Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

moe, pijn in spieren & gewrichten

  moe, pijn in spieren & gewrichten

Sophie #1 21 okt 2008 15:04

Hoi,

sinds 3 jaar ben ik extreem moe, heb veel pijn in me spieren en gewrichten. Ik ben de laatste tijd veel duizelig voel me zwak. ook ben vaak bleekjes.

Ook heb ik deze zomer een hevige hyperventilatie aanval gehad op vakantie waar ik niet uit kon komen. Ben toen met de ambulance mee genomen naar het ziekenhuis en ben daar tot "rust" gekomen.

Ik loop dus sinds 3 jaar bij verschillende artse, heb heel veel bloed moeten laten prikken maar voor mij doen hebben ze niet veel gedaan.

Zou dit allemaal een logische verband met elkaar kunnen hebben? en waar denk je dat het mee te maken heeft? Of ken je iemand met de zelfde klachten?
Ik zou graag reactie's willen hebben want ik ben af en toe het einde raad.

Liefs,
Sophie

Marc #2 21 okt 2008 16:05

Hai Sophie,

Je bent een van de velen wiens leven niet in de pas loopt met je eigenlijke wensen en verlangens.
Je bent natuurlijk volgzaam en voldoet aan de verwachtingen.
Als je op deze wijze leeft, raak je vanzelfsprekend uitgeput en verlies je de zin en motivatie.
Het is zaak goed bij jezelf te rade te gaan wat je zoal ik je leven doet, en of je dat werkelijk wilt.
Ik zal benieuwd zijn of je je dit durft af te vragen, het dan tot je door wilt laten dringen, en er eventueel naar wilt handelen.
Als je op de wijze doorgaat zoals je nu doet, zul je regelmatig buiten adem komen te zitten en achter de feiten aan blijven lopen.
Ik hoop dat je de moed vindt initiatief te nemen in dit bijzondere proces.

Dat was het.

angélique #3 26 jan 2009 12:48

Hallo Sophie,

Ik heb ook veel gedokterd met dezelfde klachten , maar ik ga nu naar de acupuctuur en ik moet zeggen dat helpt mij zeer goed.Ik hoop dat ik uiteindelijk van mijn klachten af ben en van de medicatie.ik moet natuurlijk ook mijn levens wijze aanpassen, maar je wil ook niet als een wrak door t leven.
Succes , groet

Madelon #4 26 jan 2009 12:52

Hebben jullie erover nagedacht dat jullie klachten psychosomatisch zouden kunnen zijn. Doordat je je al langere tijd niet lekker voelt en tobt met oude gedachten en gevoelens, kan je lichaam mee gaan reageren door ook de zin te veliezen, angstig te zijn en in paniek te raken.

Eef #5 26 jan 2009 12:58

Psychosomatiek of psychosomatische geneeskunde is een medisch gebied dat zich bezighoudt met de wisselwerking tussen psyche en lichaam.

Een groot aantal klachten is niet medisch (somatisch veelal) te bewijzen; het grootste aantal consulten bij de huisarts is voor onduidelijke, psychosomatische klachten. Dat wil zeggen: De westerse dokter met zijn meetinstrumenten kan geen oorzaak definiëren.

Fibromyalgie, burn-out, chronischevermoeidheidssyndroom, functionele hypoglykemie, posttraumatische dystrofie, RSI, spasmofilie, ADHD, hyperventilatie zijn voorbeelden van aandoeningen met een duidelijke psychische component. Hierbij is dus een eenzijdige somatische benadering onvoldoende om tot genezing te komen. De symptomen lijken in het lichaam te zitten en er is vaak weinig bereidheid om 'tussen de oren' te zoeken naar oorzaken en oplossingen.

katrien #6 01 mrt 2009 13:01

Dag Sophie,

Hoe voel je je nu? Ik heb exact dezelfde klachten. Vooral de pijnen en vermoeidheid zijn het vervelendste. Ik denk ook voortdurend dat er iets ergs met me aan de hand is. Hyperventilatie komt daardoor, door de angst. Maar de pijnen..? Tja, voor mij ook moeilijk om het enkel psychosomatisch te zien. Het lijkt soms also ik het hele jaar door tegen de griep loop te vechten ofzo.

Minke #7 01 mrt 2009 13:21

Heb je al gedacht aan fibromyalgie? Sommige dokters geloven niet in deze ziekte, anderen weer wel. De therapie komt er heel kort op neer dat je meer actie gaat ondernemen in je leven. Zelfs als je een beetje pijn hebt, moet je dan toch doorzetten. Als je dat langzaam opbouwt, kun je van je klachten afkomen.

Minke #8 01 mrt 2009 13:24

Bij fibromyalgie komen verschillende klachten – pijn, stijfheid, vermoeidheid en soms stemmingswisselingen – tegelijkertijd voor. De pijn komt vooral voor in de spieren, het bindweefsel en in en rondom de gewrichten. De klachten kunnen erg op en neer gaan en zijn niet altijd even ernstig. Iedereen heeft wel eens last van pijn en stijfheid, bijvoorbeeld door een verkeerde houding, door overbelasting of een griepje, maar deze klachten gaan vanzelf weer weg. Bij mensen met fibromyalgie echter blijft de pijn terwijl er geen beschadigingen of vergroeiingen zijn.

Het begon met vage pijnen, die in mijn lichaam aan de wandel leken te gaan. Steeds doken ze op een andere plaats op. Ik was docent en begon krijtjes uit mijn handen te laten vallen. Toen kon ik niet meer dwarsfluit spelen, omdat ik mijn arm niet meer omhoog kon krijgen. Zo werden de klachten in de loop van de tijd erger, maar omdat ik er steeds beter mee om heb leren gaan, gaat het uiteindelijk niet slechter met me. (man met fibromyalgie)

Letterlijk betekent fibromyalgie: pijn in bindweefsel en spieren. Het is dus een term die alleen maar beschrijft wat er aan de hand is, maar die geen oorzaak aanduidt. Bindweefsel en spieren zijn onderdelen van ons bewegingsapparaat. Het bewegingsapparaat bestaat uit harde en beweegbare delen.
De harde delen, de botten, zorgen voor de stevigheid. Tussen de botten bevinden zich bewegende verbindingen: de gewrichten.
De spieren en pezen zorgen ervoor dat de botten kunnen bewegen. Gewrichtsbanden en bindweefsel verlenen de gewrichten extra steun en stevigheid.

Aandoeningen aan het bewegingsapparaat, die niet door ongeval of blessure worden veroorzaakt, worden aangeduid met de verzamelnaam: reumatische aandoeningen. Ook fibromyalgie is een reumatische aandoening.
Gelukkig is fibromyalgie geen levensbedreigende ziekte. Het heeft veel invloed op je leven, maar als je jezelf in acht neemt, kun je er goed mee leven. (vrouw met fibromyalgie)

Klimaat heeft geen invloed op het ontstaan van fibromyalgie: het komt zowel in warme als in koude streken voor. Iedereen kan fibromyalgie krijgen. Het komt voor bij twee op de honderd volwassenen, vooral bij vrouwen. De aandoening openbaart zich meestal bij mensen tussen de 25 en 40 jaar.

Joke #9 25 apr 2009 18:06

Heb je wel eens gedacht aan aplastische anemie?
Mijn dochter liep met dezelfde klachten rond en zij bleek aplastische anemie te hebben..

marieke #10 09 sep 2009 10:25

Heb je wel eens aan Lyme gedacht? Ik had dezelfde klachten...na vier jaar zoeken bleek het lyme te zijn.

martiene #11 13 sep 2009 17:29

Beste Sophie, Ben je inmiddels van je klachten af? Ook ik had zeer pijnlijke gezwollen gewrichten, oververmoeid. Moeilijk lopen, dikke kromme vingers, pijnlijke nek, etc., etc. Werd hier zeer depressief van. Alleen nietsdoen was pijnloos. Aleve hielp enigszins. Inmiddels homeopatisch middel gebruikt van homeopatisch arts tegen Ziekte van Lyme. Borrelia korrels, kuur van 4 verschillende verdunningen. Inmiddels voor 80% genezen. Over 2 weken doe ik deze kuur nogmaals. Hoop dit voor 100% onder de knie te krijgen.
Martiene

marianne jager #12 23 sep 2009 22:09

Heb je ook aan B12 (tekort) gedacht? De klachten komen overeen met een B12-tekort. Gemakkelijk op te lossen met injecties. Je kunt je dokter vragen om je waarde te laten bepalen. Let wel, als de waarde rond de 300 pmol/L is, zal de dokter zeggen dat het O.K. is, maar dan kan er toch op weefselniveau sprake zijn van een tekort. Er bestaat een goede manier om de waarde te laten bepalen en die heet: MMA. Veel mensen met een tekort worden niet goed behandeld. Klachten worden dikwijls niet herkend en de huisartsen hebben hierover weinig geleerd. Sterkte, en succes! Groeten, Marianne
Laatst bewerkt: 23 sep 2009 22:14 door .

kees sier #13 02 okt 2009 18:29

hallo ja ik heb al zeg maar een jaar of 6 erge pijnen door me hele lichaam vooraal ledenmaten en kracht heb ik niet meer heel slapjes lijk wel n zombie kwa gevoel dan. zie ook wil ers witjes maar heb alle dokters al gehad zowel het amc als alle alternatieve dokters en nu zij een arts dat het ook nog chronische vermoeidheid kan zijn na het eten doed het ook pijn in de maag en darmen enzo ik kan me erg moeilijk bewegen want dat doed gewoon n soort van pijn ik kan het niet echt uitleggen en werekn en sporten gaat absoluut niet door dit probleem weet jij daar soms iets op laat me dat weten.

knuffelbeer #14 04 okt 2009 00:43

Hoe oud ben je?
kan een dokter je niet onderzoeken en je bloed prikken Als je bloed normaal is:
Het zou met apneu te maken kunnen hebben maar dan snurk je ook hard en je adem valt soms uit waardoor je zuurstof tekort krijgt...en moe wordt.
en slecht slaapt en nog meer klachten
kijk maar op google.
ook kan het dat je spanningen hebt (gehad?) daar heeft hyperventilatie mee te maken..
laat er naar kijken..
succes

Anoniem #15 15 jan 2010 00:08

Onverklaarbare somatische klachten zijn niet altijd psychisch. De stress responsieve systemen zijn bij lang niet alle patiënten met onverklaarbare lichamelijke klachten verstoord.

Delfina #16 24 jan 2010 20:10

Hey,

ik heb precies dezelfde klachten!

Maar heb nog steeds een eeuwige zoektocht naar de oorzaak.


Groetjes Delfina

katty #17 29 jan 2010 12:40

hallo meid
ik wou even reageren op je pijn,
ik zit al jaen met pijn in me spieren het is net als of er een knoop in zit,en ook dagelijks moe
het is geen pretje om met pijn televen,mensen om je heen begrijpen dat niet,want die voelen het niet,het lijkt me leuk om met mensen in contact tekomen om er over tepraten.
ik wens jet het alle beste,heb je geen fibromilergie dat is meestal het geval,
ik hoor graag van je,je kan me best mailen op me imail oke,want ik ben niet vaak op de site
groetjes katty

Gretha #18 31 mrt 2010 22:36

Hallo Sophie,
Ik lees net jou berichtje. Ik hoop dat er inmiddels al iets voor jou is veranderd. Zo niet dan zou je misschien eens kunnen kijken bij een revalidatiecentrum, waar ze je kunnen helpen met je klachten om te gaan. Mijn dochter heeft dezelfde soort klachten. Ze is opgenomen geweest in het revalidatiecentrum en nu pijn vrij. Nog wel iets moe maar niet meer zoals daarvoor.
Succes.

trees #19 02 apr 2010 18:23

hallo ik ben trees,en wat je schrijft komt me zo bekend voor.
Ik zit nu in de psychiatrie opgenomen,en wil graag met je delen
Bij mij vinden ze namelijk ook niks

hoop iets van je te horen

sterkte,en misschien kunnen we samen weer een weg vinden zonder pijn
Laatst bewerkt: 02 apr 2010 19:20 door .

#20 02 apr 2010 19:22

#21 10 apr 2010 22:48

Weet niet zo goed waar ik het moet plaatsen, dus maar hier

Ik zit niet echt lekker in mijn vel. Moe, lusteloos, beetje depri af en toe, drukte in mijn hoofd.. Niet erg fijn allemaal.
Ik heb heel vaak blaasontstekingen, en hierdoor ook heel vaak antibiotica (afgelopen jaar bijvoorbeeld een keer of 12, 13). Ben al 2x geopereerd, er wordt nog gezocht naar een oplossing. Nu viel het mij op, dat ik in september echt heel moe was. Ik moest bloed laten prikken voor mijn nierfunctie, en uit die bloedtest kwam dat mijn vitamine B12 en HB te laat was, net als ferritine en foliumzuur. Ik heb toen B12-pillen gekregen en staalpillen. In oktober heb ik weer bloed laten prikken, HB was goed, ik heb toen niet naar de B12-waarde gevraagd. In janauri had ik weer 2 antibioticakuren achter de rug, en ik voelde me weer moe en lusteloos. Dus weer bloedgeprikt; B12 was rond de 140, HB goed. Toen ben ik weer begonnen met B12-pillen te slikken. Ik begon me beter te voelen, tot ik in maart weer een antibioticakuur kreeg, hierna werd ik weer wat lusteloos, en voelde ik me weer vermoeider dan voorheen. Dus heb ik weer bloed laten prikken, mijn HB was weer prima, en mijn B12 zat op 325. Ook prima dus.
Toch voel ik me níet prima Voorheen leek het wel of ik ADHD had ofzo, zo veel energie had ik altijd. Ik ging 4 dagen in de week stappen / werken in cafe, tot erg laat, en dat ging allemaal prima. Ik werk nog steeds in datzelfde cafe, alleen als ik nu een vrijdag heb gewerkt tot 4u 's nachts, ben ik zaterdag gewoon zoooo moe, dat ik alleen maar wil slapen. En ook doordeweeks, het liefst ga ik na een schooldag even op de bank liggen slapen. Ik gaap continu, heb het veel koud, en ik ben nogal chagerijnig en kortaf. Ik leef verder redelijk gezond; ik ga nog amper stappen, ik werk nog maar 2x in de maand in het cafe. Ik eet gevarieerd (vis/vlees/groente/volkoren brood/muesli/zuivel/fruit), ik rij paard dus ik ben zeker wel 8u per week in de buitenlucht te vinden, ik fiets elke dag 20min naar school en terug. Verder heb ik een grote vriendenkring, leuke ouders, een eigen paard, woon ik op kamers, heb ik een superlief vriendje, op school gaat het allemaal prima (afgezien van het feit dat ik na een dag school doodmoe ben)..

Lang verhaal, sorry Maar ik baal er gewoon van, ik ben 21, normaal was ik altijd ontzettend gelukkig en blij. En nu.. Ik voel me altijd zo neerslachtig. Zou dit iets te maken kunnen hebben met mijn B12-tekort? Want ik lees wel eens dat de waardes per persoon verschillende symptomen opleveren?

#22 10 apr 2010 22:50

Opvallende signalen zijn je nachtwerk en je zware schoolbeslating, maar daar ben je mee gestopt. Aan de andere kant is 12x een urineweginfectie en een antibioticum echt waanzinnig. Hoe kom je daar telkens aan?

bab #23 17 jun 2010 22:16

ik heb deze klachten ook en vind het echt geen pretje!ik heb het al heel lang maar het was allemaal te doen,maar sinds ik vorig jaar ben bevallen lijkt het wel veel erger!ik baal er van en zeker van die vermoeidheid!zit nu ook in de molen van bloedprikken neuroloog enz enz!word er gek van!wil dat het stopt!per direct!

P #24 18 jun 2010 14:22

@ Marloes :
Dus weer bloedgeprikt; B12 was rond de 140, HB goed. Toen ben ik weer begonnen met B12-pillen te slikken. Ik begon me beter te voelen, tot ik in maart weer een antibioticakuur kreeg, hierna werd ik weer wat lusteloos, en voelde ik me weer vermoeider dan voorheen. Dus heb ik weer bloed laten prikken, mijn HB was weer prima, en mijn B12 zat op 325. Ook prima dus.

Bij een Vitamine B12 van 140 moet je NOOIT EN TE NIMMER!!! pillen gaan slikken! Je kan het beste stoppen met deze pillen, voor een maand of 2 en dan nóg een keer laten prikken op Aktief B12 (HoloTC), MMA en Homocysteïne...
Je hebt duidelijke symptomen van een Vitamine B12 tekort en de waarde van 140 hoort daar ook bij...
Laatst bewerkt: 18 jun 2010 19:19 door .

monique #25 18 jun 2010 18:20

Bij het lezen van de titel van je bericht moest ik al denken aan een vitamine b12 tekort, en je bericht bevestigd dat...

een waarde van 140 is laag....

en de symptomen die je beschrijft horen precies bij een b12 tekort!
dit weet ik omdat ik het zelf heb gehad door een tijdlang vegetarisch te eten.

moe, pijn in spieren & gewrichten

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA