Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Extreem moe, hoofdpijn, geen eetlust

  Extreem moe, hoofdpijn, geen eetlust

Anoniem #1 27 feb 2008 21:28

Hoi!

Ik heb al 2/3 maanden last van extreme vermoeidheid, ik kan bijna niks meer, als ik wel even ga wandelen of naar school ga lig ik daarna de hele dag op bed. Ook word ik al 2 maanden wakker met hele erge hoofdpijn (altijd aan de rechter kant). Ik krijg ook nauwlijks meer iets door mijn keel, en als ik wel opeens honger heb en iets eet, word ik gelijk heel misselijk. Ik ben heel erg bleek (gezicht, lippen, handen)
Pffeiffer heb ik al gehad en de dokter heeft mn bloed onderzocht op het 'broertje van Pfeiffer', dat heb ik niet.

Het vervelende is dat ik een tijd lang vaak bij de huisarts ben geweest voor een eetstoornis. Dat is wel al een tijd geleden, en ik heb verder geen stress, voel me wel gelukkig. Maar de dokter doet steeds alsof ik me aanstel, en zegt dat het psychisch is en door stress komt.
Maar ik heb echt het gevoel dat dat niet zo is! Het valt mijn moeder ook op dat ik me echt niet goed voel, normaal heb ik heel veel nergie en nu heb ik savonds niet eens meer de energie om te praten, huiswerk te doen of zelfs naar de wc te gaan.

Vitamine tekort heb ik niet, want sinds mijn eetstoornis loop ik bij een dietiste die zorgt dat ik alles binnenkrijg (vitamine b12 voor energie etc)

Ik weet het niet meer, durf niet meer naar de dokter omdat hij me toch voor gek verklaard...

Anoniem #2 27 feb 2008 21:34

ik heb trouwens ook steeds opvliegers, dan krijg ik het heel heet en zweethanden..
en snachts word ik ook vaak wakker omdat ik het zo heet heb en helemaal doorweekt ben... (terwijl ik met het raam open slaap)

en ik ben niet in de overgang, ben 16 jaar :P

Anoniem #3 28 feb 2008 14:47

Terug naar de huisarts met je moeder! en er op staan dat je een verwijsbrief krijgt voor een specialist.
Dit klopt niet en je mag verwachten dat een arts je serieus neemt!

Nachtzweten,hoofdpijn en extreem moe...laat jezelf beter onderzoeken!

Sterkte Brenda.

Danny #4 24 jun 2008 01:36

Het probleem is met de meeste huisartsen, is dat ze zich het er te gemakklijk va af willen maken... Zo hbe ik 2 weken met een gebroken hand rond gelopen terwijl de huisarts zei dat er niks aan de hand was..... dus ga maar ergend anders hulp zoeken dan je huisarts

mae #5 22 aug 2008 11:02

Dat klinkt ernstig, ook vervelend dat de dokter je niet serieus neemt! Niet echt professioneel van die vent! Wat ik zou doen is om een andere arts vragen. Iemand die je verleden nog niet kent en die goed naar je luisterd. Laat je niet zomaar afschepen, want zo verder gaan is ook geen optie toch?

Ik heb hetzelfde gedoe gehad met bloedarmoede. Omdat ik een vouw van 25 ben komt het wel eens voor dat je te weining ijzer in je bloed hebt. De dokter wilde mij dus ook gewoon afschepen met dat antwoord. Na een paar maanden, met nog steeds bloedarmoede, heb ik toch maar eens een andere arts bezocht. Die gaf mij meteen een ijzerkuur en stuurde mij door naar de internist voor verder onderzoek.


trouwens, heb je je bloed al wel eens laten checken op ijzer, je hemoglobine (rode bloedcellen)en eventuele infecties (witte bloedcellen)?? De symptomen van bloedarmoede lijken op die van jou: extreme vermoeidheid, misselijkheid en duizeligheid. En bij infecties komt koorts en nachtzweten wel vaken voor. In ieder geval gewoon volhouden hoor!!!! Succes!

groetjes Mae

Margot #6 14 nov 2008 23:46

Laat je hormoonwaardes controleren. Denk aan bijnieren, hypofyse, (bij)schildklier.
Deze verschijnselen kunnen voorkomen bij de zeldzame ziektes Addison of Cushing. Zie www.nvacp.nl
Hoe is je bloeddruk? Van hoge bloeddruk krijg je ook hoofdpijn.

[email protected] #7 24 aug 2009 13:46

Goedemiddag,

Ik kom uw verhaal tegen en ben ontzettend nieuwsgierig of er inmiddels een oorzaak bekend is geworden. Mijn moeder ligt in het ziekenhuis met precies dezelfde symptonen; slaapt 22 uur per dag, geen eetlust, direct misselijk na 1 klein hapje en ook een periode hevige hoofdpijn.
Eerst trad een periode op van veel drinken: mijn moeder is altijd een slechte drinker geweest en ineens stond ze zelfs 's nachts elk uur op om een halve liter koolzuurhoudende dranken te nuttigen (wat ze nooit lustte !!) met vooral veel ijsblokjes. Na weken sloeg het 180 graden om en at/dronk ze ineens niets meer, wilde alleen maar slapen en klaagde over hevige hoofdpijn. Inmiddels is er al vele malen bloed geprikt, heeft ze diverse maagonderzoeken gehad en staat ze gepland voor een schildklier-onderzoek, maar nog niemand heeft kunnen vaststellen wat werkelijk de oorzaak is. En zonder oorzaak is het moeilijk bestrijden... Afijn, vandaar mijn vraag of er inmiddels bij u iets is geconstateerd.

Bvb dank voor uw reactie(s),
Mvrgr,
Remco

elineeeee13 #8 23 dec 2009 20:35

Hey,
Ik heb sinds 4 dagen last van hevige vermoeidheid.Als ik thuis de trap oploop moet ik al gaan zitten,want dan ben ik kapot!
Ook heb ik 3 dagen last gehad van hoofdpijn,maar die is sinds vandaag weg.
Ook heb ik totaal geen eetlust,maar ik móet eten van mijn ouders en dus word ik misselijk.
Ik snap niet hoe dit opeens kan,en wat het is,kan iemand me helpen?

Harold #9 23 dec 2009 20:58

Hoi Eline, vermoeidheid kan allerlei verschillende oorzaken hebben. Er zijn er zoveel dat je misschien moet vertellen of je nog meer klachten hebt dan je beschrijft, of dat er misschien iets gebeurd is dat in relatie kan staan met je vermoeidheid.

elineeeee13 #10 23 dec 2009 21:05

Ja ik heb last van een 'zwaar hoofd' ,ik heb nergens puf meer voor.Eerst als ik naar mijn vriendje wou ging ik gewoon met de fiets,maar nu móet ik met de auto of moet hij me komen halen,want ik red het gewoon niet om dat kwartiertje te fietsen!
En ik moet mijn ogen helemaal samenpersen enzo om sommige dingen goed te kunnen zien of lezen,maar dat kan misschien een bijverschijnsel zijn van moeheid?
Ook heb ik tot gister erge hoofdpijn gehad,die nu wel weer wat gezakt is.
Ik ben dit weekend 4dagen weggegaan,en de 2e dag daar kreeg ik opeens erge last van hoofdpijn en keelpijn,eerst was ik niet zo moe,maar sinds ik thuis ben (2dagen),kan ik eigenlijk alleen nog maar zitten,liggen of héél eventjes lopen.
Ook had ik gister last van steken in mijn buik,maar nu is gewoon alles gevoelig!

Sanne #11 23 dec 2009 21:08

Hoofdpijn, keelpijn, vermoeidheid... Ben je niet gewoon ziek? Heb je geen griep? Of een andere virale infectie?

Of denk je dat je zwanger bent, bedoel je dat misschien...?

elineeeee13 #12 23 dec 2009 21:52

ZWANGER?!
Zijn dat deze symptonen dan?!

Josée #13 24 dec 2009 02:29

Heb je onveilig gevreeën? Het zou kunnen... Wanneer ben je voor het laatst ongesteld geweest?
Je zou een test kunnen doen als er aanleiding is om aan een zwangerschap te denken. Toch vind ik de idee van een virale infectie logischer, temeer jij zelf helemaal niet over zwangerschap begonnen bent. Maar ja, je weet nooit. Het beste kun je misschien wel even naar de huisarts gaan, die kan even in je keel kijken en een plasje onderzoeken, sla je twee vliegen in één klap. Als je zwanger zou zijn, wil je dat toch wel graag weten, zou ik denken...

Succes en beterschap!

elineeeee13 #14 24 dec 2009 09:27

Nee ik heb nooit onveilig gevreeën,mijn vriend en ik controleren nog altijd of het condoom niet gescheurd is nadat we sex hebben gehad!
En ik moet ieder begin van de maand ongesteld worden,maar het is gewoon onmogelijk dat ik zwanger ben.
Waarschijnlijk is het gewoon pfeiffer of een virale infectie.
Als het zaterdag niet weg is of verminderd,dan ga ik volgende week naar de dokter ,gelukkig

Antwoord op Anoniem #15 22 jan 2010 17:24

Ik wil nog even reageren op het originele bericht van 'Anoniem', die dit topic 1 jaar en 10 maanden geleden startte. Hij of zij heeft niet echt antwoord gehad in dit topic.

Je hebt, denk ik, post viraal syndroom (PVS), dat komt veel vaker voor na een doorgemaakte Pfeiffer, Hepatitis of Longontsteking. Het gaat om virussen die niet helemaal weg gaan en/of het anti immuun systeem blijvend ontregelen.
Een variant er op is post vaccinaal syndroom (ook: PVS), dat onstaat na inentingen met bijv. HepB (google op Tinus Smits).
Je kan op grond hiervan uiteindelijk ook CVS/ME ontwikkelen (een enorme spiermoeheid, met bijkenmerken als koorts, keelpijn, misselijkheid, chronische hoofdpijn etc.). Een stabiele eindtoestand waarbij je vooral ook snel erg moe wordt zodra je je inspant (geestelijk of fysiek). Check de symptomen van Fukuda (1994).

In bloedtesten kunnen huisartsen helemaal niets vinden en dat is ook een voorwaarde bij de intake bij (het uitstekende) www.cvscentrum.nl in Amsterdam, die weten alles van ME en benaderen het keihard wetenschappelijk. Een andere aanrader is huisarts Bos, op de Weteringsschans in Amsterdam voor een diagnose (weet alles van ME). Vraag een eenmalig consult/second opinion.

Het is schandelijk hoe weinig huisartsen en bedrijfsartsen in NL op de hoogte zijn van de meest recente ontwikkelingen en feiten op dit vlak. Verspil je tijd niet verder aan je onwetende en bevooroordeelde huisarts! Ga niet in discussie. Daar heb je de energie niet voor. Ga weg! Richting gespecialiseerde ME artsen.

vincent #16 30 jan 2010 21:33

zoek onmiddelijk een andere huis arts en/of vraag een verwijs briefje om je goed te laaten onderzoeken in het zieken huis.. heel veel sterkte toegewens groetjes vincent

Sanne #17 16 feb 2010 14:57

Hee. ik heb de laatste tijd heel erg last van duizeligheid. hoofdpijn en vermoeidheid, ik eet ook steeds minder. ik heb ook steken bij me borstkast enzo, en k weet niet wat het is, weten jullie het misschien? ik wil niet naar de dokter hier want die gelooft niks, en die praat alleen maar over zichzelf. en dat vind ik niet prettig. naja hopelijk weten jullie het,
xx

Sanne #18 16 feb 2010 17:28

Als je wilt dat er een diagnose wordt gesteld waar je op kunt vertrouwen, is de enige mogelijkheid naar een dokter te gaan. Zonder lichamelijk onderzoek en zonder jouw medisch dossier kan er geen diagnose gesteld worden.
We kunnen wel meedenken wat er aan de hand zou kunnen zijn, maar dat geeft dus geen zekerheid.

MG #19 18 feb 2010 14:36

Veel mensen hebben klachten als hoofdpijn,
moeheid, stress en depressie.
Men gaat naar de dokter, maar die kan niks vinden.
Laatst bewerkt: 19 feb 2010 01:00 door .

miek-80 #20 21 feb 2010 15:24

hi,

Eigenlijk moet ik naar de dokter, maar ik heb net een nwe dokter omdat ik verhuisd ben en mijn andere huisarts was heel erg laks met alles die heeft me maanden laten doorlopen met een gebroken voet waardoor mijn vertrouwen in huisartsen erg laag is.
Mijn probleem doet zich nu al een half jaar voort. Het begon met hoofdpijn, me beroerd voelen, en misselijk zijn met eten. Een paar weken terug kreeg ik daarbij ook nog een hele erge pijn aan de rechterkant van m'n hoofd en kon ik een dag niks zien met m'n rechteroog. Daarna zag ik eerst wazig en daarna weer gewoon alles. Sindsdien trilt m'n oog wel de hele tijd, en is mijn hoofdpijn alleen maar erger geworden. Ik ben echt doodmoe, wil het liefste de hele dag slapen. Vaak een heel drukkend gevoel op de borst. Ben nu ook al 3 weken bijhoorlijk verkouden, pijnin m'n keel en veel last van ophoestend slijm.
Mijn man zegt telkens dat ik naar de huisarts moet, maar ik durf niet gewoon bang dat ik weer naar huis wordt gestuurd met het advies dat het vanzelf wel een keer overgaat. Ik wil er vanaf, wil weer dingen met m'n zoontje doen en niet me altijd maar moe en beroerd voelen.
Heeft iemand enig idee.....????

Erica #21 21 feb 2010 16:53

Miek, je bent erg onverstandig.

Ten eerste moet je bij gezondheids problemen altijd bij je huisarts terecht kunnen. Dus zorg altijd voor een goede relatie met de huisarts zodat je je nimmer bezwaarlijk zou hoeven voelen.

Ten tweede. Los van de relatie met de dokter moet je altijd naar een dokter gaan als je medische problemen bet.

En ten derde zijn jouw symptomen dermate ernstig dat je op korte termijn naar een dokter moet gaan om een ernstige oorzaak van jouw klachte ofwel uit te sluiten ofwel te laten behandelen. Ik heb het idee dat het te maken kan hebben met jouw bloedvaten, en dat er een risico op een hartaanval of een beroerte is als je geen maatregelen neem. Ik weet dit niet zeker want ik ken je niet, en ik kan je niet onderzoeken, maar het is wel een sterke gedachte als ik jouw verhaal lees.

Kortom, ga snel naar een arts voor een zorgvuldige diagnose van jouw klachten.

Anoniem #22 21 feb 2010 16:59

Zoo #23 21 feb 2010 17:00

Lees de brochure van de Hartstichting over een TIA:
www.hartstichting.nl/9800/13341/15244/br...orbijgaande_beroerte

Jorrit #24 21 mrt 2010 17:05

hallo,

ik ben de laaste tijd(2 weken) erg moe en heb ook geen eetlust slaap slecht, ik ben ook erg duizelig wanneer ik bijv. opsta. en het is ook erg dik onder men tong aan de linker kand ik denk dat het een onsteking is want het is ook erg dik als ik even met men vinger voel en haal hem er uit is hij een beetje geel

ik heb aan een paar vrienden gevraagd wat kan ik er tegen doen ze zeiden: eerder op bed en op zelfde tijden, meer fruit eten.

ik eet fruit ga op de zelfde tijden naar bed en eet 2 vitamine pillen perdag

ps. ik ben 14 een jongen en 185cm

ik zou erg blij zijn als iemand wist wat ik had en wat ik er tegen kan doen.
Laatst bewerkt: 21 mrt 2010 18:37 door .

#25 21 mrt 2010 18:43

Als je al twee weken ziek bent, mag ik aannemen dat je bij de huisarts bent geweest. Wat was de mening van de huisarts?

De grootste kans is dat er sprake is geweest van een virale infectie. Het feit dat je geel uit je mond haalt, zou kunnen wijzen op een bacteriële superinfectie (bovenop de virale infectie). Een virale infectie kun je niet behandelen en gaat vanzelf weer over. Een bacteriële infectie waarvan bij jou mogelijk sprake is, kan worden behandeld met een antibioticum.

En misschien heb je wel Pfeiffer, ik denk dat je dat wel kent, de 'kissing disease'.

Als je nog niet naar de huisarts bent geweest, ga er dan even langs. De huisarts kan je onderzoeken. Misschien is er wel iets anders aan de hand waarvan je de symptomen niet genoemd hebt. De huisarts kent je en beschikt over jouw medisch dossier.

Laat je weten hoe het bij de huisarts was / is geweest?

Extreem moe, hoofdpijn, geen eetlust

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA