Bloedverlies en irritatie door tampon

Online ZorgZus
  • #1

    Contactbloeding heb ik ook wel eens na de sex gehad, nog niet zo lang geleden. Had het daarvoor nooit. Ben 30 jaar en nog nooit kinderen gehad.
    Nu heb ik ook lichte bloedingen bij het uithalen van mijn tampon. Herkent iemand dit?
    De eerste paar dagen gaat het nog prima, maar dan de derde dag doet het erg zeer, voel ik de tampon de hele tijd zitten, gaat uithalen stroef en levert 'vers' rood bloed op.
    Pas naar de huisarts voor een uitstrijkje geweest en toen ging het ook een beetje bloeden. Huisarts zei wel dat het er goed / rustig uit zag en de resultaten waren ook goed. Verder geen SOA oid. Ik was even gerustgesteld. Misschien gaat het vanzelf over.
    Nu ik weer ongesteld ben is het precies hetzelfde verhaal. Na een paar dagen erg pijnlijk om tampons in te brengen / uit te halen en geeft lichte bloeding. Herkent iemand dit en heeft iemand een idee wat dit is en wat ik hier tegen zou kunnen doen? Misschien te droog oid? Ik vind maandverband dragen verschrikkelijk btw.

    Reageer
    #2

    Ik heb dat probleem soort van ook. Ik ben nu een tijdje ongesteld, maar het is bijna afgelopen. Toen ik me tampon ging gebruiken deed het pijn en het was moelijk om in te brengen. Toen deed ik een maandverband in en nu komt er ook "vers" bloed uit. Dus nu denk ik dat me vagina een wondje heeft of een beetje gescheurd is, want eerst bloede ik minder voordat ik de tampon in ging brengen. Dus ik denk dat het te "droog" was toen ik het in deed.Als ik jouw was dan zou ik een tijdje geen tampon meer gebruiken en dan kijken of het nog bloed.

    Reageer
    #3

    Ik heb dit zelf ook gehad. soms is de vagina wand heel gevoelig voor tampons. dan krijg je bij het in- en uitbrengen kleine schaafwondjes. die zijn na een 3 dagen weer dicht maar je moet het daarom wel goed achoonhouden. met water geen zeep. ik heb door dit gedoe met de schaafwondjes een maand lang geen sexueel contact gehad of tampons gebruikt. (ik gebruik ze nu helemaal niet meer) en hierdoor is mijn probleem eigenlijk opgelost. ik had soms ook pijn tijdens het vrijen maar door deze maand te wachten is dat nu ook niet meer het geval. kortom. geef het de tijd te genezen, maak het schoon en gebruik (in geval van) geen tampons meer.

    Reageer
Reageer op: Bloedverlies en irritatie door tampon


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief