Is er sprake van een vaginale schimmelinfectie?

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo. Normaal gesproken heb ik geen last van jeuk of pijn bij mijn vagina, maar het is wel altijd rood rond mijn schaamlippen en vagina.
    Ik scheer mijn vagina helemaal normaal gesproken, maar zodra ik dat 2 dagen niet heb gedaan en er dus stoppeltjes zijn ontstaan krijg ik ineens wél last van jeuk, waardoor ik er soms aan krab en dan ontstaat er een brandend gevoel. Ook heb ik dan meer afscheiding dan normaal. Mijn vagina is dan ook roder dan normaal en er komen soms kleine bultjes.
    Ik denk zelf dat dit door irritatie van de haartjes komt maar ik vraag me af of dat wel echt zo is, want dit zijn ook de symptomen van een vaginale schimmelinfectie, alleen ik heb er dus alleen last van als ik 2 dagen niet heb geschoren. Ik heb hier al best lang last van, een jaar sowieso, ik slik ook al een jaar de pil. Ik ben 15 jaar oud.
    Alvast bedankt

    Reageer
    #2

    Hallo,
    Ik zou toch maar eens een kuurtje halen tegen candida. En scheren, wel met de haarrichting mee. Dat verkleint de kans op irritaties.

    Groetjes

    Reageer
    #3

    Kan het kwaad als je gewoon die pilletjes slikt van de reclame tegen vaginale schimmelinfecties als je het niet hebt? (Ik weet niet hoe ze heten..) Want dan ga ik liever eerst naar de huisarts.

    Reageer
    #4

    Hoi, geen idee welke pilletjes je bedoelt, maar ik zou niet zomaar zelf wat gaan slikken omdat een of andere reclame zegt dat het helpt. Je zou ook eerst naar de apotheek kunnen gaan en vragen naar Lactacyd Intiem Douche. Misschien helpt dat jou wel om je zuurtegraad in je vagina weer op peil te krijgen.

    Groetjes Lola

    Reageer
    #5

    Hai, weet je wat ook helpt tegen de jeuk (klinkt raar) maar een tampon in gewone yoghurt (je weet wel, de zure zonder suiker) dopen en dat in je vagina aanbrengen. Dat verkoelt en gaat de jeuk tegen. Maar best is even naar je HA te gaan. Laat je weten hoe het met je gaat?

    Groetjes

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    hoelang duurt een schimmelinfectie eigenlijk?

    Reageer
    #10

    Kan het kunnen zijn, dat je na het scheren van je vagina overgevoelig bent en van de onderkleding die je draagt ? Katoenen materiaal is het beste. Suc6 ermee.

    Reageer
    #11

    Als je niets aan een vaginale schimmelinfectie doet, kan het wel eens heel lang duren. Weken, maanden...

    Reageer
    #12

    Ik had ook een vaginale schimmelinfectie en ik heb toen de Vaginor Plus gakocht, de eerste 2 dagen prikte het wel een beetje maar de 3e dag was het helemaal weg!Deze vaginale zetpillen zijn gemaakt van Tea Tree olie en dus helemaal natuurlijk. Het is te koop bij gynaecologe Barbara Havenith van Vrouwenpoli Boxmeer en via a HEALTHY body.

    Reageer
    #13

    In sommige gevallen is een Candida schimmelinfectie zeer hardnekkig en steekt steeds opnieuw de kop op. Het kan heel vervelend en hardnekkig zijn en vaak terugkomen. Een Candida infectie is een veel voorkomend en onderschat probleem dat verantwoordelijk kan zijn voor maanden tot zelfs jaren van chronische klachten. Bovendien is besmetting van anderen ook nog mogelijk.
    Het is aan te raden een schimmelinfectie te behandelen.

    Reageer
    #14

    Ik heb maanden last gehad van schimmelinfecties. Een disbalans volgens de huisarts. Zou vanzelf goed kunnen komen maar deed het niet. Twee kuren gekregen van 3 canules. En uiteindelijk een pil die ik moest slikken. Hielp allemaal niets, binnen een week had ik het weer. Ik ben zelf aan het dokteren geslagen en dit is wat mij uiteindelijk geholpen heeft: spoelen met lauw warm water met daarin een theelepeltje basisch badzout. Ik had het merk Alka bad. Ik heb dit 's ochtends en 's avonds gedaan en na 3 dagen was ik het kwijt. Ik had een vagina douche van het merk Multi-gyn die prima voldoet. De douche vullen met lauw water en een theelepeltje basisch zout - spoelen, bijvullen met water, spoelen, bijvullen met water en nogmaals spoelen. Ik gebruik dit recept nog steeds na het hebben van sex. Zo houd ik de zuurgraad op peil. Ik hoop dat het nooit meer terug komt want ik heb er lang last van gehad. En ik hoop dat ik hiermee andere help want het is heel vervelend om te hebben!

    Reageer
Reageer op: Is er sprake van een vaginale schimmelinfectie?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief