Geïrriteerde/ontstoken vagina zonder oorzaak?!

Online ZorgZus
  • #1

    Hoi, ik ben een vrouw van 19 jaar en ben sinds 3 jaar seksueel actief. Ik heb sinds 3 maanden een nieuwe vriend. Sinds een maand of 2,5 heb ik last van een branderig gevoel en jeuk rond mijn vagina. Verder zijn mijn binnenste schaamlippen en vaginaopening rood en soms een beetje gezwollen. In eerste instantie dacht ik aan een schimmelinfectie (aangezien ik die 2x eerder in mijn leven heb gehad), maar nadat de medicijnen niet werkten ben ik de dokter op gaan zoeken.
    Na veel tests naar soa's, bacteriële vaginose, schimmelinfecties etc etc, kan er niks gevonden worden.

    Ik heb in de afgelopen 2,5 maand een periode van een week gehad zonder klachten, in die week heb ik weer seks gehad met mijn vriend, en na een dag of 2 kwamen de klachten weer terug (maar dus niet direct na de seks, veel langer daarna).

    Verder zorg ik voor goede hygiëne, katoenen ondergoed, veeg ik van voor naar achter, was ik niet met zeep, gebruik geen sprays etc. Ik heb geen nieuw wasmiddel en ook geen andere 'nieuwe' factoren. Ik kan ook niet allergisch zijn voor condooms want die gebruiken we over het algemeen niet.

    Ook liggen de symptomen niet aan psychische problemen, ik heb geen moeite met opgewonden te worden, ik word ook gewoon nat en kan prima genieten van seks. De seks gaat dan ook prima, behalve op momenten dat de vagina dus zo rood is, brandt, jeukt en steekt. Dan hebben we geen seks omdat dat gewoon niet mogelijk is. Mocht het pijn doen, dan stoppen we direct.

    Ik heb in het verleden nog nooit zoiets gehad (afgezien van 2 schimmelinfecties in 3 jaar) en ik ben helemaal ten einde raad. Waar komt dit door, en beter nog, hoe kom ik hier van af?? De symptomen zijn soms zo erg dat ik gewoon geen zin heb op te fietsen, te zitten, dat ik niet kan slapen van de pijn en de jeuk.
    De dokter heeft me een verdovende zalf gegeven, en zodra ik die er op smeer lig ik gewoon te huilen in mijn bed, omdat het zo vreselijk brand. Gelukkig ben ik daarna weer 2 uur zonder klachten doordat het geheel verdoofd is, maar dit gaat gewoon niet langer zo.
    Wie kan me helpen, waar heb ik last van?

    Reageer
    #2

    Hai, even een vraagje. Jouw vriendje heeft nergens last van, alleen jij?

    Reageer
    #3

    Ja, dat klopt, mijn vriend heeft nergens last van..

    Reageer
    #4

    Als ik het zo lees dan denk ik dat het toch een soa is.. Er zijn veel mensen die rond lopen met een soa terwijl ze er geen last van hebben, dus misschien heeft je vriend wel een soa. Maar verder weet ik het ook niet ;( Ieder geval nog veel suc6 x

    Reageer
    #5

    Ik heb me overal al op getest, en ik heb geen soa.

    Reageer
    #6

    Hallo,
    Ik zou dan de komende tijd wel condooms gaan gebruiken en kijken of de klachten verdwijnen.

    Groetjes Sam

    Reageer
    #7

    Met condooms blijven de klachten gelijk..

    Reageer
    #8

    Is er dan niemand die mij kan helpen? Ik begin zó wanhopig te worden..

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Weet je al wat het is? Ik heb het ook!

    Reageer
    #10

    Ik weet dat yoghurt (klint raar maar waar) tegen de pijn en jeuk helpt. Doop een tampon in gewone yoghurt en duw die in je vagina. Het verhelpt niet de kwaal, maar verlicht wel...

    Groetjes

    Reageer
    #11

    Thanks voor de tip, ik zal het proberen.. Weet nog steeds niet wat het is, al heb ik nu een week met wat mildere klachten, wat wel erg prettig is!

    Reageer
    #12

    Inmiddels ondanks al ene maand geen seks gehad te hebben geen verbetering.. Menstruatie wel gehad en is normaal, maar in al die tijd niet de normale witte/glazige afscheiding gehad die ik 'vroeger' altijd had.. Doorverwijzing naar de gyneacoloog/vulvapoli laat lang op zich wachten..

    Reageer
    #13

    Vervelend he!
    Wanneer heb je een afspraak?
    Bij mij is er een biopt gedaan, leek op eczeem
    Zeiden ze maar moet de rest van de testen nog afwachten. Eerder waren deze negatief. Ik heb ook van alles geprobeerd. Niets hielp. Al die zalfjes lijken uiteindelijk juist te verergeren.

    Reageer
    #14

    En?

    Reageer
    #15

    hoi
    ik loop al 3 maanden rond met een branderig gevoel in de schaamstreek. Wordt er gestoord van. Geen schimmelinfectie, geen blaasontstekingen, maar wat het wel is dat weten ze niet.
    Heb al blaasspeolingen gehbad, maar daar ook geen baat bij. Zou het liefste af en toe in een ijskoud bad gaan zitten, of bestaat er een goed zalfje voor. Is volgens mij allleen van buitne

    Reageer
Reageer op: Geïrriteerde/ontstoken vagina zonder oorzaak?!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief