pijn bij vrijen

Online ZorgZus
  • #1

    Ik ben al 8 jaar samen met mijn vriend. De sex was in de eerste jaren goed en nooit genoeg.
    Ik heb na een paar maanden een mirena spiraaltje genomen omdat ik niet echt secuur was met de pil. Na ongveer 5 jaar kreeg ik weer veel last van buikpijn en migraine dus heb ik het spiraaltje laten verwijderen en ben ik over gestapt naar een Nuva ring. Hier had ik veel vaginale klachten over. jeuk in mijn vigina en soms was het gezwollen. Verder had ik erg brandende pijn tijdens het vrijen en hierdoor hat ik helemaal geen zin meer in sex. Enkele maanden geleden ben ik gestopt met de nuva ring en weer overgegaan op de pil. In de hoop weer (goede) sex te hebben met mijn vriend. Helaas gaat dit nog steeds niet goed. Penetratie is nog niet mogelijk( een klein topje). vingeren gaat soms wel goed , maar kan ook ineens beginnen te branden. Wat kan ik hieraan doen? Want niet alleen mijn sexleven maar ook mijn relatie met mijn geweldige vriend staat op het spel. En als wij ooit an kinderen willen beginnen zou daar natuurlijk ook sex voor nodig zijn.

    Reageer
    #2

    Ik neem aan dat je inmiddels al eens bij de huisarts of gynaecoloog bent geweest voor een gynaecologisch onderzoekje en een uitstrijkje. Wat was hiervan de uitslag?

    Dat de penis van jouw vriend niet meer past is een vaginistische reactie doordat je onbewust de spieren van de vagina aanspant uit angst voor de terugkerende pijn bij de penetratie.

    Een branderig gevoel bij het vrijen kan een gevolg zijn van de pil. De pil kan een werking hebben waardoor de vagina droger blijft en er gemakkelijker schaafwondjes kunnen ontstaan bij het vrijen. Een andere mogelijke oorzaak is een allergische reactie op het ejaculaat van jouw partner. Probeer eens met condoom om dit te testen.

    Heb je ook last van andere gynaecologische klachten die verklaard zouden kunen worden door een ontsteking (vaginitis) zoals afscheiding?

    Vulvodynie heeft verscheidene medische oorzaken die behandeling zouden behoeven en waarvoor het belangrijk is dat je een arts consulteert met jouw klachten. Lees deze wikipedia eens: http://nl.wikipedia.org/wiki/Vulvodynie

    Reageer
Reageer op: pijn bij vrijen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief