Cyste op eierstok blijft terug komen icm kinderwens

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo allemaal,

    Vorig jaar november kreeg ik 's ochtends ineens erge last van buikkrampen, dacht zelf dat het wellicht blindedarmontsteking was.

    Na een bezoek aan de huisarts direct door naar het ziekenhuis waar bleek dat ik cyste had aan mijn linker eierstok van 10 cm doorsnee.
    Dezelfde middag geopereerd, er bleek vocht in te zitten dat de gyn eruit had 'gezogen'.

    In januari van dit jaar op controle, daar bleek dat de cyste er nog zat maar slechts 4 cm doorsnee was. In april weer terug voor controle, toen bleek dat hij weer gegroeid was, nu ongeveer zo'n 7 cm.
    In die tijd ook besloten om proberen zwanger te raken. Volgens de gyn absoluut niet handig want ze wilde mij toch wel opereren.

    Heb toen aangegeven dat ik wilde dat mijn eierstok gespaard bleef en doorverwezen naar een ander ziekenhuis waar ze daar op gespecialiseerd waren.

    In mei geopereerd en heel de cyste verwijderd (zeiden ze).

    Vanmorgen weer terug voor controle, mijn menstruatie zou vorige week moeten zijn maar die is tot nog toe uitgebleven dus ik hoopte zwanger te zijn.

    Test gaf vanmorgen negatief aan. En wat blijkt, weer een cyste, 3,2 cm doorsnee. Volgens de gyn (ook geopereerd in mei door hem) kan het te maken hebben met de eisprong die nog niet of net wel geweest is. Over 3 weken terug om te kijken of de cyste gegroeid is of niet.

    Ik begin nu ten einde raad te worden. Wat als ze niet alles hebben verwijderd en het blijft weer groeien.

    Wil me het liefst niet voor een derde keer laten opereren en zeker niet mijn eierstok laten verwijderen, ik ben pas 25 en wil graag zwanger worden.

    Weet ook niet of het uberhaupt verstandig is om het te blijven proberen. De gyn zegt van wel omdat de cyste zo klein is maar ik denk steeds, wat als het weer gaat groeien.

    Ik hoop op reacties van anderen in soortgelijke situatie.

    Reageer
Reageer op: Cyste op eierstok blijft terug komen icm kinderwens


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief