Extreem moe, hoofdpijn, geen eetlust

  • #1

    Hoi!

    Ik heb al 2/3 maanden last van extreme vermoeidheid, ik kan bijna niks meer, als ik wel even ga wandelen of naar school ga lig ik daarna de hele dag op bed. Ook word ik al 2 maanden wakker met hele erge hoofdpijn (altijd aan de rechter kant). Ik krijg ook nauwlijks meer iets door mijn keel, en als ik wel opeens honger heb en iets eet, word ik gelijk heel misselijk. Ik ben heel erg bleek (gezicht, lippen, handen)
    Pffeiffer heb ik al gehad en de dokter heeft mn bloed onderzocht op het 'broertje van Pfeiffer', dat heb ik niet.

    Het vervelende is dat ik een tijd lang vaak bij de huisarts ben geweest voor een eetstoornis. Dat is wel al een tijd geleden, en ik heb verder geen stress, voel me wel gelukkig. Maar de dokter doet steeds alsof ik me aanstel, en zegt dat het psychisch is en door stress komt.
    Maar ik heb echt het gevoel dat dat niet zo is! Het valt mijn moeder ook op dat ik me echt niet goed voel, normaal heb ik heel veel nergie en nu heb ik savonds niet eens meer de energie om te praten, huiswerk te doen of zelfs naar de wc te gaan.

    Vitamine tekort heb ik niet, want sinds mijn eetstoornis loop ik bij een dietiste die zorgt dat ik alles binnenkrijg (vitamine b12 voor energie etc)

    Ik weet het niet meer, durf niet meer naar de dokter omdat hij me toch voor gek verklaard...

    Reageer
    #2

    ik heb trouwens ook steeds opvliegers, dan krijg ik het heel heet en zweethanden..
    en snachts word ik ook vaak wakker omdat ik het zo heet heb en helemaal doorweekt ben... (terwijl ik met het raam open slaap)

    en ik ben niet in de overgang, ben 16 jaar 😛

    Reageer
    #3

    Terug naar de huisarts met je moeder! en er op staan dat je een verwijsbrief krijgt voor een specialist.
    Dit klopt niet en je mag verwachten dat een arts je serieus neemt!

    Nachtzweten,hoofdpijn en extreem moe...laat jezelf beter onderzoeken!

    Sterkte Brenda.

    Reageer
    #4

    Het probleem is met de meeste huisartsen, is dat ze zich het er te gemakklijk va af willen maken... Zo hbe ik 2 weken met een gebroken hand rond gelopen terwijl de huisarts zei dat er niks aan de hand was..... dus ga maar ergend anders hulp zoeken dan je huisarts

    Reageer
    #5

    Dat klinkt ernstig, ook vervelend dat de dokter je niet serieus neemt! Niet echt professioneel van die vent! Wat ik zou doen is om een andere arts vragen. Iemand die je verleden nog niet kent en die goed naar je luisterd. Laat je niet zomaar afschepen, want zo verder gaan is ook geen optie toch?

    Ik heb hetzelfde gedoe gehad met bloedarmoede. Omdat ik een vouw van 25 ben komt het wel eens voor dat je te weining ijzer in je bloed hebt. De dokter wilde mij dus ook gewoon afschepen met dat antwoord. Na een paar maanden, met nog steeds bloedarmoede, heb ik toch maar eens een andere arts bezocht. Die gaf mij meteen een ijzerkuur en stuurde mij door naar de internist voor verder onderzoek.

    trouwens, heb je je bloed al wel eens laten checken op ijzer, je hemoglobine (rode bloedcellen)en eventuele infecties (witte bloedcellen)?? De symptomen van bloedarmoede lijken op die van jou: extreme vermoeidheid, misselijkheid en duizeligheid. En bij infecties komt koorts en nachtzweten wel vaken voor. In ieder geval gewoon volhouden hoor!!!! Succes!

    groetjes Mae

    Reageer
    #6

    Laat je hormoonwaardes controleren. Denk aan bijnieren, hypofyse, (bij)schildklier.
    Deze verschijnselen kunnen voorkomen bij de zeldzame ziektes Addison of Cushing. Zie http://www.nvacp.nl
    Hoe is je bloeddruk? Van hoge bloeddruk krijg je ook hoofdpijn.

    Reageer
    #7

    Goedemiddag,

    Ik kom uw verhaal tegen en ben ontzettend nieuwsgierig of er inmiddels een oorzaak bekend is geworden. Mijn moeder ligt in het ziekenhuis met precies dezelfde symptonen; slaapt 22 uur per dag, geen eetlust, direct misselijk na 1 klein hapje en ook een periode hevige hoofdpijn.
    Eerst trad een periode op van veel drinken: mijn moeder is altijd een slechte drinker geweest en ineens stond ze zelfs 's nachts elk uur op om een halve liter koolzuurhoudende dranken te nuttigen (wat ze nooit lustte !!) met vooral veel ijsblokjes. Na weken sloeg het 180 graden om en at/dronk ze ineens niets meer, wilde alleen maar slapen en klaagde over hevige hoofdpijn. Inmiddels is er al vele malen bloed geprikt, heeft ze diverse maagonderzoeken gehad en staat ze gepland voor een schildklier-onderzoek, maar nog niemand heeft kunnen vaststellen wat werkelijk de oorzaak is. En zonder oorzaak is het moeilijk bestrijden... Afijn, vandaar mijn vraag of er inmiddels bij u iets is geconstateerd.

    Bvb dank voor uw reactie(s),
    Mvrgr,
    Remco

    Reageer
    #8

    [i]Hey,
    Ik heb sinds 4 dagen last van hevige vermoeidheid.Als ik thuis de trap oploop moet ik al gaan zitten,want dan ben ik kapot!
    Ook heb ik 3 dagen last gehad van hoofdpijn,maar die is sinds vandaag weg.
    Ook heb ik totaal geen eetlust,maar ik móet eten van mijn ouders en dus word ik misselijk.
    Ik snap niet hoe dit opeens kan,en wat het is,kan iemand me helpen?[/i]

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi Eline, vermoeidheid kan allerlei verschillende oorzaken hebben. Er zijn er zoveel dat je misschien moet vertellen of je nog meer klachten hebt dan je beschrijft, of dat er misschien iets gebeurd is dat in relatie kan staan met je vermoeidheid.

    Reageer
    #10

    Ja ik heb last van een 'zwaar hoofd' ,ik heb nergens puf meer voor.Eerst als ik naar mijn vriendje wou ging ik gewoon met de fiets,maar nu móet ik met de auto of moet hij me komen halen,want ik red het gewoon niet om dat kwartiertje te fietsen!
    En ik moet mijn ogen helemaal samenpersen enzo om sommige dingen goed te kunnen zien of lezen,maar dat kan misschien een bijverschijnsel zijn van moeheid?
    Ook heb ik tot gister erge hoofdpijn gehad,die nu wel weer wat gezakt is.
    Ik ben dit weekend 4dagen weggegaan,en de 2e dag daar kreeg ik opeens erge last van hoofdpijn en keelpijn,eerst was ik niet zo moe,maar sinds ik thuis ben (2dagen),kan ik eigenlijk alleen nog maar zitten,liggen of héél eventjes lopen.
    Ook had ik gister last van steken in mijn buik,maar nu is gewoon alles gevoelig!

    Reageer
    #11

    Hoofdpijn, keelpijn, vermoeidheid... Ben je niet gewoon ziek? Heb je geen griep? Of een andere virale infectie?

    Of denk je dat je zwanger bent, bedoel je dat misschien...?

    Reageer
    #12

    ZWANGER?!
    Zijn dat deze symptonen dan?!

    Reageer
    #13

    Heb je onveilig gevreeën? Het zou kunnen... Wanneer ben je voor het laatst ongesteld geweest?
    Je zou een test kunnen doen als er aanleiding is om aan een zwangerschap te denken. Toch vind ik de idee van een virale infectie logischer, temeer jij zelf helemaal niet over zwangerschap begonnen bent. Maar ja, je weet nooit. Het beste kun je misschien wel even naar de huisarts gaan, die kan even in je keel kijken en een plasje onderzoeken, sla je twee vliegen in één klap. Als je zwanger zou zijn, wil je dat toch wel graag weten, zou ik denken...

    Succes en beterschap!

    Reageer
    #14

    Nee ik heb nooit onveilig gevreeën,mijn vriend en ik controleren nog altijd of het condoom niet gescheurd is nadat we sex hebben gehad!
    En ik moet ieder begin van de maand ongesteld worden,maar het is gewoon onmogelijk dat ik zwanger ben.
    Waarschijnlijk is het gewoon pfeiffer of een virale infectie.
    Als het zaterdag niet weg is of verminderd,dan ga ik volgende week naar de dokter ,gelukkig

    Reageer
    #15

    Ik wil nog even reageren op het originele bericht van 'Anoniem', die dit topic 1 jaar en 10 maanden geleden startte. Hij of zij heeft niet echt antwoord gehad in dit topic.

    Je hebt, denk ik, post viraal syndroom (PVS), dat komt veel vaker voor na een doorgemaakte Pfeiffer, Hepatitis of Longontsteking. Het gaat om virussen die niet helemaal weg gaan en/of het anti immuun systeem blijvend ontregelen.
    Een variant er op is post vaccinaal syndroom (ook: PVS), dat onstaat na inentingen met bijv. HepB (google op Tinus Smits).
    Je kan op grond hiervan uiteindelijk ook CVS/ME ontwikkelen (een enorme spiermoeheid, met bijkenmerken als koorts, keelpijn, misselijkheid, chronische hoofdpijn etc.). Een stabiele eindtoestand waarbij je vooral ook snel erg moe wordt zodra je je inspant (geestelijk of fysiek). Check de symptomen van Fukuda (1994).

    In bloedtesten kunnen huisartsen helemaal niets vinden en dat is ook een voorwaarde bij de intake bij (het uitstekende) http://www.cvscentrum.nl in Amsterdam, die weten alles van ME en benaderen het keihard wetenschappelijk. Een andere aanrader is huisarts Bos, op de Weteringsschans in Amsterdam voor een diagnose (weet alles van ME). Vraag een eenmalig consult/second opinion.

    Het is schandelijk hoe weinig huisartsen en bedrijfsartsen in NL op de hoogte zijn van de meest recente ontwikkelingen en feiten op dit vlak. Verspil je tijd niet verder aan je onwetende en bevooroordeelde huisarts! Ga niet in discussie. Daar heb je de energie niet voor. Ga weg! Richting gespecialiseerde ME artsen.

    Reageer
Reageer op: Extreem moe, hoofdpijn, geen eetlust


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief