Endometriose?

Online ZorgZus
  • #1

    Hi allemaal,

    Ik heb even een vraagje waar ik erg mee zit. Woensdag ga ik naar de huisarts, voor de zoveelste keer. Ik ben 18 jaar. Begin maart ben ik gestopt met de pil, Microgynon 30. Die slikte ik i.v.m. veel buik/rugklachten tijdens mijn menstruatie. Ik heb nadat ik ben gestopt met de pil 6/7 menstruaties gehad, redelijk regelmatig. Eén keer kwam het 10 dagen te laat. De keren daarna (2) heb ik steeds minder bloed verloren. Ik heb op 3 sept. mijn laatste menstruatie gehad en die was heel kort. Ik verloor toen heel weinig bloed en het deed zeer als ik een tampon in had. Ik heb sinds die menstruatie een heel vervelend gevoel, het doet pijn. De huisarts heeft twee weken geleden inwendig onderzoek bij me verricht, en toen ze mijn baarmoedermond aanraakte en mijn baarmoeder 'rondzwendelde' zoals ze zei, deed dat heel erg pijn. Ik kan moeilijk naar de wc, poepen gaat niet makkelijk, al is mijn ontlasting normaal. Ik heb voortdurend het gevoel mijn baarmoeder mijn darm blokkeert en alsof daar een ontsteking ofzoiets aan het woeden is, al zegt de huisarts dat ik gewoon een zware menstruatie ga krijgen.
    Woensdag ga ik dus weer naar de dokter, want ik moest 1 oktober weer ongesteld worden, maar dat ben ik nog niet. De week vóór 1 oktober heb ik wel wat oud bloed verloren.
    Mijn vraag is: hoe groot is de kans dat ik endometriose heb? Kan het zijn dat mijn baarmoeder gewoon van slag is omdat mijn hormoonbalans weer normaal moet worden na het stoppen met de pil? Met andere woorden: moet ik me zorgen maken dat ik endometriose heb? Ik maak me al zo'n zorgen en wil hier echt van af. 25 oktober moet ik naar het ziekenhuis i.v.m. mijn keelamandelen, die gaan eruit, en ik wil zo graag van mijn probleem af voor die tijd..
    HELP.

    Bedankt alvast.

    Reageer
    #2

    Ik heb sinds een half jaar soortgelijke klachten. Pijnlijke menstruaties ook. Ik loop momenteel bij een gynaecoloog. De reden dat ik daar terecht ben gekomen is dat ik pijn heb tijdens een ontlasting. Dit is alleen tijdens de eerste dagen van mijn menstruatie. Op basis van deze klacht gaat mijn gynaecoloog uit van endometriose. Het inwendig onderzoek was ook erg pijnlijk. Ook ik heb het idee dat er iets tegen mijn darmen drukt. Alleen ik heb wel last van een veranderde stoelgang (symtomen van een prikkelbare darm) Nu moet ik als medicijn de pil gaan slikken zonder stopweek en over 3 maanden weer terug op controle.

    Reageer
    #3

    Hiya, bedankt voor de reactie! Bij mij is het zo dat de afgelopen menstruaties helemaal niet zo pijnlijk waren, ik had amper buikkrampen. Ook het bloedverlies was miniem. Tijdens de ontlasting heb ik ook niet echt pijn ofzo, alleen maar een enorm gevoel van druk. Als er lucht door m'n endeldarm gaat en langs mijn baarmoeder, doet dat wel zeer. En de hele dag door heb ik een soort prikkend gevoel in m'n darm/baarmoeder/in ieder geval waar die 2 tegen elkaar zitten 😛 Ook ik heb een prikkelbare darm, erg irritant is dat, al heb ik niet hele ernstige klachten, eigenlijk alleen vaak pijn in m'n dikke darm en soms wat verstopping. Ik ga in ieder geval een verwijzing voor een gynaecoloog vragen, want ik ben er toch niet zo gerust op... Succes jij! Hoop dat de pil gaat helpen! 🙂

    Reageer
    #4

    Hi,

    Je kan in principe wel voor jezelf uitsluiten dat je endometriose hebt, aangezien dat pas kan na zo ongeveer je vijfentwintigste levensjaar. Eerder ontwikkeld deze aandoening zich eigenlijk niet.
    Maar je moet het altijd voorleggen aan je arts. Nooit verkeerd om je gedachten uit te spreken.

    Succes

    Reageer
    #5

    @ anoniem: dat is onzin, ik ben 19. Bij mij is op mijn 18e endometriose ontdekt en de arts zei dat ik daar waarschijnlijk al vanaf mijn 16e last van had. het komt weinig voor maar het is dus niet onmogelijk.

    Reageer
    #6

    Ik was 14.. leuk hè die selfmade dokters hier?

    Reageer
Reageer op: Endometriose?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief