poliep baarmoeder

Online ZorgZus
  • #1

    Sinds een aantal jaren heb ik soms tussen de menstruaties door wat bloedverlies. Ik ben daar eerder mee naar de huisarts geweest, maar hij zei dat dit geen kwaad kon omdat het steeds (als het gebeurt) op moment van ovulatie plaats vindt.
    Een paar weken geleden ben ik weer naar de huisarts gegaan omdat ik toch maar weer aan de pil wilde om de cyclus een beetje te kunnen regelen. Hij vond het verstandig om eerst naar de gynacoloog te gaan. Ik heb een inwendige echo gehad en daar zag de gynacoloog iets wat op een poliep zou kunnen duiden. Ik moet nu voor een hysterescopie naar het ziekenhuis. Dan halen ze de poliep weg. Dit gebeurt onder narcose. Ben best geschrokken en maak me ook zorgen of dit alles onschuldig is. Ik lees wel op internet dat een poliep bijna altijd goedaardig is, maar vind het toch behoorlijk spannend. Heeft iemand van jullie hier ervaring mee?

    Reageer
    #2

    Natuurlijk is het schrikken als er iets in je groeit waarvan je niet precies weet wat het is. Het verstandigst is af te gaan op wat de dokter je vertelde en af te wachten wat onderzoek van het weefsel zal opleveren. In de meeste gevallen zijn poliepen goedaardig. Daarnaast heb je geen andere symptomen die kunnen wijzen op een kwaadaardige woekering in je lichaam, dus wees gerust en wacht de behandeling af.

    Reageer
    #3

    Wacht het inderdaad even af. De grootste kans is dat het goedaardig is en helemaal goedkomt.

    Reageer
    #4

    Ik ben moe. Wie kan mij helpen met mijn mensruatie syclus? Die ziet er als volg uit: 5 weken ongesteld 3 dagen bloedvrij, 3 weken ongesteld
    3 dagen bloedvrij, dan weer 3 maanden ongesteld 1 week bloedvrij enz. Ik ben nu 31 jaar en moeder van 3 kinderen, ik kan hier niet meer tegen van mij mag het weggegooid worden. HELPN

    Reageer
    #5

    [i]Voor overvloedig vaginaal bloedverlies tijdens de menstruatie is bij meer dan de helft van de vrouwen geen oorzaak te vinden. Waarschijnlijk werken de hormonen oestrogeen en progestageen dan minder regelmatig. Dit komt vooral voor in perioden van hormonale veranderingen zoals in de puberteit en rond de overgang. Maar ook in de jaren daartussen komen hormonale schommelingen voor. Deze kunnen geen kwaad en gaan vaak vanzelf over. Soms zijn er wel oorzaken aan te wijzen:

    Een vleesboom (myoom): dit is een goedaardige verdikking van spierweefsel in de baarmoederwand. Soms is een echo nodig om een myoom aan te tonen.
    Een poliep: dit is een meestal goedaardig slijmvliesbobbeltje aan de binnenkant van de baarmoederholte. Met een echo is dit vaak te zien.
    Een koperhoudend spiraaltje: hierdoor verliest u meer bloed en duurt de menstruatie langer (meer dagen bloedverlies) (Als u het spiraaltje al een tijdje zonder problemen gebruikt, dan is het onwaarschijnlijk dat u hierdoor ineens overvloedige menstruaties krijgt). Ook een hormoon afgevend spiraaltje kan in de eerste maanden wat meer bloedverlies geven.
    De bijwerking van medicijnen kunnen soms overvloedig bloedverlies geven. Bijvoorbeeld medicijnen (zoals ‘de pil’) waarin oestrogeen of progestageen zit. Ook door corticosteroïde-injecties of -tabletten (prednison) of door bloedverdunnende medicijnen kan het bloedverlies toenemen.
    Stollingsafwijkingen: Het komt zelden voor, maar soms kan iemand een afwijking in het bloed hebben waardoor het bloed te dun blijft. Het stolt niet goed. Zo’n stollingsafwijking kan ook heftige menstruaties geven. Heeft u een stollingsafwijking, dan ziet u ook andere verschijnselen ontstaan zoals snel blauwe plekken en lang bloedende wondjes.[/i]

    Bron: http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBU8c.htm

    Reageer
Reageer op: poliep baarmoeder


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief