Helse pijn na wegsnijden van verstandskiezen.

  • #1

    Hallo iedereen!
    Dinsdag 21 april moest ik naar het ziekenhuis om mijn 4 verstandskiezen te laten wegsnijden. Ik was heel zenuwachtig, de xanax die ik had gekregen om te kalmeren hielp zelfs niet, dus ik heb totaal niet kunnen rusten voor de operatie zelf.
    Ik ben helemaal verdoofd geweest, niet plaatselijk. Toen ik terug wakker werd, voelde mijn mond een beetje vreemd (wat wel logisch is), en ik kreeg meteen terug een slag. Het voelde alsof ik nooit terug helemaal wakker ging zijn. Maar met nog steeds stress (geen idee waarom), en nog een beetje te rusten is dit deel in orde gekomen.

    Nu, zondag 26 april, 5 dagen na de operatie, heb ik nog altijd helse pijn.
    Maar 3 vd 4 gaten zijn dichtgenaaid, dus ik denk dat linksboven gewoon getrokken is (maar ben hierover niet zeker. Donderdag moet ik op controle, dus dan kan ik het vragen. Hopelijk mogen dan de draadjes er ook uit!)
    Het gat dat niet is dichtgenaaid doet ook het minste pijn. Misschien is dit wel logisch aangezien er geen draadjes kunnen "trekken" etc.

    Maar dus, pudding eten is geen enkel probleem. Vaste dingen lukken nog steeds niet (ook ben ik bang dat er stukjes voedsel zouden blijven vastzitten in de wonden).
    Geen enkele pijnstiller werkt (Dafalgan met en zonder codeïne, paracetamol, ibuprofen,...), en nu heb ik deze ochtend gemerkt dat mijn voorlaatste kies (de weggesneden verstandskies niet meegerekend), heel veel pijn doet.
    Kan dit een bijwerking zijn van de operatie? En hoe lang gaat de pijn aan de wonden ongeveer nog duren? Ik kan namelijk helemaal geen pudding of ander vloeibaar voedsel meer zien.

    Ik kan amper normaal slapen omdat ik om de 3-4 uur wakker word van de pijn, en dan heel lang wakker lig om terug in slaap proberen te vallen.

    Ook doen de twee onderste twee wonden het meeste pijn. Mijn moeder zei dat dit misschien kan komen omdat mijn bovenste twee verstandskiezen er al een beetje doorstonden, en de onderste helemaal niet. Ze hadden ook helemaal geen plaats om door te komen. Kan dit kloppen?

    Oh! en ik heb trouwens ook geen gaasjes gekregen om op te bijten? Ik heb heel veel verhalen gelezen en iedereen heeft gaasjes gekregen :/

    Sorry voor het lange bericht, dit zijn momenteel de enige vragen die ik kan bedenken 😉

    Alvast bedankt om te reageren!

    Mvg
    Cassandra

    Reageer
    #2

    Het is niet zo vreemd dat je nog een aantal dagen pijn hebt. Enerzijds door de wonden en anderzijds door de hechtingen. Je zult nog even vol moeten houden. Wast de pijnstilling betreft, kun je het beste de Ibuprofen 600 Mg combineren met 500 Mg paracetamol. Dus tegelijk innemen.

    Reageer
Reageer op: Helse pijn na wegsnijden van verstandskiezen.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief