Al jaren heftige pijn. Weet iemand wat het is?

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo dames,

    Al jaren zit ik met een pijnlijk probleem. Ik ben verschillende keren naar de gynaecoloog geweest, zonder resultaat. Ik ben ten einde raad.

    Eens in de twee weken krijg ik het. Twee keer per maand dus.
    Het begint met erge jeuk op een bepaalde plek bij mijn vagina. De laatste tijd bij de opening van de vagina. Ik probeer er niet aan te zitten, maar in mijn slaap zit ik er toch aan.
    Vervolgens voel ik dan een klein onderhuids bultje / verdikking.

    Na een dag of 2 lijkt het net dat de bult opensplijt. Het begint dan vreselijk te branden. Het enige wat te zien is, is beetje roodheid. Het is zelfs zo erg dat ik bijna niet kan zitten of verzitten en dat naar de wc gaan een hel is.

    Na een dag of 4 wordt de felle pijn minder en zo onverwachts hij kwam, zo verdwijnt het ook weer zomaar.

    Na 2 weken begint dit weer opnieuw.

    Ik ben nu 21 jaar en heb dit al zolang ik me kan herinneren. Volgens mij vanaf mijn 16e.
    In al die jaren is de pijn en de heftigheid toegenomen. Laatst ging het zelfs bloeden toen ik zachtjes met wcpapier er langs ging.
    En ik krijg het nu ook bij mijn anus.
    Vroeger had ik het ook binnen mijn schaamlippen, maar het is nu voornamelijk bij de rand van de ingang van mijn vagina.

    Niemand weet wat het is. Het ziekenhuis doet niet haar best. Dus eigenlijk kan ik nergens terecht. Ik ben ten einde raad en probeer nu zelf maar uit te zoeken wat het kan zijn.
    Maar ik hoop dat ik een beetje hulp kan krijgen van iemand die dit herkent of iets.

    En nog even voor de duidelijkheid. Ik ben overal op getest wat soa's betreft, maar ik heb helemaal niks. Ook draag ik katoenen ondergoed.Ik heb me een tijd niet geschoren, maar toen kreeg ik het ook nog. Ik heb een tijd alleen rokjes gedragen, maar ook dit hielp niet. Ik heb alles geprobeerd. En nu weet ik het echt niet meer.

    Weet iemand wat dit kan zijn? Ik hoop dat een van jullie mij meer kan vertellen. Alvast bedankt!!

    groetjes,

    Anne Marie

    Reageer
    #2

    Kan alsjeblieft iemand reageren?

    groetjes

    Reageer
    #3

    Ga a.u.b. zo snel mogelijk naar een dermatoloog , laat je door verwijzen door je eigen dokter en zeg dat je gek wordt van pijn/jeuk.
    je hebt misschien wel lichen sclerosus . De dermatoloog ziet dat onmiddellijk en anders neemt hij /zij wel een testje af. Ook als het iets anders is , zien ze het heus wel hoor. Mocht het net weer een paar dagen weg zijn dan laten ze je heus wel terug komen op de dag dat het weer duidelijk zichtbaar is. Als je je er gemakkelijker bij voelt: vraag bij je huis arts naar een vrouwelijk dermatoloog of gynaecoloog. Deze heeft het zelfde lichaam als jij en dat praat wat makkelijker vind ik zelf. Volhouden hoor. als ze het niet weten ga je gewoon naar een academisch ziekenhuis bij jou in de buurt. duiken ze daar maar in de boeken. deze klacht is te erg om nog jaren mee door te lopen.
    Ik wens je heel veel sterkte en een snelle beterschap.

    Reageer
    #4

    Ben natuurlijk geen expert in dit gebied, maar ik zou zeker een 2nd opinion aanvragen.

    Succes,

    Reageer
    #5

    Ik ben ook geen expert, maar zou naar een acupuncturist gaan.

    Succes

    Reageer
    #6

    Heey Anne,

    Dan kan ik je bij deze zegge dat er egt iemand is die jou precies begrijpt, dat wat jij beschreef komt me te bekent voor, en ik heb het zelfs ook 2 x(!!!!) per maand, voornamelijk meestal een week voor en een week na mijn ongesteldheid. Ik heb ook alle adviesen van me dokters gevolgd en niks, maar dan ook echt niks heeft me geholpen, ik heb verschillende testen laten doen en nog niks hebbe ze kunnen vinden. En net als jou, proberen zij daar ook niet gek veel aan te doen. Ik moet zelfs fietse naar school, maar daar ben ik maar sowieso mee gestopt, vanwege dat het een echte marteling is.
    Ik weet ook echt niet meer wat ik er aan moet doen, maar bij mij begon t op me 17de, en ik ben nou net 19 geworde, dus ik zit nu al 2 jaar met deze groooote probleem. Bij mij wordt het ook steeds erger.
    Meestal waneer het weer weg is, dan dacht ik in het begin dat ik er van af was, maar dan kwam het weer erger of zelfs erger ineens terug.
    Ik heb zelfs dagen dat ik niks kan doen en alleen maar een zithouding probeer te vinden waardoor ik het t minst voel.
    Maar ik heb ook alle zalfjes volgens mij gehad die je maar kunt krijgen bij de apotheek ๐Ÿ˜›

    Groetjes,

    Lisa

    Reageer
Reageer op: Al jaren heftige pijn. Weet iemand wat het is?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief