vaginale schimmel? denk ik

Online ZorgZus
  • #1

    hoi, ik ben 15 jaar.
    ik heb een vraagje ik heb veel witte afscheiding en jeuk aan mijn vaginale gedeelte t is ook een beetje opgezet maar in mijn schaamlippen lijk alsof t echt schimmel is,
    ik wil ansoluuut niet naar de huisarts, heeft imand huishoudelijke tips ??

    Reageer
    #2

    Hoi!

    Veel vrouwen krijgen last van schimmelinfecties, ik geloof dat 1 of zelfs 2 derde van alle vrouwen er in haar leven mee te maken krijgt.
    Het is vrij normaal. Het ligt een beetje aan wat je huisdokter zegt. Meestal kan hij aan symptomen al horen dat het een schimmel zal zijn. Huisartsen weten meestal ook wel dat het bij ons, jonge mensen dus, gevoelig ligt. Vaak krijg je dan vanzelf wel bruisballen (klinkt idioot, werkt perfect) of een cortisonzalfje, zonder dat ze hoeven te kijken.
    Pleeg een belletje zou ik zeggen. Als je toch langs moet komen ga dan gewoon, want het gaat niet vanzelf over en ik ken het, het blijft vreselijk jeuken dat dat is niet fijn. Succes.

    Reageer
    #4

    Het klinkt misschien raar, maar doop een tampon in de yoghurt (gewone witte volle yoghurt naturel) en breng dan de tampon in in de vagina. Het verkoelt en stilt de jeuk. Het is wel een beetje een geklieder, maar echt, het helpt.

    Reageer
    #6

    Anders probeer je canesten, eitje (ovule) en zalf. Dat kun je gewoon ("over the counter") bij de drogist kopen, heb je geen recept voor nodig bij de apotheek.

    Reageer
Reageer op: vaginale schimmel? denk ik


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief