschien wat het zou kunnen zijn?

    Liefs

    Reageer
    #10

    @Xoxo, klinkt als een beginnend griepje...

    Reageer
    #11

    je moet gewoon naar de arts gaan die kan je deaar mee helpen en anders blijf je meschien je hele leven ziek en dat zou je natuurlijk ook niet willen

    Reageer
    #12

    Misschien ongesteld worden?

    Reageer
    #13

    Hallo ik ben een man van bijna 31jaar. Ik heb al een jaar last van vreemde buikkrampen en continu diarree. Rijst enzo... Helpen totaal niet. Daarnaast heb ik ook de voorbije 6maanden duizeligheid en hoofdpijn, moeilijk ademhaling, een brok in mijn keel, onverklaarbare angst (paniek aanvallen) en ben constant extreem ongelukkig. Waardoor ik niet meer buiten durf gaan, geen bus of tram durf te nemen ( een soort claustrofobie) hoe hard ik ook men best doe om terug gelukkig te zijn is die gevoel van angst, ziek en ongelukkig sterker. Durf niemeer te komen waar veel mensen zijn. Dan kan ik precies nietmeer ademhalen, als ik ga slapen laat ik de licht aan? Zelfs als kind deed ik dat niet? En soms voel ik ook soms een soort slechte aanwezigheid??? en volgens de docter is dees allemaal door men maag die veel maagzuur aanmaakt?

    Reageer
    #14

    Hallo man van 31, al eens aan acupunctuur gedacht?

    Reageer
    #15

    Hoii,
    Ik ben een meisje van 12 jaar oud. Ik heb al een tijd lang dat ik hoofdpijn, moe,misselijk en duizelig. Ook gebeurde een maand geleden iets hrel erg raars dat mijn linker oog opeens niet meer open wou. Dit gebeurde gewwon toen ik nikgls aan het doen was. Vlak voor ik dit berichtje schreef kreeg ik ook zo'n gevoel. Ik zie ook wazig. Aan mijn ogen kan het denk ik niet liggen want ik ben laatst nog getest, dit was goed. Wil je aub reageren.

    Reageer
Reageer op: Vermoeidheid, hoofdpijn, buikpijn (combinatie)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief