Endometriose?

Online ZorgZus
  • #1

    Al jaren heb ik problemen met mijn buik. Vroeger had ik heel zware menstruaties (tot bijna flauwvallen toe) ook waren ze heel onregelmatig, was altijd een "verrassing" wanneer ik ze ging krijgen. Nadat er een cyste (een gewone overigens, geen chocolade) was ontdekt en met spoed moest worden verwijderd moest ik de pil nemen om de nieuwe cystes te vermijden. Mijn menstruatie was toen ook beter maar nog altijd pijnlijk. Nu heb ik sinds een halfjaar een hormoonspiraaltje en als ik mijn menstruatie heb (3x gehad) heb ik echt helse pijnen. Een week vooraf begint de pijn al en bouwt op. Ik kan dan amper stappen van de pijn. Ik ben bij de Gyneacoloog geweest maar hij ziet niks en bloed en urine test wees ook niets uit. Dus hij denkt dat het te maken heeft met mijn darmen. Maar ik heb al sinds kindsafaan last van spastische darmen en weet heus het verschil wel tussen opgezwollen buik, spasmen en pijn aan mijn eileiders/baardmoeder/... Ik weet dat je best niets "googled" maar als je zo lang met iets rondloopt word je radeloos. Mijn klachten komen wel heel erg overeen met endometriose. Zal ze even opnoemen: heel pijnlijke menstruatie (pijn onderbuik, lage rug en straalt uit naar benen, vooral rechterbeen), pijnlijke eisprong, pijn bij stoelgang tijdens menstruatie, pijn bij seks (heel diep in buik, niet altijd, bij bepaalde standjes het vaakst), niet echt een symptoom denk ik maar heb vaak s ochtends echt pijn aan mijn blaas.
    Door deze klachten denk ik dat ik misschien endometriose heb. Dat heb ik ook gezegd aan Gyneacoloog maar hij zegt gewoon "ja, kan zijn maar is niets aan te doen buiten je hormonen geven wat we al doen." Ik vind dat een zeer gemakkelijk antwoord zeker omdat ik in de toekomst echt kinderen wil en je door endometriose onvruchtbaar kan worden. Ik weet nu niet goed wat te doen... Ik denk erover om een second opinion te vragen? Is er iemand met een gelijkaardig verhaal?

    Sarah

    Reageer
    #2

    Hoi

    Ik heb ook endometriose en daar zijn ze achter gekomen door een kijk operatie.. Ik heb ook al die klachten en heb op Een gegeven moment gezegd dat ik nu 100% cker wil weten of er iets met me eierstokken ofzo is. Dus kreeg ik kijk operatie en werd het aangetroffen. ๐Ÿ™‚ dus als je het echt wil weten vraag je om een kijkoperatie..
    Verder had ik ook altijd pijn op 1 plek dat niet met mijn eierstokken te maken had maar wel precies in dat gebied zit. Daar hebben ze acnes gevonden dat is een beknelling van zenuwen in de buikwand. Ook goeie om een keer op te zoeken!
    Suc6!

    Reageer
Reageer op: Endometriose?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief