Vaginale afscheiding – altijd gelig en lijkt op snot

Online ZorgZus
  • #1

    Hoi ik ben 15 jaar en heb altijd heel veel afscheiding, ik weet niet of het normaal is. Altijd als ik naar de wc ga dan heb ik afscheiding ALTIJD, en dan is het gelig en lijkt op snot. Ook als ik heb geplast dan heb ik vaak een draadje hangen en dat ziet er uit als snot, het klinkt heel raar maar ik weet het niet anders te beschrijven. Als ik het dan in mijn onderbroek laat opdrogen dan word het uiteindelijk wittig. Ik weet niet of deze afscheiding normaal is?!!

    Reageer
    #2

    Zolang je afscheiding wit is en niet stinkt is er niets aan de hand. Ik heb dit ook al mn hele leven (28 jr). In de pubertijd was het idd wat meer, soms elke dag, ook die draadjes die je beschrijft. Nu is het enkel in de week vóór mn eisprong. Ik draag gewoon elke dag een inlegkruisje en maak me er niet druk om. Ik heb trouwens ook nog nooit een schimmelinfectie of iets dergelijks gehad dus daar heeft het iig niets mee te maken!

    Reageer
    #3

    Een andere term voor vaginale afscheiding is 'witte vloed'. Vaginale afscheiding is een natuurlijk verschijnsel. De wand van de vagina en de baarmoederhals maken vocht en slijm en zo nu en dan komt daar wat van naar buiten. Normale afscheiding is vloeibaar, doorzichtig en witachtig. Als het opdroogt, wordt het een beetje geel. Gewoonlijk ruikt het wat zuur; het kan ook zonder geur zijn.

    Soms heeft een vrouw klachten over haar afscheiding. Er kan meer afscheiding zijn dan normaal. Of de afscheiding is brokkelig. De kleur kan afwijkend zijn: groengeel of sneeuwwit. Het kan ook een beetje bloederig zijn. De geur kan ongewoon of zelfs vies zijn. Afscheiding kan jeuk, irritatie of een branderig gevoel in en rond de vagina veroorzaken. Plassen en vrijen doen dan soms pijn.

    Lees verder/Bron:
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenfolders/NHGPatientenfolder/PF15.htm

    Reageer
    #4

    Bedankt voor julle reacties. Ik hoef me hier dus geen zorgen over te maken begrijp ik.

    Reageer
    #6

    Heee! Ik ben ook 15, en heb ook precies wat jij zegt! Haha, we zijn gelukkig niet de enigste! 😉 X

    Reageer
    #7

    Het kan een candida infectie zijn...

    Reageer
    #8

    Tampon in witte yoghurt dopen en vaginaal inbrengen. Beetje geklieder, maar het helpt wel om de zuurtegraad van de vagina in balans te brengen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Vaginale afscheiding – altijd gelig en lijkt op snot


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief