Vraag over cyste (6 cm) op eierstok

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,

    Ik heb vorige week een diagnose gekregen: cyste op linkereierstok van 6 bij 5 cm.

    Ik kreeg 1.5 weken geleden plotseling pijn in mijn onderbuik, geen erge pijn, was alleen geen prettig gevoel, alsof mijn broek heel strak zat.

    Ik ben vervolgens naar de dokter gegaan en heb gehoord dat ik een cyste heb. De pijn is na drie dagen verdwenen en heb nu helemaal nergens last van.

    Mijn vraag is, heeft iemand ongeveer hetzelfde gehad? Want ik heb een aantal topics gelezen en de meeste vrouwen hebben zoals ik begrepen heb continu pijn of erge pijn in ieder geval.

    Ik weet nu niet zo goed wat het beste is om te doen. De gynaecoloog zei dat het een bloeding kan zijn en dat de cyste langzaamaan kleiner kan worden of dat het zo kan zijn de de cyste er al een hele tijd zit en de pijn werd veroorzaakt door een draaiing van de eileider.
    Het is dus of afwachten of opereren.

    Het punt is nu dat ik helemaal geen klachten heb nu, dus het liefst wil ik afwachten, voor hetzelfde geld gaat hij krimpen.

    Mijn vraag is dus, wie heeft cystes gehad met weinig/geen pijn?

    Groetjes

    Reageer
    #2
    Reageer
    #3

    Ik heb ook een cyste gehad van 6 centimeter bij een van mijn eierstokken, eerst dacht ik dat ik pijn had door ongesteldheid of iets anders,

    De cyste heeft er uiteinelijk bijna 1.5 jaar gezeten, De eierstok is 2 keer om zijn as gedraaid en de eierstok was afgestorven, en hebben ze moeten weghalen.

    Helaas wist ik niet dat ik een cyste had, ander had ik me meteen laten opereren, dus even als goede raad:
    laat het weghalen, vaak ben je uiteindelijk toch een operatie nodig, beter te vroeg dan te laat, dan kunnen ze waarschijnlijk je eierstok nog redden.

    Ik had in het begin namelijk ook nog erg weinig pijn, maar na een tijdje werd het erger. Laat het in ieder geval heel goed in de gaten houden

    Reageer
    #4

    Een torsio ovarii is een vergrote eierstok die gedraaid is om de aanhechtingssteel. Zie: http://www.netterimages.com/images/vpv/000/000/004/4327-0550x0475.jpg

    Reageer
Reageer op: Vraag over cyste (6 cm) op eierstok


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief