endometriose?

Online ZorgZus
  • #1

    Sinds februari ben ik na 5 jaar weer begonnen met de pil, sinds die tijd heb ik last van zeurende pijn in het midden van mijn onderbuik, de ene keer iedere dag aanwezig en dan is het er een paar dagen niet, ik kan er niet echt een patroon in ontdekken.

    Ik ben er mee naar de huisarts geweest, na 4 maanden ook gestopt met de pil maar de buikpijn blijft.
    Huisarts dacht aan verstopping, zakjes vezels meegekregen, deze lijken ook niet te helpen, al gaat de ontlasting wel wat beter.
    De huisarts heeft de laatste keer inwendig gevoeld naar de eierstokken, zij gaf aan dat deze beide wat vergroot waren, ik heb een verwijzing naar de gynecoloog, volgende week kan ik eindelijk terecht.
    Soa test gedaan, die was negatief.

    Nu hoorde ik pas iets over endometriose, zou dit het kunnen zijn?
    Ik heb vroeger toen ik begon met menstrueren veel last gehad van buikpijn/krampen in de eerste 2 dagen, ging dan ook regelmatig niet naar school. Met de pil destijds ging het wat beter. Daarna 5 jaar gestopt, toen de eerste dag vooral last van buikpijn maar met ibuprufen kwam ik de werkdag wel door.

    Reageer
    #2

    Een cyste op de eierstokken zou ook kunnen, naast eventueel endometriose. Maar dat is dan iets dat de gynaecoloog dan toch moet onderzoeken.

    Reageer
    #3

    Heb je bij cyste op de eierstokken pijn in het midden van de onderbuik dan? De pijn lijkt op de plek van mijn baarmoeder te zitten, de eierstokken zitten meer links en rechts, dan zou je daar toch pijn moeten hebben of werkt dat niet zo?

    Reageer
    #4

    In de regel wel..maar als er op alle twee de eierstokken een cyste zou zitten kan dat meer naar het midden uitstralen.

    Reageer
    #5

    Is het bij cystes vaak ook zo dat de pijn wisselt in aanwezigheid dus de ene dag wel andere dag niet of een paar dagen niet en dan opeens weer wel?
    Lijkt me raar toch want de cystes zitten er ook op dagen dat je geen buikpijn hebt

    Reageer
    #6

    Dat zou kunnen. Maar ik heb niet gezegd dat het cysten zijn. Ik gaf alleen een mogelijkheid aan. Onderzoek zal uiteindelijk moeten uitwijzen wat er aan de hand is.

    Reageer
    #7

    Ik ben vandaag bij de gynaecoloog geweest, inwendige echoscopie gemaakt, baarmoeder en eierstokken zagen er prima uit, niks aan de hand dus.

    Zou de pijn dan toch vanuit de darmen kunnen komen? Ik ben even radeloos. Als ik bij de huisarts een bloedonderzoek aanvraag kunnen ze daar aan zien of er misschien een ontsteking in de darm zit?

    Reageer
    #8

    Een ontsteking in de darm zou met bloedonderzoek, ontlastingsonderzoek of met een coloscopie kunnen worden vastgesteld.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo!

    Ik herken je probleem. IK heb een spiraaltje maar heb sinds ongeveer halfjaar steeds last van krampjes of steken in de onderbuik. Bloedtest volledig in orde, ook een staaltje stoelgang was oke naast een bacterie die ik al jaren heb maar die klachten niet zou geven, unrinetest oke.
    Nu ga ik volgende week donderdag naar de gynaecoloog om te kijken of er iets aan mijn baarmoeder of eierstokken is en als dat niets uitwijst zal ik een coloscopie laten doen. Ofwel ligt het aan mijn baarmoeder ofwel aan mijn darmen maar er is daar iets beneden dat niet klopt denk ik.

    Hoe is het bij jou tot nu toe? Nog Verder nieuws? ๐Ÿ™‚

    Reageer
Reageer op: endometriose?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief