branderige/jeukende bultjes rond vagina. Geen soa, wat dan wel??

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik ben ten einde raad. Er is iets waar ik al zo lang last van heb. Misschien al wel een jaar als het niet langer is. Geen arts die mij kan vertellen wat het is. Dat is de reden dat ik het hier post. Misschien herkent iemand dit en kan degene mij hiermee helpen. Zouden jullie dit alsjeblieft willen lezen?

    Waar ik last van heb zijn bultjes rond mijn vagina, schaamlippen tot mijn anus. Niet constant, maar eens in de 2 weken komt er 1, soms 2 opzetten.

    Ik zal uitleggen hoe het gaat:
    1) ik krijg jeuk op een bepaalde plek, maar er is nog niks te zien of te voelen
    2) er ontstaat een kleine verdikking van een paar millimeter (geen blaasje ofzoiets)
    3) het gaat ontzettend jeuken en wordt dikker. Echt een bultje is er dan te zien
    4) na een dag of 2, zonder er aangezeten te hebben (met moeite), gaat dit bultje in plaats van jeuken enormmmmmm branden en pijn doen. Ik word gek van de pijn. En dit wordt nog eens extra erg bij het plassen. Kan echt wel schreeuwen van de pijn.
    5) Na een paar dagen verdijnt het bultje weer
    6) Na 2 weken komt er weer 1 op een andere plek terug.

    Ik heb van alles geprobeerd. Niet meer scheren, ander ondergoed, rokken ipv strakke broeken. Je kunt het zo gek niet bedenken.

    Wel heb ik candida gehad. Moest op streng dieet. Maar aangezien ik een soatest heb gedaan 2 weken terug en hieruit bleek dat ik GEEN soa en ook GEEN candida heb, is dit ook niet de oorzaak. Want sinds vanmiddag komt er weer een bultje opzetten.

    Ik hoop heel erg dat iemand dit herkent en mij kan vertellen wat het is. Ik heb er zoveel last van! Het is verschrikkelijk.

    Alvast bedankt !
    groetjes

    Reageer
    #2

    hoi

    ik heb het ook gehad en ontdekte dat ik allerghisch was voor maandeverband/tampons. Ik denk dat jij dat ook bent. Nu draag ik katoenen lapjes van flanel op mijn maandverband en dat werkt prima.
    Probeer maar eens.

    succes

    petri

    Reageer
    #3

    Bekende klacht die verdween na het nemen van een 'ph-neutraal' wasmiddel en ik denk dat vooral de wasverzachter de boosdoener is geweest. Daarna nog een keer terug gekomen, maar dat had te maken met een inmiddels ex-partner die er andere bio-culturen op na-hield. Begin eerst maar door je wasverzachter te vervangen door azijn, wordt alles ook zacht van en is met geurtje te verkrijgen.
    Succes!

    Reageer
    #4

    Ik zal je vertellen, ik heb precies hetzelfde!
    ik dacht eerst een soa ofzo, maak mezelf helemaal bang.
    en ik heb het alleen als ik ongesteld ben geweest, misschien wel door de maandverbandjes ofzo?

    xx

    Reageer
    #5

    ik heb het ook, en ik ben net voor het eerst ongesteld geworden, en draag bijna elke dag maandverband...

    ik dacht dat ik een ziekte ofzo had, maar gelukkig niet

    Reageer
    #6

    hoi ik heb het ook nen nog niet ongesteld dus zou ook
    graag weten wat het is

    Reageer
    #7

    Het zou een schimmelinfectie kunnen zijn. Praat er met je moeder over.

    Reageer
    #8

    Het kan inderdaad aan wasverzachter liggen, dat heb ik ook gehad. Geen bultjes maar wel een branderige en rode vagina. Ook kun je een reactie hebben op maandverband of inlegkruisjes, wanneer je dit gebruikt toch eens tampons proberen. Als laatste zou het een reactie kunnen zijn op voeding. Als je er al een jaar mee loopt is het misschien een idee om een dagboek bij te houden, hierin houd je bij wat je eet, wanneer je seks hebt gehad, hoe warm het was e.d. Ook menstruatie bijhouden. Klinkt omslachtig maar wellicht ga je een rode lijn zien en kom je achter de oorzaak. Dit lijkt me namelijk ook geen doen zo. Hoop dat er snel een oplossing voor je komt!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik zou even googlen op lichen serose of zoiets. Is een auto imuum ziekte met de zelfde klachten. Ik heb zelf 17 jaar doorgelopen met zelfde soort klachten door schaamte. Ga alsjeblieft naar dokter. Het hoort daar onder geen pijn te doen! Als het wel pijn doet gaat dit niet vanzelf over!!

    Reageer
    #10

    Lieve jij,

    Ik vind het vervelend om te zeggen, maar dit lijkt verdacht veel op herpes.
    Je krijgt dan jeukende bultjes rondom je vagina en op je schaamlippen die heel erg pijnlijk branden als je ze aanraakt. Als ik jou was zou ik zsm naar je huisarts gaan om een antibioticakuur te starten, dan ben je er binnen een paar dagen vanaf!

    Reageer
    #11

    Waarschijnlijk was dit een irritatie van het een of ander, maandverbad of nieuw wasmiddel.

    De laatste reactie van anoniem moet je echt negeren. Ze zegt duidelijk dat ze getest is op een SOA en dat ze die niet had. Aangezien Herpes een SOA is, heeft ze dit dus niet. Bang maken van mensen is ng nooit iemand bang van geworden.

    Reageer
Reageer op: branderige/jeukende bultjes rond vagina. Geen soa, wat dan wel??


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief