Pijnlijke vagina (rood, jeuk, opgezwollen,

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,
    Ik heb al sinds ruim 3 jaar een probleem rond/ in mijn vagina.

    Het begon allemaal toen ik 12 was, mijn schaamlippen waren op een dag enorm opgezet en had geel/groenige afscheiding naar een paar dagen ging het beter maar het was nog steeds niet weg. Bij het lopen had ik enorme jeuk aanvallen. (de ene keer erger als de andere keer). Er was niks te zien aan de buitenkant alleen dat het wat dik was bij me schaamlippen.Mijn moeder vroeg me al een aantal keer of ik niet eens naar de dokter moest, maar ik durfde het niet goed. Ik zei dat het vanzelf wel weg ging.

    Ongeveer toen ik 13.5 was ging de jeuk over als ik liep (ik was hier inmiddels al ongesteld geworden), maar de klachten gingen zich op andere manieren uiten.
    Branderig gevoel, enorme jeuk aanvallen (vooral snachts/sochtends) brokkelige afscheiding (geel/groen), bultjes / uitslag tussen de anus en de vagina en scheuren.
    Doordat ik zo'n ontzettende jeuk had bleef ik maar krabbe. Waardoor het natuurlijk alleen maar erger werd.Ik heb schimmelinfectie zalf gekocht bij de kruidvat het hielp niks.
    Op me 14e ging het iets beter (of het nou komt doordat je er mee leert leven, want de roodheid ging nooit weg tussen de anus en vagina). Totdat ik weer ongesteld moest worden, het werd allemaal 10x zo erg. En soms was de jeuk niet te houden.
    Ik ben toch maar naar de dokter geweest die zei dat het gewoon kwam doordat me huid 'ge-iriteerd' was en gaf me vaseline mee naar huis. dit moest ik 2x per dag aanbrengen. ( ik voelde me een beetje belazerd 'alsof de klachten van 2 jaar met vaseline weg gingen' maar ik probeerde het maar)
    Het hielp helemaal niks, de klachten bleven aanhouden.
    Ik ging weer naar de dokter hij gaf me hormonen zalf mee en dit moest ik aanbrengen als het heel erg was. Weer tot geen succes.
    Ik ging weer terug, de dokter zei dat hij het ook niet helemaal wist ( wel zei hij dat het niet helemaal pluis was) en het misschien door droog heid kwam en gaf me weer de vaseline. ik moest overdag vaseline en s'nachts hormonen zalf. Ook was de tip om de pil te gebruiken.
    Ik heb alles gedaan zoals opgegeven, maar het helpt he-le-maal niks. Ik ben een beetje einde raad.
    Ik heb nog geen seksueel contact gehad dus het zou daar niet aan kunnen liggen, verder was ik het ook nooit met zeep.

    Heeft iemand een idee wat het wel zou kunnen zijn? Ik hoor het graag, want ik wil dat dit overgaat!

    Groetjes Fleur van linde

    Reageer
    #2

    Heeft de huisarts je geen vaginale zetpillen voorgeschreven? Dat is veel effectiever dan een crème tegen candida.

    Reageer
    #3

    nee, wat houdt dit in?

    Reageer
    #4

    De volgende klachten kunnen wijzen op een schimmelinfectie.

    Vaginale jeuk, soms ook aan de schaamlippen.
    Witte, niet sterk ruikende, soms brokkelige afscheiding.
    Soms rood, gezwollen en pijnlijk slijmvlies van de vagina.
    Soms branderig of pijnlijk gevoel bij plassen of vrijen.

    Tablet of crème
    Er zijn middelen die u zonder recept kunt kopen in de apotheek. Voor vaginale schimmelinfectie heeft de apotheek clotrimazol. Dit antischimmelmiddel is verkrijgbaar in de vorm van een vaginale tablet of crème.

    Bron:
    http://www.apotheek.nl/Medische_informatie/Klachten___ziektes/Aandoeningen/Vaginale_schimmelinfectie.aspx?mId=10701&rId=48

    Reageer
    #5

    Hpi en is het niet candida kan je ook je arts vragen over lichen scleroses dat komt niet heel vaak voor maar mijn dochter heeft het ook en vaak zelfde klachten als die jij beschrijft succes! !

    Reageer
    #6

    ik durf niet tegen mijn ouders te zeggen dat ik dit waarschijnlijk heb. wat moet ik doen?
    en komt het weer terug of gaat het vanzelf weer weg.

    Reageer
    #7

    Als het een schimmelinfectie is gaat het niet vanzelf weg. Praat er met je moeder over. Het is echt niets om je voor te schamen. Dat komt heel vaak voor en is eigenlijk normaal.

    Reageer
Reageer op: Pijnlijke vagina (rood, jeuk, opgezwollen,


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief