zwelling voorkant ingang vagina en bultjes

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik voel me niet zo prettig omdat ik sinds 2 weken een soort zwelling bij de ingang van mijn vagina heb. De zwelling begint net zeg maar op de rand van de ingang van de vagina en gaat naar binnen toe, tot ongeveer een cm. Op deze zwelling zitten allemaal bultjes/ ruwe huid, sommige bultjes zijn groter dan andere, het doet verder geen pijn.

    Er is alleen sprake van een licht jeukerig gevoel. Het lijkt een beetje de binnenkant van de vagina, die heeft ook een beetje bultjes. Dit voelt alleen iets anders aan. Daarnaast heb ik het gevoel dat het gebied heel vochtig is, dat er een soort slijm opzit.

    De zwelling wordt niet minder, ik had er vorige week ook een jeukerig/ branderig gevoel bij, dit is sterk verminderd.

    Heeft iemand anders hier ook nog ervaring mee?

    Graag een antwoord!

    Groetjes

    Reageer
    #2

    Hallo, kan het een SOA zijn?

    Reageer
    #3

    Ik weet het niet. Ik heb wel een vriend en we gaan al een geruime tijd samen, dan moet het nu pas tot uiting komen. Ik denk dat ik sowieso de huisarts even bel. Die is alleen heel slecht te bereiken.

    Reageer
    #4

    Hallo, heb je naast jeuk ook branderig gevoel en afwijkende afscheiding, ruikt het anders? Dan kan het best een candida infectie zijn. Een vervelende schimmelinfectie. Hier kan de huisarts heel makkelijk een kuurtje voorschrijven en dan ben je er zo weer van af. Dit is overigens geen SOA.

    Groetjes

    Reageer
    #5

    Wat is Candida?

    In de vagina leven bacteriën en schimmels. Dat is heel normaal. Tussen de verschillende soorten bacteriën en schimmels bestaat een natuurlijk evenwicht. Soms raakt dit evenwicht verstoord. Bepaalde schimmels kunnen dan gaan overheersen. Er ontstaat een schimmelinfectie, ook wel een candida-infectie genoemd.
    Wat zijn de verschijnselen?

    U kunt last krijgen van jeuk en witte, soms wat brokkelige niet-ruikende vaginale afscheiding. Het slijmvlies van de vagina kan rood, gezwollen en pijnlijk zijn. Plassen of vrijen kan hierdoor pijn doen of een branderig gevoel veroorzaken.

    Lees verder/Bron:
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBU2b.htm

    Reageer
    #6

    Ik heb wel last van afscheiding, maar niet dat ik als heel abnormaal bestempel. Zoals ik zei, het voelt allemaal heel slijmerig, dat is eigenlijk constant, maar het is niet zo dat mijn onderbroek nat is van de afscheiding. Het ruikt ook wel een beetje anders

    Reageer
    #7

    Ik heb de huisarts gebeld en kan een creme ophalen, ik hoefde niet eens langs te komen. Ik ga dat meteen gebruiken en hoop dan dat het snel beter gaat.

    Bedankt voor jullie reacties!

    Reageer
    #8

    Hai Mij, vermoedt hij ook dat het Candida is? Laat je weten wat voor crème je hebt gekregen? Ik ken wel Daktarin (ook als vaginale 'eitjes' in te brengen) en Fungizone...

    Groetjes Lola

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Houd even in de gaten of je vriendje nergens last van heeft (of gaat krijgen). Anders kan hij zich het best ook even behandelen.

    Emmeke

    Reageer
    #10

    Ik heb Canestine Gyno 3 gekregen. Op dit moment heb ik er nog geen verlichting van, het is zelfs branderig/ pijnlijk als ik het er op doe. Op dit moment voel ik nog lichte pijnlijke steken.

    Reageer
    #11

    Ik weet niet of mijn vriend er last van heeft. Ik lees dat het heel veel klachten kan geven, die je ook gauw ergens anders aan toe schrijft.

    Reageer
    #12

    Als de crème na een of een paar dagen niet helpt, ga dan terug naar je huisarts.

    Groetjes

    Reageer
    #13

    De creme helpt wel, het is al behoorlijk vermindert, ook de zwelling. Heb wel een nieuwe kuur gevraagd, omdat het nog niet helemaal over is. Daarnaast heb ik er ook nog vrolijk een blaasontsteking bij gekregen. Ben wel een kneusje in de vakantie zo.

    Reageer
    #14

    Hoi, ojee blaasontsteking. Als je daar een antibioticakuur voor krijgt, houd er dan rekening mee dat je weer een schimmelinfectie oploopt. Antibiotica doodt namelijk ook de goede bacteriën. Voorlopig dus echt blijven doorsmeren! Tijdens een antibioticakuur kun je maar beter uit de zon blijven, is mij ooit verteld. Je huid kan door de antibiotica gevoeliger worden waardoor het UV licht meer kans op verbranding/blaasjes heeft.

    Beterschap en toch een fijne vakantie gewenst.

    Reageer
    #15

    Inderdaad, ik had al bedacht dat dit er dan weer mooi bij opkomt. Denk dat ik er dan wel langere tijd aan vastzit. Maar als ik nog een kuur moet hebben, dan moet ik eerst bij de huisarts langskomen.

    Reageer
Reageer op: zwelling voorkant ingang vagina en bultjes


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief