endometriose

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo ik ben nieuw hier...

    Ik ben 13 november 2008 geopereerd. Mijn baarmoeder is verwijderd ivm vleesbomen en 1 eierstok ivm qyste en tijdens de operatie endometriose ontdekt.

    Ik heb de laatste weken last van mijn onderrug en allebei mijn bekken (uitstekende botten onder je taille)

    Zou dit weer endometriose kunnen zijn?

    De gyn. had gezegd dat het wel kan terugkomen.

    Wie heeft er ervaring mee?

    alvast bedankt.

    gr.
    P W

    Reageer
    #2

    Dat zou in theorie kunnen, maar dat zou wel erg snel zijn. Heb je al gedacht aan eenvoudige lage rugpijn? Dat wordt veroorzaakt door langduriger kramp in de lage rugspieren.

    Reageer
    #3

    Lage rugpijn wordt ook wel 'spit' genoemd. Het komt veel voor. Sommige mensen krijgen het maar één keer, bij anderen komt het geregeld terug. De pijn zit onder in de rug, in het gebied tussen de onderste ribben en de billen. Vooral bewegen kan flink pijn doen. Van een stoel opstaan of uit bed komen is dan een hele toer. Mensen met lage rugpijn bewegen hun rug zo min mogelijk. Soms kùnnen ze hun rug niet eens bewegen.

    Bron: http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenfolders/NHGPatientenfolder/PF02.htm

    Reageer
    #4

    Ja, dat kan. Er is dus vastgesteld dat er sprake was van endometriose. Het is bekend van endometriose dat het zich graag 'nestelt' op oude chirurgische wonden. Aangezien je geopereerd bent, is je gedachte zeker niet vreemd.

    Reageer
Reageer op: endometriose


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief