Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Moe na het eten

  Moe na het eten

Jaap #1 27 mei 2007 19:02

Ik ben altijd zo moe als ik gegeten heb.
Waardoor kan dit komen? Na het eten kan ik soms wel gewoon echt slapen.

Anoniem #2 28 mei 2007 00:06

sommige mensen hebben dat wel een beetje, heeft te maken met de bloedsuikerspiegel en ook de energie die naar de spijsvertering gaat. l. maakt het uit wat je eet?

Jan #3 08 jul 2007 02:00

Hoi Jaap

Jou probleem herken ik heel goed.
Ik ben na het eten ook moe en ik krijg er
ook nog eens slaap bij en vermoeide ogen.
Waardoor het komt weet ik niet
maar ik wou even laten weten dat je niet de enige bent.4IK6HM

john #4 15 jul 2007 12:00

na iedere maaltijd wordt ik ook extreem moe/slaperig. artsen weten niet wat het is krijg binnenkort een maagonderzoek. zijn jullie ook naar de huisarts geweest hiervoor?

Stamper #5 30 jul 2007 11:18

Deze reactie van het lichaam komt doordat het lichaam alle aandacht op de maag/darmen richt en daardoor krijg je een slaperig gevoel na het eten. Meer is er niet aan de hand. Gelukkig is het niet bij iedere warme maaltijd.

layo #6 18 aug 2007 13:46

Ik ben ook altijd zo extreem moe na het eten, maar eigenlijk alleen maar na het middageten. Zoals nu, net een uur na het middageten, ben ik nu zo moe, dat mijn hoofd zo duf is en ik zo echt een een dutje moet doen anders val ik om..

Anne #7 07 jun 2009 15:40

john schrijft:
na iedere maaltijd wordt ik ook extreem moe/slaperig. artsen weten niet wat het is krijg binnenkort een maagonderzoek. zijn jullie ook naar de huisarts geweest hiervoor?
Hya, ik ben nog n iet naar de dokter geweest. Ik ben een vrouw van 52, van mn 20ste tot mn 28ste alsmaar kinderen gekregen, dus jong moeder voor deze tijd. Nu zijn die al het huis uit. Sinds mn 40ste heb ik dat ik extreem moe ben na het eten. Het maakt niet uit wat ik eet. Of ik nou pasta, brood, rauwkost, fruit, etc, maakt niet uit wat ik eet en hoeveel, ik word extreem moe. Verleden week ben ik zelfs flauwgevallen na het eten van 1 broodje. Eerst begon ik te zweten en toen viel ik flauw. Nu heb ik net 2 boterhammetjes met kaas gegeten en ik ga zo slapen want ik val haast om. Ik ben niet dik, maar precies op t juiste gewischt, 1m66 en 60 kilo, dat is wel stevig maar niet dik. Vroeger was ik erg slank en bordevol energie, ook na een 3dubbele patat met 3 dubbele mayonaise. Ik kon eten wat ik wilde. Nu durf ik als ik veel moet doen niet te eten omdat ik weet dat ik vreselijk moe word en moet slapen. Maar net had ik zo'n honger, dus 2 sneetjes brood. Als ik soms snachts niet kan slapen dan eet ik een kleinigheidje en dan slaap ik als een roos. Ontbijten kan ik niet, want punt 1 wordt ik daar dik van, punt 2 kan ik dan weer terug mn bed in.
Wat zou het toch zijn?
Herkenning hier?

Joske #8 07 jun 2009 22:51

Hoe is je algehele conditie? Sport je regelmatig? beweeg je voldoende? Eet en slaap je in een gezond ritme?

En misschien wijzen je klachten wel op een sluimerende depressie?

Lise #9 07 jun 2009 22:52

Lees de folder van het Nederlands Huisartsen Genootschap over Depressie algemeen.

nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlic...entenbrief/PBP1a.htm

kippepootjes #10 10 sep 2009 14:22

Het klinkt een beetje vreemd, maar ik word heel slaperig als ik kip heb gegeten, echt alleen als ik kip eet. Kan dat aan iets liggen wat alleen in kippenvlees zit?

Ik hoorde dat er hormonen in kippenvlees zit maar ik heb niet het idee dat je daar moe van kan worden maja ik ben geen dokter.

Ik eet ook liever geen kip voordat ik naar me werk ga want dan loop ik half te slapen daar.

Anneke #11 10 sep 2009 14:38

student #12 24 nov 2009 12:56

Zoals stamper al zei : Deze reactie van het lichaam komt doordat het lichaam alle aandacht op de maag/darmen richt en daardoor krijg je een slaperig gevoel na het eten.

Dit is heel normaal en heel veel mensen hebben hier last van. Zelf studeer ik en als ik na de lunch een college heb zit ik te knikkebollen en val ik in slaap.. Je lichaam gaat het ingenomen eten verbranden/ verteren .. alle energie gaat daarheen, waardoor je een inkakker krijgt.

Wat ik dan doe is redbull drinken...

Marco #13 24 nov 2009 14:09

Ik neem de tijd en geef mijn licaam de aandacht die het vraagt. Even een korte pauze dus zodat de darmen hun werk kunnen doen, en daarna ga ik gewoon weer aan de slag. En als ik echt geen tijd heb om te pauzeren, dan helpt een kopje koffie wel.

Slaapertje #14 11 mei 2010 21:47

Ik ben blij dat ik deze berichten lees en dat ik tot de conclusie kom dat ik niet alleen ben.
Sinds mijn bevallingen heb ik ook last van deze symptomen.
Maar ik voel ook een gebons in mijn buik en voel precies ook echt mijn bloed stromen naar mijn maag en darmen. Het is een heel orkest als ik na het eten dan in de zetel moet ploffen; het borreld en prutteld enorm. Mijn hart klopt dan ook sneller.
Is er nog niemand die hier dan een oplossing voor heeft, want ik kan moeilijk uitstapjes doen enz. Als we een hele dag op stap zijn is het al vermoeiend voor mij en als ik dan iets eet gaat mijn toestand helemaal de mist in.
Ik ben nog maar 30 en zou liever plezier beleven met mijn kindjes dan met dit probleem bezig te zijn.
De maag en darmspecialisten zien hier blijkbaar geen groot probleem in, maar ik moet er wel mee leven!!

Rose #15 01 jun 2010 19:50

Ooit weleens gedacht aan glutenintolerantie? Google even.
Een orthomologisch arts kan je ook verder helpen.

j89 #16 31 jul 2010 12:08

Ik heb hetzelfde probleem
Ik werd altijd wel beetje moe van eten maar nu is het echt extreem lig na elke maaltijd minstens een uur te slapen.
En na warm eten dus een grotere maaltijd als ik die bijvoorbeeld smiddags heb gehad heb ik niets meer aan mijn middag dan slaap ik en kan ik 's avonds weer wat doen.
Hopelijk snapt iemand wat dit kan zijn want hele dagen slapen lijkt me niet gezond voor iemand van 20.

Jip #17 31 jul 2010 18:11

Ik vind er niets opvallend aan. Voeding moet verteerd worden en rust is belangrijk voor herstel. Misschien heb je het gewoon erg druk de laatste tijd. Een mogelijke oplossing is kleinere porties eten en tussendoor wat stuks fruit.

kb60 #18 03 aug 2010 20:51

lees eens een artikel over snelle koolhydraten, sterk wisselende bloedsuikerspiegel (atkins, south beach, hypoglykemie) succes

lisa #19 06 sep 2010 19:29

Volgens mij heb je last van een suikerdip

Ik heb het ook gehad en toen ik ermee stopte was mijn energie terug. Is het wel waard om het eens te proberen

Succes
Laatst bewerkt: 06 sep 2010 20:38 door Jip.

Jip #20 06 sep 2010 20:39

Sommige mensen ervaren klachten zoals zwakte, trillen, hartkloppingen of zweten na maaltijden. Dit fenomeen werd (functioneel) hyperinsulinisme genoemd. De gedachte was dat de klachten werden veroorzaakt doordat het lichaam met een te hoge insuline-afgifte reageerde op de inname van koolhydraten. Hierdoor zou na het eten van een suikerrijke maaltijd de bloedglucosespiegel te snel dalen en dat zou leiden tot de klachten.

Uit wetenschappelijk onderzoek is inmiddels duidelijk geworden dat functioneel hyperinsulinisme zeer onwaarschijnlijk is. Ten eerste komt een te lage bloedglucosewaarde na het eten van een suikerrijke maaltijd bij tenminste 10% van gezonden voor, zonder dat er sprake is van klachten. Ten tweede correleren bij patiënten die van dit symptoom werden verdacht de klachten slecht met de glucosewaarden. Ten derde werd bij klachten geen verhoogd cortisol of adrenaline gevonden.

In de reguliere geneeskunde wordt het bestaan van functioneel hyperinsulinisme dan ook sterk betwijfeld. In de alternatieve geneeskunde echter wordt wel geloofd in deze diagnose. Alternatieve behandelaars schrijven hun patiënten een streng suikervrij dieet voor, dat wil zeggen dat de patiënt geen dingen meer mag eten met een hoge glykemische index.

Marcel #21 25 dec 2010 18:35

Ik heb dat ook.
Weet je al wat het is, want het gaat een beetje mijn leven beheersen...
Groet Marcel

Jenssen #22 25 dec 2010 21:20

Wat is precies jouw vraag? Vermoeidheid na het eten is niet afwijkend namelijk.

Jet Jurgens #23 30 jan 2011 20:23

Ik wordt ook doodmoe van eten. Dat is al zo bij het eten van een cracker met kaas. Ik teken dan ook heel erg. Na een uur is het meestal weer voorbij. Ik kom daarvoor nu bij een endocraenoloog. Zij wil eerst onderzoeken of ik geen diabetes heb. Maar dat verwacht ik niet. Daar ben ik al vaker op geprikt en er was nooit sprake van diabetes. Ik denk dat het mijn lichaam extreem veel energie kost om eten te verwerken. Maar waarom?

Marja #24 07 feb 2011 10:34

Zo te lezen zijn er veel mensen die moe zijn na het eten, mijn zoon en ik hebben het ook en ik hoor meer mensen om mij heen die dit hebben, als ik 's morgens een beetje yoghurt eet heb ik geen last, zoals vanmorgen vroeg, een uur na de yoghurt, 6 eetlepels, heb ik een kaastosti genomen, nu ben ik dus doodmoe en kan wel slapen, het trekt wel weg na een half uur ongeveer maar ik heb dat altijd met kaas.

Ik ben een hartige eetster, dus geen suiker voor mij omdat ik daar niet van hou, koekjes enz. vind ik vies, verleden week wel een stukje appeltaart van de supermarkt genomen, weer heel erg moe daarna, als ik zelf appeltaart bak heb ik geen last van moeheid, dus ik denk wel eens of het aan de houdbaarheidsmiddelen kan liggen die met grote hoeveelheden in producten worden gestopt omdat ik ook nog veel moeier en slaperig wordt als ik soms eens een kant en klare maaltijd eet.

Ik ben een paar jaar geleden overal op onderzocht en was kerngezond, dus maak ik me er verder maar niet druk om.

Irma #25 07 feb 2011 11:32

Wat goed van je dat je zelf onderzoek doet naar jou dieet en kijkt wanneer en bij welke voedingsmiddelen je last krijgt van deze vermoeidheid. Houd je dit ook bij in een schriftje? Opvallend is dat je zoon het ook heeft. Misschien zit het in de familie. Dus als je het vindt, zijn er misschien wel twee mensen tegelijk geholpen.

Moe na het eten

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA