cyste? slijmprop? iets uit vagina help?

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,
    sinds een maand gebruik ik weer de pil. Ik ben woensdag gestopt en zondag ongesteld geworden. Vandaag had ik erg buikpijn of beter gezegd pijn in mijn eierstokken. Ik heb al een tijdje af en toe pijn bij mijn linker eierstok, hier krijg ik soms erge steken en pijn. Maar vandaag heb ik heel erg pijn gehad en vanavond is er iets uit mijn vagina gekomen. Ik weet niet wat het is. Het is geen normaal slijm, het leek op een embryo of een cyste? Ik heb geen idee wat dit is. Weet iemand wat dit is en wat ik moet doen?

    Ook gebruik ik medicijnen voor een te hoge prolactine. En sinds een maand ben ik begonnen met de pil. Kan dit effect hebben? Volgens de dokter was er geen verschil toen van mn prolactine toen ik weer de pil ben gaan gebruiken.

    Reageer
    #2

    Het kan een decidual cast zijn. Dat is een stuk van het baarmoederslijmvlies wat uit je baarmoeder komt.

    Bewaar de foto en laat ze aan je huisarts zien.
    Is bekend waarom je prolactine te hoog is?

    Reageer
    #3

    Maar waarom komt dat dan? Is er iets erg of komt het vaker voor? Ik heb geen seks gehad. En nee het is niet bekend, het kan komen door de pil zeiden ze. Maar nu is mijn prolactine wel weer gezakt, door de medicijnen die ik gebruik. Toen mijn prolactine hoog was kreeg ik een soort melkachtig vocht uit mijn borsten, maar dat is nu opgehouden.

    Reageer
    #4

    Als je menstrueert of een onttrekkingsbloeding hebt, ontstaat die door het loslaten van het baarmoederslijmvlies in je baarmoeder. Normaal merk je daar buiten de bloeding die daar bij hoort niets van. Maar soms kan er een groter stuk van het baarmoederslijmvlies loslaten en meekomen. Dat is niets ergs en komt inderdaad wel vaker voor. Daar hoef je je geen zorgen over te maken.

    Welke onderzoeken zijn er eigenlijk gedaan om erachter te komen waarom je prolactine te hoog is? En bij welke artsen ben je hiervoor geweest?
    Hoe oud ben je?

    Reageer
    #5

    ik ben 20 jaar. ik ben had al sinds vorig jaar januari last van een beetje melkachtig vocht uit mn borsten. Hiervoor was ik naar de huisarts gegaan en zij had gezegd dat het normaal was en bla bla. Maar dat vond ik niet. na een paar maanden ben ik weer naar de huisarts gegaan maar naar een andere, en die wou gelijk een bloedonderzoek. Daaruit bleek dus dat ik een hoge prolactine gehalte had. En werd doorverwezen naar het ziekenhuis. Hier hebben ze ook bloedonderzoeken gedaan en een mri scan om te kijke of ik wat (een kleine tumor) bij mn hypofyse had. Maar dat was niet het geval. Het was dus niet echt duidelijk waardoor, maar heb medicijnen voor prolactine die ik 1x per week inneem.
    En over dat stukje vlees, ik hoef er dus niet bang voor te zijn. Of iets dat ik er wat tegen kan doen

    Reageer
    #6

    kan het ook een cyste zijn? of endometriose kan dat? een vriendin van me heeft dat.

    Reageer
    #7

    Een cyste of endometriose is niet erg waarschijnlijk. Dat komt er toch zo niet uit. Ik ga er van uit dat het een decidual cast is. Als je er voor de rest geen klachten van hebt, is dat vrij onschuldig.
    Je kunt natuurlijk de foto mee naar de huisarts nemen en de huisarts laten zien.

    De MRI is in ieder geval gemaakt i.v.m. de prolactine.
    Hoe is het met je gewicht? Heb je ondergewicht of overgewicht?
    Gebruik je buiten de pil en voor de prolactine nog andere medicijnen?
    Welke medicijnen heb je voor de prolactine?

    Reageer
    #8

    Nee, mijn gewicht is normaal ik heb geen ondergewicht of overgewicht.
    Ik gebruik cabergoline sandox 0.5 mg 1x per week voor prolactine. En voor de rest gebruik ik geen andere medicijnen. En ik ben maandag nog naar het ziekenhuis geweest en ik mijn prolactine is een stuk omlaag gegaan. Het is nu gewoon normaal, zelfs wat lager. Ik moet het nu nog gebruiken tot 2016. Normaal had ik om de 2 maanden een afspraak. Maar nu het goed gaat hoef ik pas in september weer naar het ziekenhuis. Dus met de prolactine heb ik verder geen problemen meer. Dat zei de dokter tenminste. Alleen als ik zwanger wil raken moet ik dat van te voren bespreken met de dokter, want als ik zwanger ben moet ik ermee stoppen.
    Maar heeft een hoge prolactine hier ook mee te maken? Of is dat weer wat anders?
    Ik was ook erg bang dat ik minder vruchtbaar zou worden door hoge prolactine. Maar de dokter zei dat ik dat dat nu niet het geval is, omdat ik een regelmatige menstruatie heb.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb het hierboven niet echt duidelijk gevraagd. Wat ik bedoelde was, of dat stukje vlees ook iets met een te hoge prolactine te maken kan hebben? Of is dat gewoon heel wat anders

    Reageer
    #10

    Met de prolactine heeft dat niets te maken. Dat is iets op zich zelf staand iets.

    Reageer
    #11

    En kan dit allemaal effect hebben op mijn vruchtbaarheid?

    Reageer
    #12

    De prolactine in principe wel.
    Als je een te hoog prolactine gehalte hebt kan dat ervoor zorgen dat je geen eisprong krijgt.

    Reageer
Reageer op: cyste? slijmprop? iets uit vagina help?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief