klachten van mijn man, wat kan het zijn??

  • #1

    Hoi Allemaal,

    Mijn man is sinds kort met zijn gezondheid hard achteruit aan het gaan, maar ik krijg hem niet naar de dokter.
    Maar ik maak me vreselijke zorgen, kan iemand me alsjeblieft helpen met me mee te denken wat het kan zijn? Misschien dat ik hem dan naar de dokter krijg..Heb al naar CLL gekeken maar hij heeft alleen de vermoeidheid die bij de symptomen staan.

    Klachten die hij heeft:
    [b]
    Extreem vermoeid.[/b]
    Dat is nu even aan de gang maar het word steeds erger.Hij valt op de bank in slaap achter de tv en staat ochtends extreem moe op, maakt niet uit of ie op de bank slaapt of in bed. Gister is ie voor het eerst zijn bed in gekropen in de middag.
    Hij was al wel erg vaak moe, maar die slaat alles, dit is nu denk ik 2 maanden aan de gang.
    Gemeenschap is doodeng, want hij is echt HEEL erg buiten adem....wandelen gaat niet meer, want dan is ie voor de rest van de dag helemaal uitgeteld.
    [b]Geen concentratie of onthoud(en) vermogen.[/b]
    Is ook nog niet zo lang aan de gang...een maand denk ik misschien iets minder misschien iets meer.
    Als we een spelletje kwartet met de kinderen spelen, weet ie niet meer wat er 1 beurt voor hem gevraagd is of wat hij vroeg. Een boek of een zin lezen en niet beseffen wat hij leest. En ga zo maar door.
    En dat is zeker niet normaal bij hem, hij onthoud normaal alles heel goed en is een kei in concentratie leren en onthouden.
    [b]Geen eetlust[/b]
    Normaal eet hij veel en vaak, nu eet ie steeds minder en vaak niets, dat ik het echt moet smeken een boterham te eten of zijn avondeten op te eten. Is nu sinds een maand of zo dat dat steeds erger word. Wel 's nachts snack behoefde. (water drinken doet ie bijna nooit, maar das altijd al geweest, hij drinkt wel veel (kruiden)thee en koffie)
    [b]zweet handen[/b]
    Daar heeft ie vroeger nooit last van gehad, wanneer het begonnen is weet ik niet precies.
    [b]'s nachts zweten[/b]
    Heeft ie ook nooit last van gehad, tot een jaar of zo geleden.
    [b]duizelig[/b],
    Is pas sinds een week of 2, 3 geleden erbij gekomen.
    zo erg dat hij er bang van word (omdat hij denkt flauw te vallen)
    [b]Hoofdpijn[/b]
    Begint steeds vaker over hoofdpijn.

    Hij heeft vroeger maar die had ie al doorlopen toen hij de test heeft gedaan, pfeiffer gehad en een burn-out gehad (5 jaar geleden ongeveer), maar niets was zo erg als wat hij nu heeft.Dit is totaal nieuw en herken niets van de symptomen!
    Hij rookt als een ketter.
    Wat kan het zijn dat hij heeft? Kan het ernstig zijn en hoe krijg ik hem naar de dokter.

    Annoniempje

    Reageer
    #2

    tja, je zegt het zelf al, deze klachten zijn toch ernstig genoeg om naar de huisarts te gaan, dit kan zo niet langer.

    bel de huisarts en maak een afspraak en zeg tegen je man dat je het niet langer meer pikt. soms moet je zo reageren.
    zeg maar dat je je zorgen om hem maakt en hem niet nog zieker wil zien worden.
    wens je kracht en sterkte, laat je nog iets horen?
    groetjes Brenda

    Reageer
    #3

    Depressie ?

    Reageer
    #4

    Op zich is het vreemd dat uw partner hier geen enkel ziekte inzicht vertoont. U zou toch mogen verwachten dat hij zelf doordrongen is van het feit dat er wel degelijk iets aan de hand is met hem waar hij geen controle over heeft en waar hij hulp bij zou kunnen gebruiken. Bovendien ben ik het met u eens dat de symptomen zorgelijk zouden kunnen zijn in de zin dat het niet onmogelijk is dat er een ernstiger ziekte aan ten grondslag ligt.
    Het lijkt mij dat u met uw partner overlegt dat u zich zorgen maakt en dat u van hem verlangt dat hij zich tot de huisarts wendt.

    p.s. wilt u laten weten hoe het verder gaat?

    Reageer
    #5

    Vermoeidheid, nachtzweten en onverklaarbaar gewichtsverlies is verdacht voor een maligniteit. Ga naar de huisarts.

    Reageer
    #6

    hoi heeft mijn man ook gehad de hb gehalter was 4.6 zware bloed armoeder met en man moet de gehalter zijn op tussen de 10 en 12 met ijxer tabled maar dat hielp niet toen 2 zakken bloed gekregen en dat hielp alles wert af gebroken in zijn lichaam nu slikt die vitaminde b 100 compleks en heeft en loot vergifting gehad ik heb hem nu uit de rolstoel aleen zijn boven bennen zijn de spieren nu 70 % en word niet meer 100 % want ze waren aan het ontvetten het beste is om naar de dokter tegaan en via de internist te gaan hij had van dag en naar en paar maanden weer en betje eetlust en heeft en boterham gegeten avond naar 14 maanden de rest was vloeibaar nutri drank supper spul zit alle vitaminde in het sterk je van aan

    Reageer
    #7

    Dit is niet helemaal correct. Bij mannen dient het Hb-gehalte ongeveer tussen 8 en de 11 te liggen. Als het lager is, dan wordt gesproken van bloedarmoede (lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Bloedarmoede).

    Reageer
    #8

    Hallo,

    Ik wil je niet ongerust maken, maar deze klachten kunnen eventueel duiden op een brughoektumor. Ik ben 1,5 jaar geleden geopereerd aan een tumor in de kleine hersenen en ik had precies dezelfde klachten. Alleen was ik daarbij op den duur de hele dag misselijk en had last van oorsuizen en op den duur extreme 'aanvallen' van duizeligheid waarbij ik op de koude vloer moest gaan liggen, omdat ik niets meer kon zien en het leek alsof ik in brand stond qua lichaamstemperatuur, om het vervolgens weer erg koud te krijgen. Vooral het gebrek aan concentratie, algemene zwakte, de duizeligheid (!), temperatuursschommelingen en hoofdpijn brengen mij ertoe om je in ieder geval hierop te attenderen. Er zat bij mij ook een opbouw in en ze weten het aan allerlei dingen zoals pfeiffer (had tegelijkertijd ook pfeiffer blijkbaar), geestelijke problemen, etc. Het lichaam geeft het aan alleen het is moeilijk om bij huisartsen, e.d. door te dringen. Dit zijn geen normale/algemene klachten en ik wil je sterk aanraden om langs de KNO-arts te gaan. Die duizeligheid kan afkomstig zijn van de hersenen (kleine hersenen), van het evenwichtsorgaan in het oor, door een te lage bloeddruk, slecht ademen (hyperventilatie), maar tevens kan het een gevolg zijn van het verminderd eten van je man. Dat moet onderzocht worden. Als de duizeligheid erger wordt en hem belemmert in zijn dagelijks functioneren, dan dien je direct naar de KNO-arts of ev. Eerste Hulp te gaan (zo ben ik ook in de medische molen terechtgekomen). Nogmaals, het hoeft niets ergs te zijn, maar houdt die duizeligheid wel in de gaten. Sterkte.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Beste anoniempje,

    Er komen nogal wat "aandoeningen voorbij". Tumoren, maligne aandoening.
    Maar ik denk dat het veel voor de hand liggender is.
    De klachten die je beschrijft passen nl heel goed bij de eerdere problemen die je man heeft gehad. Namelijk Burn out en Pfeiffer. Het komt helaas vaker voor dat mensen na verloop van tijd een terugval krijgen die met de burn out te maken heeft.
    Het is natuurlijk zaak dat je man naar de huisarts gaat.
    Het is goed mogelijk dat je man hier zelf ook bang voor is. Soms proberen mensen de klachten te negeren omdat ze bang zijn voor de diagnose. Een burn out is nogal ingrijpend. En eigenlijk willen ze daar niet naar terug...
    Behandeling is echter noodzakelijk.
    Desnoods moet je zoals eerder opgemerkt zachte dwang aanwenden om hem naar de dokter te krijgen. In eerste instantie zou ik echter proberen hier met je man over te praten.

    Succes

    Reageer
Reageer op: klachten van mijn man, wat kan het zijn??


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief