Branderig gevoel maar verder geen klachten

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,

    Sinds een tijdje heb ik last van een branderig gevoel bij de ingang van mijn vagina. Ik heb verder geen last van jeuk/opgezwollen schaamlippen/etc. en ook geen abnormale/stinkende afscheiding. Het is puur een branderig gevoel dat zo nu en dan een uurtje komt en dan weer gaat. Ik kan de aanleiding nog niet helemaal achterhalen en hoop dat iemand hier wat meer weet. Dingen die er mogelijk mee te maken hebben:

    - Ik zit deze winter veel op/naast de kachel omdat dat de enige warme plek in huis is.
    - Ik drink (van kleins af aan) weinig, en dat in combinatie met de kachel zorgt ervoor dat ik nu ook last heb van droge handen en hoofdhuid. Ik werk hieraan en drink de hele dag thee en bij het eten fris of limonade, maar ik kan dit helaas niet zomaar veranderen.
    - Ik gebruik, tijdens mijn menstruatie om, soms tampons. Tijdens het sporten wil ik geen last hebben van afscheiding en gebruik ik uit voorzorg een tampon. Dit gebeurt een of twee keer in de week, ik laat hem dan twee tot drie uur zitten.
    - Ik draag bijna altijd strings en tijdens mijn menstruatie boxers, maar deze zijn allemaal niet van 100% katoen.
    - Ik ben nog maagd, dus een SOA lijkt me niet van toepassing.

    Afgelopen dagen ben ik ongesteld geweest en heb ik er amper last van gehad. Ik wilde in eerste instantie eens geen tampons gebruiken maar daar werd ik niet vrolijk van dus heb ik het toch gedaan. Ging prima, geen last gehad van branderigheid.

    Waar ik zelf aan denk is uitdroging of een schrijnend wondje in de vagina (veroorzaakt door uitdroging+tampons) dat af en toe gaat branden.

    Wat ik in ieder geval ga doen: kachel vermijden, nog meer drinken en de tampons tot mijn volgende menstruatie in de kast laten staan.

    Ik ban geen fan van dokters dus ik hoop dat iemand hier weet wat dit kan zijn. Eventueel ook een tip voor 'tijdens' dit gevoel want het leidt me af van mijn werk daar word ik niet vrolijk van.

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Vermijd strings. Draag gewoon katoenen slips.
    Groetjes

    Reageer
    #3

    Ach, die kachel zal het 'em niet zijn. Kan inderdaad een wondje zijn. En inderdaad geen inlegkruisjes, normaal ondergoed. Heb je ook pijn bij het vrijen?

    Reageer
    #4

    Bedankt voor de reacties. Ik ben nog maagd dus geen pijn bij het vrijen. Kan dit ook een blaasontsteking zijn? Ik heb daar vroeger veel last van gehad maar kan me niet herinneren hoe dat voelt. Ik merk nu vooral dat het op komt zetten als ik heb geplast. Het duurt dan een uurtje en verdwijnt weer, totdat ik weer plas. Het zit echt duidelijk in de ingang van mijn vagina en telkens als daar iets langs schuurt (wc-papier bijvoorbeeld) gaat het weer irriteren. Gaat een blaasontsteking vanzelf over?

    Reageer
    #5
    Reageer
    #6

    Hallo. Ik heb precies dezelfde klachten. Het komt en het gat weer. Ik he er nu al zo een 5 weken last van. Al naar dokter geweest en het was geen blaasontsteking soa of een andere infectie. Een wondje lijkt me ook niet logisch want na 5 weken zou het wel genezen moeten zijn. Ik ben loszittende broeken en boksers uit aan het proberen want ik droeg ook alleen maar strings. Aangezien het forum al van een half jaar geleden is wil ik vragen of je er nog last van hebt en zo niet, na hoeveel weken is het weggegaan?

    Reageer
    #7

    Ik heb sindsdien hetzelfde klachten
    Heeft misschien iemand er raad mee?
    Bedankt

    Reageer
    #8

    Mijn ex-vriendin had ook dezelfde klachten. Bij haar bleek het een vaginale schimmel te zijn. Naar de dokter geweest, ze kreeg antibiotica. Na een week waren de klachten voorbij

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi,

    ik heb allemaal dezelfde klachten en ook een branderig gevoel aan de plek waar men baarmoeder enzo zit. Heb al 7 antibiotica kuren gehad. Heb al spullen gekregen tegen vaginale schimmelinfecties en niets helpt me maar blijf met ontzettende pijn zitten. Mijn dokter weet het ook niet meer wat ze nog kan doen .

    Ik gebruik katoenen ondergoed, katoenen maandverband, was niet met zeep, let op mijn eten, kan geen soa zijn want dat is ook al 3 keer op getest geweest.

    Reageer
    #10

    Hoi Me,

    Hoe is dat bij jou afgelopen? Ik heb dezelfde soort klachten, en bij mij kunnen ze ook maar niks vinden.

    Maar ik vermoed zelf een ontsteking van het kleine bekken.

    Reageer
    #11

    Brandend gevoel,zelfs s'nacts.Zou ls zijn zei de dokter.maar ik betwijfel dat.Zou het van stress kunnen zijn? Graag hulp.

    Reageer
    #12

    Ik neem aan dat je met ls lichen sclerosis bedoeld. als de huisarts ernaar heeft gekeken, zal dat ook zo zijn. Dat is voor een arts wel herkenbaar

    Reageer
    #13

    Ik heb al tijden een brandend gevoel in vagina en gevoelig voor blaasontsteking. Talloze onderzoeken verder bij oa uroloog blijkt nu dat ik een overspannen bekkenbodem heb. En dat geeft echt waar!!!! dit soort klachten! Ik kon het nauwelijks geloven en je bent je er ook niet van bewust. Het kan op elke leeftijd voorkomen. De gynaecoloog heeft dit geconstateerd en me doorverwezen naar bekkenbodemtherapie.

    Reageer
    #14

    Ik heb ook een branderig gevoel bij de ingang van de vagina ik heb thuis hoge verwarming aan ik ben bijna nooit buiten maar dan weet ik nog niet wat het is het kan een blaasonsteking zijn schimmelinfectie maar zou het ook een soa zijn of zwangerschap kunnen zijn ? Ik heb nooit letterlijk gevrijt alleen naakt tegenelkaar aan gevingerd etc, zou je daar ook een soa van kunnen krijgen of irritatie of?

    Reageer
    #15

    Een soa is niet erg waarschijnlijk. Ga naar de huisarts met de klachten

    Reageer
Reageer op: Branderig gevoel maar verder geen klachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief