113 gamma GT – zeer moe, hartkloppingen 's nachts

  • #1

    Beste allemaal,

    Twee weken voor de kerst begon het: Zeer onaangenaam gevoel, zeer moe, soms griepachtige symptomen en 's nachts hartkloppingen.

    Vlak voor de kerst mijn bloed laten prikken. De dokter heeft mijn leverfunctie getest. Ik ben student dus in het weekend kan ik soms behoorlijk doordrinken (niet elk weekend hoor).
    Resultaat: alleen mijn gamma GT was verhoogd: waarde was 110.
    Mijn bloeddruk en etc was verder allemaal in orde. Hartfilmpje ook.

    Ik voel me nu zo'n 4 weken kwakkelend ziekjes en vooral erg moe. Slechte concentratie ook. 's Nachts word ik nog wel eens wakker van een hart dat ?stuwt? en wat sneller klopt dan normaal: rond 80 slagen pm. Voor zo ver ik weet is mijn ademhaling normaal, want mijn moeder begon over hyperventileren. Ik geloof niet dat dat het is. Ook met het inslapen heb ik er soms last van. Vlak voordat ik in slaap val schrik ik dan ineens wakker.

    Alle griepachtige symptomen zijn verdwenen nadat ik afgelopen week keelpijn heb gehad. Alleen de vermoeidheid is gebleven en de hartkloppingen ook (in mindere maten wel).

    Mijn gamma gt is opnieuw geprikt vorige week en heeft nu een waarde van 75. Over 6 weken moet ik opnieuw prikken. Ik ben wel wat beter op mijn alcohol gaan letten afgelopen weken. Al dronk ik in het weekend nog steeds wel wat biertjes. Maximaal 4 (met oud en nieuw wel gestapt. Dat waren er meer..) Afgelopen weekend heb ik helemaal niks gedronken en denk dat ik dat maar even volhoudt.

    symptomen die dus blijven: vooral zeer moe, slechte concentratie en soms nog die hartkloppingen.

    Enfin de dokter houd het op een virus infectie.
    Wat denken jullie? Wellicht pfeiffer?

    Reageer
    #2

    Ja correctie: gamma GT was dus 110

    Reageer
    #3

    Dat is mogelijk, maar dat had de huisarts natuurlijk makkelijk kunnen laten controleren als er toch al bloed was geprikt.

    Doe toch, al is het maar om uit te sluiten, de test op:

    http://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    Reageer
    #4

    Mijn score was 37. Lijkt dus niet echt op hyperventilatie.

    De reden dat mijn dokter mij niet prikt op pfeiffer is denk ik vanwege het feit dat ik een beeld bij hem heb neergezet dat ik een problematische drinker ben (dat gevoel heb ik). Tevens is mijn arts iemand die snel zegt: kijk het maar even aan.

    Reageer
    #5

    Dan zul je de huisarts toch duidelijk moeten maken, dat je graag dat onderzoek wilt hebben.

    Reageer
    #6

    Dan ga ik dat maar doen denk ik. De dokter vond een gamma gt van 110 (en nu dus 75) niet bijster indrukwekkend trouwens. De rest van me leverwaardes waren in orde. Hoe moet ik die waarde van 110 en 75 interpreteren? Heeft mijn lever schade opgelopen, en in hoeverre ernstig? Op internet lees ik allemaal dingen over leververvetting enzo...

    Reageer
    #7

    Als je lever schade zou hebben opgelopen, zouden ook andere waarden afwijkend moeten zijn. Gamma GT is vooral gevoelig voor alcohol consumptie, medicatie/drugs gebruik en problemen met de galwegen.  Dat de waarde zo snel zakt is een goed teken en zal toch vooral met alcoholconsumptie te maken hebben.

    Reageer
    #8

    Dank voor uw snelle reacties! Ik zal wat meer gaan opletten met alcohol. En ik ga die pfeiffer test ook aanvragen. Die moeheid is mij te extreem en wil graag weten waar ik aan toe ben.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    En ben je er achter gekomen wat je had? Is de vermoeidheid weg?

    Reageer
Reageer op: 113 gamma GT – zeer moe, hartkloppingen 's nachts


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief