Bult tussen me schaamlippen

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,

    Ik heb sinds 2 weken tussen mijn binneste en buiteste schaamlippen aan allebei de kanten een bult zitten het is hard en kan het zo goed als vast pakken. aan de rechter kant was hij wat groter dan aan de linker kant, nu is hij aan de linkerkant groter en aan de rechterkant bijna weg.
    Ik zie het niet zo zitten om nu al ermee naar de dokter te gaan, dus hoop eerst op internet wat info erover te vinden. Het heeft ook geen kleur ofzo het is dezelfde kleur als de rest..

    Hoop dat iemand mij kan helpen!!!

    Reageer
    #2

    HE ik zag jou berichtje en ik heb sinds een paar dagen ook een bultje op mijn grote schaamlip aan de binnenkant,

    Het lijkkt wel op een pukkeltje, heb er geprobeerd in te knijpen, omdat het pijn deed, en toen kwam er allemaal vocht en pus uit, en giing bloeden.......

    Best vies, maar hte is nu wle weg en heb er geen last meer van, denk dat het een onsteking was, ik heb nooit onveilige sex gehad dus kan niks ernstigs zijn denk?

    gr D

    Reageer
    #3

    weet je al wat het is? want ik heb hetzelfde???

    Reageer
    #4

    Hey Michelle!

    Ik herken mezelf volledig in je verhaal. Ik heb al een aantal maanden 2 bulten aan de buiten kant. De 1 is groot en de ander klein. Maar ik raad af om het uit te knijpen!

    Ik heb namelijk op internet gezocht wat het zou kunnen zijn, en ik ben beland op Atheroomcyste.
    http://www.huidarts.com/cgi-bin/patinfo.pl?cgifunction=form&fid=1084130095

    En ik heb sinds 2 dagen een zeer pijnlijk bultje aan de binnenkant van mijn schaamlippen zitten. Het jeukt niet of iets dergelijks, alleen pijn.

    Weet jij hier al meer over? Want ik zit nou niet zo te springen om bij de huisarts langs te gaan.

    Groetjes,

    Anoniem.

    Reageer
    #5

    u moet egt naar de dokter gr.kim

    Reageer
    #6

    Misschien zijn het lymfeklieren die opgezet zijn als gevolg van een SOA of een andere infectie. Heb je ook last van afscheiding en of branderigheid?

    Reageer
    #7

    Ik heb dit dus ook....
    Heb er helemaal geen pijn aan ofzo maar het jeukt wel vreselijk.
    Een soa kan het niet zijn want ben 2 jaar getrouwd en mijn man is zo trouw als een hondje haha
    Tenminste,daar ga ik wel vanuit!!!
    Het doet helemaal geen pijn,het is niet wit ofzo gewoon de zelfde kleur als de rest.
    Vind het maar eng....

    Reageer
    #8

    Ik kreeg gister ineens een hele erge steek tussen mijn schaamlippen,
    de pijn bleef, en toen ik keek zat er ineens een bultje, hij zit er nogsteeds.
    weet iemand wat het kan zijn?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Het klinkt misschien een beetje vreemd maar ben je misschien gestoken door een insect?

    Logischer is het dat je het bultje niet eerder had opgemerkt en dat het er al wat langer zat. Misschien is het een verstopt kliertje?
    Als het niet ontstoken is, en als je niet onveilig gevreeen hebt, zou ik er niet teveel aandacht aan besteden. Kijk over een week of twee nog eens, waarschijnlijk is het dan alweer verdwenen.

    Als laatste kun je zelf onderzoeken aan de hand van de locatie of het misschien een klier van bartholin is. Dat zou vervelend zijn.

    Hier heb je nog wat links met andere vragen over dit onderwerp:

    http://www.dokter.nl/forum/Vagina-baarmoeder-eierstokken/171337-*pijnlijke-bult-op-binnenste-schaamlip.html

    http://www.dokter.nl/forum/Vagina-baarmoeder-eierstokken/178009-pijn-met-plassen-erge-jeuk-1-bultje.html

    http://www.dokter.nl/forum/Vagina-baarmoeder-eierstokken/169108-Marsupialisatie-klieren-van-Bartholin.html

    Reageer
    #10

    Het bultje is weer verdwenen na een paar dagen,
    maar hou het tog even in de gaten ,
    Vind naar de dokter gaan voor dit soort dingen niet fijn, maar als het niet anders kaan moet het maar.

    Reageer
    #11

    Het zelfherstellend vermogen van het lichaam is enorm. Maar het kan ook een bultje zijn geweest dan vanzelf is weggegaan. Wacht het gewoon even af inderdaad en als je er weer erg last van krijgt, ga dan even naar de huisarts. Ik heb zo`n idee dat het wel meevalt.

    Reageer
    #12

    Afgelopen dinsdag merkte ik in eens dat ik een (pijnlijke) bult op mijn binnenste schaamlip heb. Eigenlijk op/ tussen de overgang van de buitenste naar de binnenste rechter schaamlip. De bult zit op mijn binnenste lip, maar kan je van buitenaf zien. Hij is ongeveer zo groot als een knikker en 'hangt' nu zichtbaar buiten de buitenste schaamlippen.
    De volgende dag was deze iets kleiner, dus ik dacht dat het weg zou trekken.....maar de laatste dagen is de bult weer groter en ook pijnlijk! Vandaag merkte ik het ook, als ik anders ging zitten en de naad van mijn spijkerbroek schijnbaar 'schuurt', AUW! Heel vervelend en ik vraag me af WAT DIT KAN ZIJN?!

    Reageer
    #13

    Wat je beschrijft is een ontstoken talgklier, oftewel een cyste. Zit ie op je schaamlip, dan kan je naar de gynacoloog. Zit ie er net naast (op de rand van je onderbroek) dan kan je naar de chirug. Ga alsjeblieft niet zelf met een naald in de weer!! Maar ga naar de huisarts.

    Reageer
    #14

    Geachte lezers,
    Ik heb zelf ook last van deze vorm van abces, en dat al 3x op dezelfde plek, heb hem nu weer. Ik ben er erg bang voor want de laatste keer dat er een incissie werd gemaakt zonder verdoving is er een vulvair hematoom ontstaan de dokter had 2 bloedvaten doorgesneden meer dan een liter bloed verloren en erg verzwakt. Denk er nog steeds elke dag aan en dan voel ik de pijn weer, de dokter heeft mij verteld dat het altijd terug kan blijven komen, het enige wat er te doen is is een sneetje maken die open blijft door een ballontje zodat het pus eruit kan lopen of de gehele bartholin klier laten verwijderen al word dit zelde gedaan. Ik wens iedereen succes
    Groetjes antoinet

    Reageer
    #15

    De klier van Bartholin, voorhofklier (glandula Bartholini) is een slijmklier. Elke vrouw heeft er twee, aan weerskanten van de opening van de vagina op 5 en 7 uur. De afvoerbuizen eindigen aan de binnenzijde van de kleine schaamlippen. Het door de klieren geproduceerde slijm vergemakkelijkt het inbrengen van de penis in de vagina. Dit slijm is daarmee onderdeel van de vaginale afscheiding. De klieren van Bartholin komen overeen met de klieren van Cowper bij de man die het voorvocht produceren.

    Indien een kanaal van de klieren gedeeltelijk of compleet is afgesloten, kan de secretie niet worden afgescheiden en ontstaat er pijn omwille van de interne druk. Deze pijn situeert zich op een duidelijk punt en ontstaat ongeacht de manier van seksuele stimulatie. Behandeling geschiedt door het wegnemen van de klier.

    Reageer
Reageer op: Bult tussen me schaamlippen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief