Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Bult tussen me schaamlippen

  Bult tussen me schaamlippen

Michelle #1 05 feb 2008 22:21

Hallo,

Ik heb sinds 2 weken tussen mijn binneste en buiteste schaamlippen aan allebei de kanten een bult zitten het is hard en kan het zo goed als vast pakken. aan de rechter kant was hij wat groter dan aan de linker kant, nu is hij aan de linkerkant groter en aan de rechterkant bijna weg.
Ik zie het niet zo zitten om nu al ermee naar de dokter te gaan, dus hoop eerst op internet wat info erover te vinden. Het heeft ook geen kleur ofzo het is dezelfde kleur als de rest..

Hoop dat iemand mij kan helpen!!!

D #2 03 mei 2008 22:50

HE ik zag jou berichtje en ik heb sinds een paar dagen ook een bultje op mijn grote schaamlip aan de binnenkant,

Het lijkkt wel op een pukkeltje, heb er geprobeerd in te knijpen, omdat het pijn deed, en toen kwam er allemaal vocht en pus uit, en giing bloeden.......

Best vies, maar hte is nu wle weg en heb er geen last meer van, denk dat het een onsteking was, ik heb nooit onveilige sex gehad dus kan niks ernstigs zijn denk?

gr D

lol #3 04 jun 2008 12:29

weet je al wat het is? want ik heb hetzelfde???

Anoniem #4 28 jun 2008 23:13

Hey Michelle!

Ik herken mezelf volledig in je verhaal. Ik heb al een aantal maanden 2 bulten aan de buiten kant. De 1 is groot en de ander klein. Maar ik raad af om het uit te knijpen!

Ik heb namelijk op internet gezocht wat het zou kunnen zijn, en ik ben beland op Atheroomcyste.
www.huidarts.com/cgi-bin/patinfo.pl?cgif...=form&fid=1084130095

En ik heb sinds 2 dagen een zeer pijnlijk bultje aan de binnenkant van mijn schaamlippen zitten. Het jeukt niet of iets dergelijks, alleen pijn.

Weet jij hier al meer over? Want ik zit nou niet zo te springen om bij de huisarts langs te gaan.

Groetjes,

Anoniem.

kim #5 25 dec 2008 18:07

u moet egt naar de dokter gr.kim

Els #6 25 dec 2008 19:53

Misschien zijn het lymfeklieren die opgezet zijn als gevolg van een SOA of een andere infectie. Heb je ook last van afscheiding en of branderigheid?

Mamatje #7 26 dec 2008 18:50

Ik heb dit dus ook....
Heb er helemaal geen pijn aan ofzo maar het jeukt wel vreselijk.
Een soa kan het niet zijn want ben 2 jaar getrouwd en mijn man is zo trouw als een hondje haha
Tenminste,daar ga ik wel vanuit!!!
Het doet helemaal geen pijn,het is niet wit ofzo gewoon de zelfde kleur als de rest.
Vind het maar eng....

Onbekendje #8 24 feb 2009 07:43

Ik kreeg gister ineens een hele erge steek tussen mijn schaamlippen,
de pijn bleef, en toen ik keek zat er ineens een bultje, hij zit er nogsteeds.
weet iemand wat het kan zijn?

Linde #9 24 feb 2009 23:30

Het klinkt misschien een beetje vreemd maar ben je misschien gestoken door een insect?

Logischer is het dat je het bultje niet eerder had opgemerkt en dat het er al wat langer zat. Misschien is het een verstopt kliertje?
Als het niet ontstoken is, en als je niet onveilig gevreeen hebt, zou ik er niet teveel aandacht aan besteden. Kijk over een week of twee nog eens, waarschijnlijk is het dan alweer verdwenen.

Als laatste kun je zelf onderzoeken aan de hand van de locatie of het misschien een klier van bartholin is. Dat zou vervelend zijn.

Hier heb je nog wat links met andere vragen over dit onderwerp:

www.dokter.nl/index.php/Vagina-baarmoede...enste-schaamlip.html

www.dokter.nl/index.php/Vagina-baarmoede...e-jeuk-1-bultje.html

www.dokter.nl/index.php/Vagina-baarmoede...n-van-Bartholin.html

Onbekendje #10 09 mrt 2009 16:02

Het bultje is weer verdwenen na een paar dagen,
maar hou het tog even in de gaten ,
Vind naar de dokter gaan voor dit soort dingen niet fijn, maar als het niet anders kaan moet het maar.

Linde #11 09 mrt 2009 16:23

Het zelfherstellend vermogen van het lichaam is enorm. Maar het kan ook een bultje zijn geweest dan vanzelf is weggegaan. Wacht het gewoon even af inderdaad en als je er weer erg last van krijgt, ga dan even naar de huisarts. Ik heb zo`n idee dat het wel meevalt.

Anoniem #12 10 jul 2009 15:33

Afgelopen dinsdag merkte ik in eens dat ik een (pijnlijke) bult op mijn binnenste schaamlip heb. Eigenlijk op/ tussen de overgang van de buitenste naar de binnenste rechter schaamlip. De bult zit op mijn binnenste lip, maar kan je van buitenaf zien. Hij is ongeveer zo groot als een knikker en 'hangt' nu zichtbaar buiten de buitenste schaamlippen.
De volgende dag was deze iets kleiner, dus ik dacht dat het weg zou trekken.....maar de laatste dagen is de bult weer groter en ook pijnlijk! Vandaag merkte ik het ook, als ik anders ging zitten en de naad van mijn spijkerbroek schijnbaar 'schuurt', AUW! Heel vervelend en ik vraag me af WAT DIT KAN ZIJN?!

Anoniem #13 10 jul 2009 15:33

Wat je beschrijft is een ontstoken talgklier, oftewel een cyste. Zit ie op je schaamlip, dan kan je naar de gynacoloog. Zit ie er net naast (op de rand van je onderbroek) dan kan je naar de chirug. Ga alsjeblieft niet zelf met een naald in de weer!! Maar ga naar de huisarts.

Anoniem #14 10 jul 2009 15:33

Geachte lezers,
Ik heb zelf ook last van deze vorm van abces, en dat al 3x op dezelfde plek, heb hem nu weer. Ik ben er erg bang voor want de laatste keer dat er een incissie werd gemaakt zonder verdoving is er een vulvair hematoom ontstaan de dokter had 2 bloedvaten doorgesneden meer dan een liter bloed verloren en erg verzwakt. Denk er nog steeds elke dag aan en dan voel ik de pijn weer, de dokter heeft mij verteld dat het altijd terug kan blijven komen, het enige wat er te doen is is een sneetje maken die open blijft door een ballontje zodat het pus eruit kan lopen of de gehele bartholin klier laten verwijderen al word dit zelde gedaan. Ik wens iedereen succes
Groetjes antoinet

Anoniem #15 10 jul 2009 15:34

De klier van Bartholin, voorhofklier (glandula Bartholini) is een slijmklier. Elke vrouw heeft er twee, aan weerskanten van de opening van de vagina op 5 en 7 uur. De afvoerbuizen eindigen aan de binnenzijde van de kleine schaamlippen. Het door de klieren geproduceerde slijm vergemakkelijkt het inbrengen van de penis in de vagina. Dit slijm is daarmee onderdeel van de vaginale afscheiding. De klieren van Bartholin komen overeen met de klieren van Cowper bij de man die het voorvocht produceren.

Indien een kanaal van de klieren gedeeltelijk of compleet is afgesloten, kan de secretie niet worden afgescheiden en ontstaat er pijn omwille van de interne druk. Deze pijn situeert zich op een duidelijk punt en ontstaat ongeacht de manier van seksuele stimulatie. Behandeling geschiedt door het wegnemen van de klier.

Anoniem #16 10 jul 2009 15:34

gaat dit niet van zelf weg dan
hoe zijn jullie er vanaf gekomen
ik heb echt pijn
kan niet meer zitten of fietsen
als ik erna kijk doet het zeer zeg maar
groetjes

Anoniem #17 10 jul 2009 15:35

Al heel wat jaren (8 jaar) heb ik een witte bultje op mijn buitenste schaamlip. Er zit geen pus in, maar het is wel hard en het ziet er erg lelijk uit. Wat is dit en hoe kom ik er af? Het is zo hard als een pukkel maar komt niets uit. Meestal heb ik er geen last van, maar een enkele keer jeukt het. Wie weet raad?

Anoniem #18 10 jul 2009 15:35

misschien even langs de dokter gaan en wordt ie misschien verwijdert

Anoniem #19 10 jul 2009 15:36

Al heel wat jaren (8 jaar) heb ik een witte bultje op mijn buitenste schaamlip. Er zit geen pus in, maar het is wel hard en het ziet er erg lelijk uit. Wat is dit en hoe kom ik er af? Het is zo hard als een pukkel maar komt niets uit. Meestal heb ik er geen last van, maar een enkele keer jeukt het. Wie weet raad?

ik heb volgens mij hetzelfde gehad. ik heb ook jaren zo'n wit hard bultje aan de binnenkant van mijn schaamlip gehad. had er eigenlijk ook nooit echt last van. maar sinds vorige week werd het ineens veel groter en werd het ook pijnlijk. ik ben vanmorgen naar de huisarts gegaan en die heeft het opengesneden. het bleek een verstopte talgklier te zijn die is gaan ontsteken. nu zit er dus een wondje. als die dicht is moet ik weer terug komen om te kijken of de verstopte klier er nog zit. anders moet die weggehaald worden omdat je het dan zo weer kunt krijgen. dus als ik jou was zou ik gewoon naar de huisarts gaan. dan weet je zeker dat het niet zoals bij mij kan gaan ontsteken. sterkte ermee.

Anoniem #20 10 jul 2009 15:37

ik heb sinds een paar dagen een soort bult op mijn (buitenste) schaamlip. Het lijkt wel een beetje op een puist, maar dan iets groter.
Ik weet niet of het een soa kan zijn, mijn vriend (waar ik nu een half jaar verkering mee heb) was nog maagd, dus dat kan het niet zijn. Met mijn ex-vriend heb ik meerdere malen zonder bescherming gevree?n. Hij heeft v??r mij wel sexuele partners gehad.
Kan dit een soa zijn? iets anders? of heb ik gewoon pech dat zo'n ding een keer d??r ontstaat?
de bult is heel erg gevoelig, ik kan met moeite een strakke broek aan en het lijkt wel alsof er een witte prut in zit. Uitknijpen (zoals bij een puist) wilde niet.
Iemand???

Anoniem #21 10 jul 2009 15:37

Hallo, ik begrijp goed dat je je er zorgen over maakt. Misschien is het een goed idee om er naar te laten kijken door je huisarts, maar ik denk niet dat het iets ernstigs is, ik heb zelf ook wel eens een bultje gehad dat ook net op een puist leek, het deed erg veel pijn, laat het gewoon zitten en kom er niet aan dan gaat het vanzelf over. Als je er wel aankomt krijg je er misschien meer.
Ik hoop dat je hier iets aan hebt, succes

Anoniem #22 10 jul 2009 15:37

Ontstoken lymfeklier, verlaagde weerstand met een infectie. Niets aan doen, tenzij het erger wordt, dan naar huisarts...

Anoniem #23 10 jul 2009 15:38

Hallo iedereen,

Sinds een dag of 2 heb ik last van een pijnlijk bultje aan de binnenkant van mijn schaamlip. Het heeft een normale huidskleur en je kan het vastpakken.

Weet iemand wat dit precies is? Want ik zit nou niet zo te springen om bij de huisarts langs te gaan en ik schaam me ervoor om het tegen mijn vriend te zeggen of intiem met hem te zijn.

Daarnaast heb ik ook nog 2 bulten aan de buitekant van m'n schaamlippen zitten. Deze doen niet pijn in tegenstellingen tot de ander, maar er komt soms wel bloed uit. Weet iemand ook wat dit is?

Ik hoop zo spoedig mogelijk op een antwoord.

Groetjes,

Anoniem.

Anoniem #24 10 jul 2009 15:38

Het lijkt mij het beste om toch even langs de huisarts te gaan. Voor dit soort intieme dingen kun je altijd vragen of een vrouw je wilt helpen, en niet een man. Dat maakt het alleen nog maar nog moeilijker. Ik denk zelf meteen: soa, maar ik weet niet welke en hoe je het kunt verhelpen dus zul je echt naar de huisarts moeten gaan.

Succes ermee!

Anoniem #25 10 jul 2009 15:39

Bult tussen me schaamlippen

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA