Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Vaginale geur/afscheiding

  Vaginale geur/afscheiding

Stinkertje #1 24 mei 2008 00:39

Dag..

Weet iemand wat je kunt doen tegen je vaginale geur? Ik verlies abnormaal veel afscheidingsvocht gedurende de dag..Ben hier al voor naar de gynaecoloog geweest maar die zegt 'dikke vette pech'...ik kan hier echt niet mee leven! Ik ruik mezelf constant en ben steeds bang dat jongens dat ook ruiken...ik vind het echt walgelijk! PLEASE HELP ME!!!! Ik voel me zo vies...

Janny #2 12 jun 2008 01:25

Heb ik ook gehad, maar dan bij de dokter. Lig je daar met je benen wijd met dat koude ding, enfin, je kent het wel. "Nergens iets abnormaals te zien", moet je maar mee leren leven. Sommige vrouwen zijn natter dan de ander. Wel handig bij de seks trouwens, maar da's een ander verhaal.

En dan die geur... Zelf zit je constant aan je onderbroek te ruiken en hebt de hele dag die geur in je neus. Maar een ander ruikt toch niet aan jouw onderbroek???? (Behalve dan die Gvd hond laatst...)Grote kans dus dat jij de enige bent die het ruikt. Ik had vorige week een extra sterk luchtje, gatver nog smeriger dan ik ooit had gehad, maar niemand hier rook wat ;-)behalve ik.

En probeer niet altijd inlegkruisjes te gebruiken. Daarmee creeer je een broeieffect waardoor je vatbaar wordt voor infecties, omdat het altijd zo vochtig is. Het is toch niet de hele maand extreem?

Janny #3 12 jun 2008 01:32

Oh ja, vergeet ik nog: de vaginale gel van Etos helpt wel tegen stank als het extra sterk ruikt. Toen ik vorige week zo rook durfde ik mijn man niet te bespringen, maar met die gel was de lucht weg! Moest het van tevoren wel meerdere keren aanbrengen voor het geurloos was!

anoniem #4 13 jun 2008 17:26

heb hier regelmatig last van. Laat je niet afpoeieren door de huisarts. het hoort een beetje metaalachtige geur te hebben. Is dit niet zo dan is de kans erg groot dat je een schimmelinfectie hebt. Dit is erg hardnekkig en als je de site iets langer door leest hoor je dit als een van de meest voorkomende klacht. Het komt ook snel weer terug, ik heb hier met name na seks last van, dan klopt mijn hele zuurhuishouding niet meer. Nu ga ik meteen na de seks plassen en breng ik gel aan. Bioclin Actigel. Probeer het gewoon ook als je niet relematig seks hebt. Ik heb er veel aan. Probeer ook een vaginale douche met bruistabletten van het zelfde merk.

succes

yoghurt #5 18 jun 2008 14:55

Ik heb altijd geleerd dat je de vagina NIET mag wassen met zeep. Onder de douche zorg ik er dan ook altijd voor dat mijn zepig washandje goed is uitgespoeld.. Maar omdat het bij mij soms nogal een geurtje heeft, heb ik behoefte aan wél iets zepig/geurig. Zeker als ik geen bakken water kan gebruiken (bij het wassen aan de lavabo/wasbak heb ik slechts een vochtig/nat washandje)
Nu heb ik onlangs 'Babydoekjes' gekocht. Kan ik die ook gebruiken om 'het daar beneden' wat te wassen/schoon te maken/ op te frissen? (meer specifiek: ik het zijn babydoekjes van Zeeman, met Tom & Jerry's op de verpakking enz. Ze bevatten Aloe Vera en hebben een pH van 5,5)

Anders bekeken is de vraag dus eigenlijk: WAT zijn 'babydoekjes'?? Is dat ook om de geslachtsdelen van de baby schoon te maken bij het verwisselen van de luiers? In dat geval speel ik dus veilig als ik ze (haha) ook gebruik om mezelf 'daar' wat op te frissen.

Maar als dat dient voor 'plakkerige chocohandjes', dan durf ik niet goed, omdat je dus geen 'zeep' mag gebruiken voor je vagina. Dus zijn die doekjes gewoon 'zepig' en dus af te raden? Of gebruiken moeders het net ook voor 'daar' bij de baby? ---maar eigenlijk is de kakaplaats nog altijd wel iets anders dan vagina.. Ach ja.. Iemand advies? :)

Bedankt :)

Vraag je dokter om een uitstrijkje #6 03 sep 2008 11:12

Deze problemen komen mij allemaal erg bekend voor, met name de geurtjes daar heb ik veel last van gehad. Mijn dokter neemt het wel heel serieus, en heeft een uitstrijkje naar het lab. gestuurd, hier kwam uit dat er een teveel van een bepaald soort bacterie was, deze gedijen het beste in een warme omgeving. Na een kuur van een week, eerst eentje van twee dagen gehad(bleek niet genoeg), maar die kuur van een week sloeg goed aan. Nu ruikt het weer zoals het moet horen, zoals ik eerder las, metaalachtig. Laat je niet te makkelijk afwimpelen door je arts, en ga vooral niet zelf doktertje spelen met allemaal producten van de drogist. Want je eigen zuurgraad, moet je niet willen veranderen, want dit kan het erger maken.

brenda #7 03 sep 2008 20:05

inderdaad goed advies: uitstrijkje laten maken.
ook : niet met zeep wassen, geen inlegkruisjes gebruiken, alleen katoenen slips dragen en 's nachts geen broekje aan.
ook geen strakke broeken dragen!!!

Isabelle #8 15 feb 2009 11:01

Welke gel is het precies van de etos..? staat dat gewoon bij de zeepjes?
en heeft iemand nog andere tips...ik heb verder geen klachten...enkel en alleen die geur, en meestal na de menstruatie, een week erna ofzo...is het dus normaal?

lien #9 20 feb 2009 17:48

Hallo,

Ik heb altijd inlegkruisjes gedragen, synthetisch ondergoed, baby doekjes gebruik ik ook gerelgeld en nooit last van gehad,

Maar nu de laatste weken heb ik het wel maar wel enkel met seksueel contact..
Het is echt een vervelende geur die ik nog nooit eerder heb gehad..
En ik doe toch niks anders dan ervoor hoor..

Wie kan me helpen..

Jeanette #10 21 feb 2009 01:11

Vaginitis is een ontsteking van de binnenste wanden van de vagina, de schaamlippen en het weefsel rond de vagina. Het is geen ziekte op zich, maar een verzamelnaam voor vaginale infecties (bijvoorbeeld gonorroe), schimmelinfecties (bijvoorbeeld candida-soorten), irritaties, trichomonas vaginalis (een ééncellig diertje) of een tekort aan het vrouwelijk hormoon oestrogeen. De symptomen ervan zijn jeuk, een brandend gevoel, een verandering in de kleur, geur of hoeveelheid van de afscheiding of pijn. De diagnose is makkelijk te stellen door middel van een routineonderzoek.

Bij minstens 1 op de 50 vrouwen is sprake van een vaginale infectie met de beta-hemolytische streptococ. Deze bacterie kan met antibiotica behandeld worden.

Vaginitis kan worden veroorzaakt door het gebruik van de pil, zwangerschap, het gebruik van antibiotica, maar ook door suikerziekte. Wil men een infectie vermijden, neem dan volgende regels in acht:

Laat elke nieuwe partner een condoom gebruiken. Vrouwen met meer dan één partner lopen een verhoogd risico.
Blijf gezond, slaap voldoende en eet goed. Men is vatbaarder voor infecties wanneer het afweermechanisme van het lichaam niet goed meer functioneert.
Hou de schaamstreek droog en schoon. Gebruik water en een milde zeep (geen bubbelbad, badoliën of deodoranten). Vermijd het gebruik van vaginale douches, tenzij ze werden voorgeschreven.
Gebruik geen glijmiddel op basis van petroleum, omdat deze vloeistof in de vagina aanwezig blijft en daar de infectie kan doen uitgroeien.
Na het plassen of ontlasting het toiletpapier van voor naar achter gebruiken, zodat er geen bacteriën in de vaginastreek terechtkomen.
Draag katoenen ondergoed in plaats van nylon. Strakke broeken en nylon slipjes houden de vaginastreek te vochtig.
Vermijd seksuele betrekkingen totdat de behandeling met medicijnen is voltooid.
Vermijd het gebruik van tampons.
Probeer niet te krabben aan de schaamstreek, vermits dit de infectie kan irriteren en de verspreiding ervan bevorderen.
Gebruik de gegeven medicatie tot op het einde, en stop niet met het innemen als de symptomen zijn verdwenen.
Indien de infectie wordt bestreden met vaginale tabletten, gebruik deze dan ook tijdens de menstruatie.

Anoniem #11 03 sep 2009 01:06

Anoniem #12 11 jan 2010 01:43

Betti #13 31 mei 2010 20:35

ik gebruik ook wel die Bioclin tabletten maar lijkt wel dat niet helpt,misschien iemand met een andere tip?

Anoniem #14 27 jul 2010 22:40

anoniem.. #15 05 okt 2010 17:19

heee! ik ken het ik heb he ook altijd het ruikt echt raar en het lijtk of iedereen het ruikt en ziet! ik doe overdag gewoon altijd een tampon in helpt echt en als ik thuis ben lekker douche
succes

Anoniem #16 05 nov 2010 15:17

Lees ook:

Witte vlokken in urine
www.dokter.nl/index.php/Nieren-blaas-uri...ken-in-de-urine.html

Hevige jeuk, afscheiding, enz.
www.dokter.nl/index.php/Vagina-baarmoede...afscheiding-enz.html

Vervelende pijn, spanningsgevoel in vagina en onderbuik
www.dokter.nl/index.php/Zwanger-worden/1...agina/onderbuik.html

Witte vlokjes in urine
www.dokter.nl/index.php/Nieren-blaas-uri...lokjes-in-Urine.html

Vaginale afscheiding
www.dokter.nl/index.php/Vagina-baarmoede...ale-afscheiding.html

Terugkerende vaginale riekende afscheiding
www.dokter.nl/index.php/Vagina-baarmoede...nde-afscheiding.html

Stinkende afscheiding
www.dokter.nl/index.php/Vagina-baarmoede...nde-afscheiding.html

Candida creme's werken niet
www.dokter.nl/index.php/Vagina-baarmoede...mes-werken-niet.html

Candida! Hoe lang geen seks?
www.dokter.nl/index.php/Vagina-baarmoede...e-lang-geen-sex.html

Extra partner en candida
www.dokter.nl/index.php/Vagina-baarmoede...tner-en-candida.html

Candida + menstruatie, help
www.dokter.nl/index.php/Vagina-baarmoede...struatie-=-help.html

Na chronisch last van candida, altijd pijn bij vrijen
www.dokter.nl/index.php/Vagina-baarmoede...pijn-bij-vrijen.html

Candida, hoelang geen seks? www.dokter.nl/index.php/Vagina-baarmoede...elang-geen-seks.html

Candida en vrijen?
www.dokter.nl/index.php/Vagina-baarmoede...ndida-en-vrijen.html

Meer vaginale afscheiding en branderig gevoel na seks
www.dokter.nl/index.php/Vagina-baarmoede...-gevoel-na-seks.html

Geen lactacyd meer
www.dokter.nl/index.php/Vagina-baarmoede...n-lactacyd-meer.html

Witte vlokken vagina
www.dokter.nl/index.php/Vagina-baarmoede...8-witte-vlokken.html

.. #17 10 mrt 2011 14:40

Ik heb nu ook al een tijdje last van vooral sterkte geur rond mijn vagina. Ik merk dit altijd zelf heel erg en ben zo bang dat anderen dit ook ruiken. Ik durf vooral niet veel verder te gaan met een jongen. Ik zou zo een jongen mij echt nooit durven laten beffen bijvoorbeeld. Zelf ben ik nog maagd maar is er wel een jongen met z'n 'dinges' langsop geweest, hij probeerde zegmaar te penetreren maar ik heb dit gestopt. Nu heb ik maar een soa-test laten doen om te kijken of ik misschien een soa had opgelopen. En eigenlijk hoopte ik van wel, want dan zou dat die geur verklaren. Maar nee, ik ben soa-vrij. Waardoor ik nu dus nog steeds met de vraag zit hoe ik in godsnaam die geur weg kan krijgen. Ik schaam me er echt heel erg voor en ik ben nog maar 17..

Dus als iemand tips heeft, heel erg graag.

Femke #18 12 mrt 2011 00:41

Waarom schaam je je voor jouw eigen intieme geurtje? Dat is normaal en het stelt mannen in staat jou te ruiken en opgewonden te raken. Zo zit de natuur in elkaar...

jolanda #19 19 mei 2011 20:40

mijn vriend vind dat geurtje maar niets. hij vind het stinken, ik schaam me dood.

Nina #20 19 mei 2011 21:24

Hallo, zelf heb ik enorm baat gehad bij Femiprim vaginale tabletten. Mijn HA heeft ze destijds voorgeschreven en daarna heb ik nooit meer last gehad van die verschrikkelijke visgeur. Gelukkig!
Groetjes, Nina

Anoniem #21 19 mei 2011 22:35


  • Afwezig
Femiprim ondersteunt het herstel van het natuurlijke evenwicht van de vagina bij bijvoorbeeld lage zuurgraad door een bacteriële vaginose dat vervelende geurtjes kan veroorzaken als gevolg van veranderingen tijdens de menstruatiecyclus, tijdens de zwangerschap, als gevolg van seksuele opwinding en bij hormonale veranderingen tijdens de adolescentie, de menopauze, of bij het gebruik van de pil.

jolanda #22 26 mei 2011 19:29

ik ben aan de pil, en die geur die er van mijn vagina af komt stinkt echt. ik heb nu al bijna 10 maanden met mijn vriend, maar durf gewoon geen sex tehebben omdat hij het miss anders vind stinken.
ik schaam me er best voor, maar durf oon niet naar de dokter toe om er wat voor tevragen.

Anoniem #23 26 mei 2011 21:28


  • Afwezig
Mannen kunnen juist heel erg opgewonden raken juist van jouw intieme geur en smaakje. Dat dit licht zurig ruikt en proeft is helemaal normaal.

jolanda #24 30 mei 2011 17:56

mijn vriend heeft teggen mij gezegt dat hij het ook vind stinken. maar dat ik niet bang hoef te zijn dat dat het sex belemert. maja op een condoom zit glij middel gaat je vagina daar niet nog meer van ruiken??

jolanda #25 02 jun 2011 21:11

Ik heb een vraag: vanaf welke leeftijd is het normaal dat je aan de pil bent. En vanaf welke leeftijd is het normaal dat je seks hebt?
Laatst bewerkt: 02 jun 2011 22:52 door Anoniem.

Vaginale geur/afscheiding

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA