Branderig en aangespannen gevoel na seks en veel plassen

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,

    Ik ben nog niet zo lang seksueel actief en na de seks heb ik altijd een aangespannen en branderig gevoel in mijn vagina. Dit heb ik al vanaf het begin. Dit branderige gevoel trekt meestal na 1/2 dagen weg. Het aangespannen gevoel blijft vaak iets langer maar trekt uiteindelijk ook wel weg. Desondanks is dit best vervelend en vraag ik me af hoe dit komt. Het lijkt erop alsof het van binnen geïrriteerd is (verder geen jeuk of iets dergelijks). Ik heb soms moeite om nat te worden, maar ben wel voldoende nat op het moment dat er daadwerkelijk geslachtsgemeenschap plaatsvindt. Wel merk ik dat ik met condoom minder last heb achteraf, dan wanneer ik zonder condoom vrij (uiteraard wel met pil).

    De laatste keer had ik ook tijdens de seks last van dit branderige gevoel en deed het gewoon pijn. Het branderige gevoel trekt ook nu weer weg. Momenteel heb ik continu de drang om te plassen, ook als ik net heb geplast en ik heb een soort menstruatiegevoel in mijn onderbuik (terwijl ik nog een halve strip moet slikken). Het lijkt erop alsof ik iets minder afscheiding heb als normaal, dat overigens wel normaal van kleur en geur is. Mijn eerste gedachte is een blaasontsteking, maar ik plas wel normale hoeveelheden.

    Wat veroorzaakt dit branderige en aangespannen gevoel?
    Kan dit inderdaad een blaasontsteking zijn, of moet ik aan iets anders denken?

    Reageer
    #2

    Hallo!
    Ik herken veel in je verhaal, ik ben al wat langer seksueel actief (ong. 7 jaar), maar heb sinds 1,5 jaar dezelfde klachten.

    Ik heb af en toe periodes waarin ik na de seks een branderig/ gespannen gevoel in m'n vagina heb. Bij mij heeft dat te maken met stress. Als ik tijdens de seks 'bang' ben dat het na tijd weer pijn zal doen wordt het erger. Ik denk dat het lichaam reageert op deze 'angst' en daardoor minder ontspant en minder vocht aanmaakt. Hierdoor is de kans op beschadigingen van binnen groter. Beschadigen kunnen een pijnlijk/ branderig gevoel veroorzaken.

    Voor mij helpt het om tijdens die periodes glijmiddel te gebruiken, dit zorgt ervoor dat er zeker weten genoeg vocht is (ook binnenin). Toen ik daarmee begon merkte ik pas hoe 'te weinig nat' ik voorheen soms was, ook al dacht ik dat dat wel goed zat. Doordat ik glijmiddel gebruik, heb ik na seks geen vervelend gevoel meer. Dit zorgt voor meer ontspanning, ook bij de volgende keer. Dat zorgt ervoor dat ik meer eigen vocht aanmaak en minder gespannen ben in de vagina. Hierdoor begint er een positieve spiraal, waardoor ik na een paar keer weer kan stoppen en alles uit zichzelf weer goed functioneert!

    Je schrijft dat je klachten bij condoomgebruik minder zijn, daar zit vaak een beetje glijmiddel op, dus wellicht verlicht glijmiddel bij jou ook de klachten. Let bij gebruik van condooms wel op dat je condoom-vriendelijke glijmiddel gebruikt, 'fout' glijmiddel kan de veiligheid van de condoom aantasten.

    Voor die blaasontsteking-achtige klachten zou ik gewoon even een beetje urine inleveren bij de huisarts, zodat ze het kunnen testen. Blaasontsteking gaat niet áltijd gepaard met weinig plassen. Ik heb regelmatig blaasontsteking en soms (vooral als ik extra water ga drinken) blijft de hoeveelheid urine hetzelfde ook al doet het wel pijn. Bij mij worden de klachten rondom seks trouwens wel meer als ik blaasontsteking heb, dus wellicht bestaat daar een verband tussen.

    Ik hoop dat je er iets aan hebt!

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je reactie, altijd fijn om soortgelijke verhalen te horen.

    Het kan inderdaad goed zijn dat stress ook bj mij een rol speelt en dat dit het geheel tegenwerkt. Ik ben nogal een paniekzaaier van nature haha. Ik ga is proberen of glijmiddel inderdaad helpt tegen het vervelende, brandende gevoel

    Reageer
    #4

    Zojuist naar de dokter geweest om mijn ochtend urine te laten nakijken. Er zijn geen afwijkingen gevonden in de urine en dus geen blaasontsteking. Wat kan eventueel ook deze klachten veroorzaken?

    Reageer
Reageer op: Branderig en aangespannen gevoel na seks en veel plassen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief